Ο ευτελισμός ενός θεσμού…

on .

ΟΣΑ ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα από τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Ψαθά, δεν περιποιούν καμιά τιμή στους ίδιους και πολύ περισσότερο στο θεσμό που εκπροσωπούν. Στην κριτική πρώτα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στη συνέχεια του κ. Σπ. Ριζόπουλου, οι απαντήσεις (κυρίως προς αυτόν) ήταν ειρωνικές, προσβλητικές έως χυδαίες και μάλιστα για όχι τόσο σημαντικό θέμα, όπως ο ορισμός μελών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας - Καινοτομίας.
«ΕΜΕΙΣ αυτούς θέλουμε και αν δε σας αρέσει, άντε γειά...», λέει με προφανή εριστική διάθεση ο κ. Καχριμάνης και στη διαφωνία της αντιπολίτευσης, συνέχισε: «Μη μιλάς εσύ Ριζόπουλε, είσαι απών από όλα, είσαι Αθηναίος, ζεις στα σαλόνια της Αθήνας, δεν ξέρεις τι γίνεται στην Ήπειρο, μη μας ενοχλείς...», είπε με έμφαση και ...τρώγοντας (!) ο κ. Καχριμάνης, για να προκαλέσει την έκρηξη του συνομιλητή του. Κάπου εκεί παρενέβη απρόκλητα ο κ. Ψαθάς, που απευθυνόμενος στον κ. Ριζόπουλο του λέει... «Ριζόπουλε τουρίστα, γελοίε, αλήτη, νούμερο της πολιτικής, συκοφάντη, έλα στην Άρτα ...», για να επιδοκιμάζει ο κ. Καχριμάνης και με τον πρόεδρο κ. Παργανά να ανέχεται για αρκετή ώρα την εκτροπή!
ΦΥΣΙΚΑ και άλλες «τοποθετήσεις» του Περιφερειάρχη προκάλεσαν αίσθηση, όπως π.χ. ο σχεδιασμός του να αποχωρήσει η Περιφέρεια από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Σχεδία», αλλά και η επιμονή του να τάσσεται υπέρ των εξωδίκων προς δημοσιογράφους και εφημερίδες, προφανώς ως μόνη λύση να σταματήσουν να ασκούν κριτική στον ίδιο και σε αποφάσεις - δράσεις της Περιφέρειας! Δε μας ενδιαφέρει κανένας, ούτε ο κ. Ριζόπουλος αλλά αυτά είναι δείγματα αυταρχισμού, αλαζονείας και σύγχυσης.