Μιλάει…το κρασί!

on .

Τα κατάφερε ο μπάρμπα Θύμιος, να βρεθεί στην Άνω Ραχούλα, απ΄ την Αθήνα, τις γιορτές του Πάσχα! Είχε πάει στην πρωτεύουσα… προ κορωνοϊού, να δει τα εγγόνια του και «αποκλείστηκε» εκεί για 12 μήνες! (μέγα… μαρτύριο, για τον ορεσίβιο Θύμιο και τη γυναίκα του Ελευθερία!)
Τελικά… αξιοποίησε το «βύσμα» στην Ελληνική Πρεσβεία, όπου εργάζεται ο κουμπάρος του… ως κηπουρός και του εξασφάλισε άδεια μετακίνησης!
Έτσι, τις γιορτινές μέρες, απέκτησε και τη… δεύτερη Ελευθερία!
Βρέθηκε στην Άνω Ραχούλα, έβγαλε την μάσκα του και… ανάσανε βαθιά!
- Εκεί, παρέα με τον φίλο του το Μήτσο, σούβλισαν το αρνί και ήπιαν και έφαγαν οι δυο οικογένειες, μέχρι… τελικής πτώσεως!
- Και με τα κεφάλια μισοζαλισμένα, άρχισαν την κουβέντα, με τα δυο θέματα της επικαιρότητας, την οικονομία και τον κορωνοϊό! (τα εθνικά θέματα, τα άφησαν… στον Ερντογάν, που παλεύει ο αθεόφοβος, μόνος εναντίον όλων, να δημιουργήσει δυο κράτη στην Κύπρο! Δεν σφάξανε!)
- Και ο Θύμιος ξεκίνησε με παράπονο…
- Μήτσο, στην Αθήνα υπέφερα, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος! Ενώ εσύ δεν κατάλαβες «τι εστί καραντίνα»!.. Είσαι στον παράδεισο!
Άσε που έχεις και οικονομικά οφέλη, από την πανδημία… Εσύ και η γριά σου, παίρνατε κανονικά την σύνταξη! (τα έξοδά σας λίγα, καθώς αγνοείται και το click away!)
- Ο γιος σου, που του μεταβίβασες το καφενείο, μπορεί αυτούς τους μήνες να ήταν κλειστό, αλλά… φλόμωσε στην επιστρεπτέα! Έμπαινε πολύ χρήμα στο σπίτι σου!
Ενώ εγώ, περνάω πολύ δύσκολα. Η σύνταξή μου δεν βγήκε ακόμη την περιμένω τρία χρόνια! Η Ελευθερία μου, θέλει ακόμη πέντε χρόνια να βγει στην σύνταξη, είναι μικρή! Δυσκολευόμαστε αφάνταστα. Το μόνο κέρδος των ημερών, είναι η… Ελευθερία που απέκτησα, με το εμβόλιο που έχω κάνει!
- Και ο Μήτσος του απάντησε, ενώ είναι βέβαιο, πως… τώρα «μιλούσε το κρασί!»
- Θύμιο, μπορεί να μην έχεις ένα ευρώ στην τσέπη, αλλά έχεις ήδη… δυο Ελευθερίες!
Και η μια… είναι και μικρή!
Τυχερός, μέσα… στην ατυχία σου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.