Για πόσα χρόνια θα μείνει ο Στρατός στο Βελισσάριο;

on .

Το φιλόδοξο κυβερνητικό σχέδιο που ανακοινώθηκε προ ημερών, δημιουργίας ενός πολυδύναμου Διοικητικού Κέντρου και Πάρκου 80 στρεμμάτων, με την μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα αποκέντρωσης διοικητικών δομών.
Ας παραδειγματισθούν από την κίνηση του Πρωθυπουργού και ας ξυπνήσουν επιτέλους οι διοικούντες τον τόπο μας και ας διεκδικήσουν άμεσα και δυναμικά, την απόδοση στην πόλη του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, για δημιουργία του διοικητικού κέντρου των Ιωαννίνων, όπως προβλέπεται άλλωστε στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της πόλεως.
Για πόσα χρόνια άλλωστε θα παραμείνει ακόμη ο Στρατός στο Βελισσάριο; Για πέντε, δέκα, είκοσι, πενήντα; Όμως κάποια στιγμή θα φύγει! Γιατί λοιπόν να μην φύγει σήμερα; Γιατί πρέπει να στερεί από τα Γιάννενα μία έκταση καίριας σημασίας για την εξέλιξη της πόλεως; Οι απομείνασες εγκαταστάσεις του Στρατού είναι ασήμαντες.
Ο Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ ας ηγηθεί μιας κίνησης όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πριν πολλά χρόνια…