Ο...εισηγητής!

on .

Ισχυρίζονται μερικοί πως οι Έλληνες δεν είναι ένας πλούσιος λαός! Ξεχνούν φαίνεται την πλούσια ιστορία, τον γλωσσικό τους πλούτο (που αντιστέκεται σθεναρά στις ξενόγλωσσες επιθέσεις), στον πλούτο των συναισθημάτων, που έχουν οι Έλληνες, αλλά και στο χρήμα που διαθέτουν… λίγοι Έλληνες! (Γιατί η πλειοψηφία του κόσμου αναστενάζει…).

Κι όμως αυτό δεν έγινε αντιληπτό από εκείνους που πρέπει…
Διαφορετικά, πώς να εξηγηθεί το φαινόμενο του παρ’ ολίγον σχεδόν διπλασιασμού του προστίμου, για τον παραβάτη της καραντίνας!
Τα 300 ευρώ θα γίνονταν 500, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη… παραμένουν 200!
Επομένως, στην Ελλάδα των μνημονίων, λεφτά υπάρχουν! Ο Έλληνας, δεν ξόδεψε στη διάρκεια της πολύμηνης καραντίνας και τώρα «τα ακουμπάει» στα πρόστιμα!
Η Ελλάδα παντού πρωτοπορεί… Κάποιοι χρειάζονται… ιχνηλάτηση! Οι οικονομικοί εγκέφαλοι τα έβαλαν κάτω και είπαν αρχικά: Δίνουμε 534 ευρώ επιστρεπτέα, παίρνουμε 500 απ’ το πρόστιμο, επομένως μένουν στον πολίτη και 34 ευρώ, για να αγοράσει… αράπικο φυστίκι!
Πρέπει να σταματήσει η πλάκα. Η φτώχεια του Έλληνα ξεπέρασε σε ορμή και τον… Λέανδρο, την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα! Ποιος είναι ο εισηγητής – διαρρήκτης της τσέπης του;
Εξάλλου ο Έλληνας, σε γενικές γραμμές, συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του κάθε λοιμωξιολόγου!
Και ας μην τον… ξεζουμίσετε άνευ λόγου!
Και ας αντιληφθούν οι υπεύθυνοι πως πέρα από την πανδημία, υπάρχει και η οικονομική πανωλεθρία! Και ακόμη δεν είδαμε τίποτε!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.