Ποιοί είναι οι γραφικοί και οι ακροδεξιοί κ. Μητσοτάκη;

on .

 ΑΠΟΡΟΥΜΕ με την πολιτική του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι μόνο στα εσωτερικά θέματα, αλλά στα εθνικά.

Δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει, απλώς υποθέτουμε ότι υποκύπτει σε προσταγές ισχυρών και συμφερόντων. Αλλιώς τον ξέραμε ως αντιπολίτευση και τον περιμέναμε και αλλιώς τον βλέπουμε ως επικεφαλής της κυβέρνησης της ΝΔ. Ως να υπέστη μετάλλαξη κι όχι βεβαίως από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Όχι, δε μας νοιάζουν οι δημοσκοπήσεις που τον απογειώνουν, την ώρα που οι πολίτες προσγειώνονται ανωμάλως στην πιο σκληρή πραγματικότητα.

ΤΟΝ ακούσαμε στη Βουλή να λέει ότι ...«στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία συμμετείχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και θύλακες της Ακροδεξιάς»! Μα καλά, νομίζει ότι έχουμε υποστεί λοβοτομή ή ότι είμαστε λωτοφάγοι; Εκτός κι αν εκείνος έπαθε κάποια ζημιά από την αναρρίχηση στον πρωθυπουργικό θώκο και δεν το κατάλαβε. Για αυτό λησμονεί ότι με τη στάση του ενεθάρρυνε τις συγκεντρώσεις, δήθεν αποστασιοποιούμενος επιτηδευμένα, αλλά δεν απέτρεπε τη συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ, κορυφαίων στελεχών και συνεργατών του, μέχρι και της συζύγου του! Ήταν όλοι τους εκεί και αποθεώνονταν, κραυγάζοντες κι εκείνοι υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
ΗΤΑΝ κι αυτοί «γραφικά στοιχεία και θύλακες της Ακροδεξιάς» ή μήπως οι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που φώναζαν «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»; Εννοούσε άραγε ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε πει το ίδιο, ήταν γραφικός και... θύλακας της Ακροδεξιάς; Στην ίδια κατηγορία κατατάσσει και τον εαυτό του, που από του βήματος της Βουλής διαβεβαίωνε ότι ως πρωθυπουργός δε θα υποδέχονταν ποτέ τον Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, πως θα προβάλλει βέτο στη Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ζητήσει αναθεώρηση της συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας;
ΕΓΙΝΕ πρωθυπουργός και τον Ζάεφ υποδέχτηκε και βέτο δεν πρόβαλλε και ζητά την πιστή τήρηση της συμφωνίας και τον εναέριο χώρο των Σκοπίων προστατεύει η Ελλάδα και μιά χαρά τα πάνε στο ΝΑΤΟ και τους Έλληνες που ζητούσαν την προστασία του ονόματος Μακεδονία καθυβρίζει! Υπηρέτης διεθνών συμφερόντων και κομιστής εντολών ή διχασμένη προσωπικότητα; Είμαστε εντελώς αναρμόδιοι για να προβούμε σε διάγνωση και διαπίστωση. Μπορούμε όμως μετά βεβαιότητας να πούμε ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση στην προσπάθειά του να συγκεράσει τα διιστώτα!
ΟΙ άβουλοι - βουλευτές (βολευτές) τον χειροκροτούν ως υπνωτισμένοι μαζί και τα κομματικά στελέχη που περιμένουν να έλθει η σειρά τους για «αξιοποίηση», αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων και των ψηφοφόρων ακόμη της ΝΔ, παρακολουθούν σιωπηλά και άναυδοι τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που αν δεν ήταν ο υιός του πατρός θα δυσκολεύονταν να βρει μια δουλειά -όπως φυσικά και πολλοί άλλοι κληρονόμοι. Φταίνε οι σύμβουλοί του, θα αντιτείνουν οι πιο καλοπροαίρετοι, αλλά και πάλι εκείνος έχει την ευθύνη ως ηγέτης. Εκείνος τους επιλέγει, προφανώς όμως με κριτήρια ανάλογα των ικανοτήτων του και του τι προσδοκά από αυτούς.
ΕΝ πάση περιπτώσει, αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που μπορεί να υφίσταται από διεθνείς παράγοντες κι ακόμη ότι ο λόγος των πολιτικών αλλάζει αναλόγως των συνθηκών και των αποθεμάτων αντοχής. Εδώ όμως είμαστε αντιμέτωποι με απίστευτες παλινωδίες, που προσβάλλουν βάναυσα εκατομμύρια Ελλήνων, που βγήκαν στους δρόμους για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όλους αυτούς, ακρίτως ο πρωθυπουργός που εμπιστεύθηκαν, τους χαρακτηρίζει γραφικούς και θύλακες της Ακροδεξιάς, σε μια προσπάθεια άφρονος επίδειξης ...«δημοκρατικής ευαισθησίας» προς την Αριστερά, που μειδιά ειρωνικά.
ΑΥΤΗ την «πυγμή» θα αναμέναμε να επιδείξει ο κ. Μητσοτάκης, όχι προς τους εξουθενωμένους από τα συνεχή lockdown Έλληνες, αλλά προς τους Σλάβους που χαϊδολογά, την Αλβανική κυβέρνηση που μας χλευάζει, κυρίως δε προς την Τουρκία που αλωνίζει στο Αιγαίο εδώ και μήνες, παραβιάζοντας κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι χαρές για την επέκταση της υφαλοκρηπίδας στο Ιόνιο και το «μεγάλωμα της χώρας», είναι αδιάφορες για τους πολίτες της χώρας και μάλιστα την ώρα που συρρικνώνονται δραματικά τα εισοδήματά τους και οι ατομικές τους ελευθερίες, με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού.
ΙΣΩΣ παρασυρθείς από την «επιτυχία» και εν τη ρύμη του λόγου, ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε το βλάσφημο ατόπημα στη Βουλή. Αν όμως θέλει πραγματικά να αλλάξει θέσεις και για τα εθνικά θέματα, δεν έχει παρά να το πει ευθέως στον Ελληνικό λαό. Δε χρειάζεται όμως να τον βρίζει για να ικανοποιήσει τα διεθνή συμφέροντα και την μη έχουσα αναστολές ΠασοκοΑριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης, που «καπέλωσε» τη Νεοδημοκρατική και που εν πολλοίς κάνει πλέον κουμάντο! Το ξαναλέμε, η συντριπτική πλειοψηφία δεν ομιλεί, καταπίνει τις προσβολές, δείχνει ανοχή, αλλά αυτά δε θα έχουν τη διάρκεια που προσδοκά ο κ. Μητσοτάκης.