Μας έπνιξαν οι... ιοί!

on .

 Σα να μη μας έφτανε ο ένας ιός, ο κορωνοϊός, ξαφνικά, μέσα από τον υγιή χώρο του αθλητισμού και μάλιστα του πρωταθλητισμού, ξεπηδάει η… μπόχα, ενός καινούργιου… ιού που ήταν ο «γνωστός - άγνωστος», όσο και «ο νέος - παμπάλαιος» από την εποχή δηλαδή, που το αρσενικό ορέγεται το θηλυκό και λέγεται σήμερα, επί το ευγενέστερον, σεξουαλική παρενόχληση! Αν δηλαδή, μπορεί να είναι απλή... παρενόχληση, όταν είσαι παιδούλα 18 και 19 ετών, και μάλιστα προ κάποιων ετών που ούτε εμπειρίες αρσενικών είχαν τότε τα κοριτσάκια, ούτε στα σπίτια τους έβλεπαν ή άκουγαν ελευθεριάζουσες συζητήσεις ή ομοειδή περιστατικά.
Πριν 15 και 20 χρόνια, η Ελληνική οικογένεια και τα παιδιά που μεγάλωνε ήταν διαφορετικά. Και σήμερα οι καταγγελίες που γίνονται και ανάγονται κυρίως, στην εποχή εκείνη, έχουν μια εντελώς αλλιώτικη βαρύτητα και χροιά.
Σήμερα τα κορίτσια και τα αγόρια είναι όχι μόνο υποψιασμένα και έτοιμα να αντιδράσουν θετικά ή αρνητικά σε τέτοιου είδους προκλήσεις, αλλά και όπου και αν βρεθούν είναι αδύνατο και θα ήταν απίστευτες σήμερα οι παλαιότερες απαντήσεις του τύπου «δεν ήξερα τι να κάνω και πώς να αντιδράσω» που ήταν φυσικό να ίσχυαν για ΤΟΤΕ. Σήμερα, σε ανάλογες τυχόν απαντήσεις ανταπαντάς με βεβαιότητα: «Και ήξερες και άκουγες»!
Είναι καλό, πάντως, που έσπασε αυτό το βρωμερό κοινωνικό απόστημα και μάλιστα σε δύο χώρους και κυρίως του αθλητικού, που έπρεπε να είναι ο πλέον υγιής, γιατί ο καλλιτεχνικός σήμερα είναι φυσικό να… ώζει αφού οι μισοί Έλληνες θέλουμε σώνει και καλά να ανήκουμε σ’ αυτόν το χώρο και να είμαστε… καλλιτέχνες, μ’ ότι αυτό κι αν συνεπάγεται. Και δεν θα μπορούσε κανείς να πει, ότι δεν ξέρουμε τι συνεπάγεται…
Γι’ αυτό και, προσωπικά, πιστεύω πως οι σωρηδόν καταγγελίες που γίνονται σήμερα, περί «σεξουαλικής παρενόχλησης» πρέπει να ελέγχονται, κατ’ αρχήν χρονολογικά. Όσο παλαιότερες, τόσο αληθέστερες! Και δεύτερον, αν είναι… σύγχρονες, τότε ο έλεγχος και η έρευνα της Δικαιοσύνης, πρέπει να είναι ενδελεχής δεδομένου ότι οι καταγγελίες αυτές στερούνται μάρτυρος!
Θα πρέπει, δε, να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, ότι στα θέματα δημοσιότητος και κυρίως καλλιτεχνικής διάκρισης η… ζώνη και τα χτυπήματα πάνω ή κάτω απ’ αυτή, ΔΕΝ μετράνε και πάρα πολύ. Γιατί οι συνειδήσεις γίνονται… ελαστικότερες όταν οι διεκδικήσεις είναι τόσο ελκυστικές, όπως το να διαφημιστούμε, για παράδειγμα και μάλιστα ως… θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης με όποια άλλα ΣΥΝ μπορεί να υποκρύπτει αυτή η ενέργεια...