Γίνεται… της Λιβύης!

on .

● «Πήραν φωτιά» τα τηλέφωνα των… εγκλείστων! (λόγω κορωνοϊού…). Ευτυχώς που με τους «τηλεφωνικούς μαραθώνιους» δεν… κολλάει ο ιός και ο κόσμος μιλάει ακατάπαυστα και λέει τον πόνο του!
Θα μπορούσε ο ΟΤΕ, αυτή την περίοδο της πανδημίας, να κάνει «ειδικές τιμές» στους πελάτες του! Αλλά αυτός… σφυρίζει αδιάφορα και εισπράττει!
Αλλά και οι τηλεοράσεις, αυτόν τον καιρό του εγκλεισμού, έφτασαν στο ζενίθ της τηλεθέασης! (Τα βιβλία… έπιασαν πάτο!).
Όμως, οι αρχαίοι Έλληνες, τα έχουν πει όλα: Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Να τώρα… με τη Λιγναδιάδα και την τηλεθέαση στα ύψη, ο Έλληνας «περνάει» το μισό εικοσιτετράωρο και βάλε! (Η κυβέρνηση… απαλλάχτηκε από άλλες «οχλήσεις» του λαού…).
Ένα ζευγάρι γερόντων βλέπει στο διαμέρισμά του, τον ΣΚΑΪ, όπου κάνει… «λεκτικούς πυροβολισμούς» ο Αλέξης Κούγιας! Αλλά ταυτόχρονα… ακούει από το διπλανό διαμέρισμα… τον ΑΝΤ1, με ανταπόκριση από την Τρίπολη! (Όχι βέβαια της Λιβύης!).
Ένα άλλο ζευγάρι, στον κάτω όροφο, καθώς μιλάει στο κινητό για κάποιους εραστές «παλαιάς κοπής», θυμήθηκε πως έχει μια παλιά τηλεόραση στην αποθήκη! Και είπαν να την «ανεβάσουν» κι ας είναι ασπρόμαυρη! (Έτσι κι αλλιώς «μαύρες» ειδήσεις ακούνε…).
Να έχουν δηλαδή δύο τηλεοράσεις στο σαλόνι και να βλέπουν δύο διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα, για… πληρέστερη ενημέρωση!
Στο άλλο δωμάτιο ο εγγονός τους ακούει ποδόσφαιρο, στο ραδιόφωνο!
Και ο παππούς τον… κατσαδιάζει λέγοντας: Εγγονέ, άσε το ποδόσφαιρο και βάλε άλλο σταθμό, που να έχει ειδήσεις, να μάθουμε… τι φαγητό έφαγε ο Λιγνάδης σήμερα, στην Τρίπολη!
-Παππού σταμάτα, χτυπάμε πέναλτι!
Όπως αντιλαμβάνεστε, τώρα με τον κορωνοϊό και τον εγκλεισμό, κοντεύει να γίνει… της Λιβύης!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.