Ο μαγικός αριθμός 9!

on .

 «Τα άκουσε» για τα καλά ο Θύμιος, λίγο πριν τις γιορτές, από το φίλο του το Μήτσο και δικαιολογημένα… Αυτή η στάση του στα πράγματα και στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε είναι απαράδεκτη!
- Ξεκίνησες, του είπε, σαν αρνητής της μάσκας,

χλευάζοντας όσους τη φορούσαν! Δεν πίστευες στην ύπαρξη του κορωνοϊού! Και με το… κύρος που διαθέτεις, δημιούργησες αρνητικό κλίμα και σε πολλούς άλλους! Όταν όμως είχε βγει… το Βιάγκρα, έτρεχες περιχαρής στο φαρμακείο της κωμόπολης! Τα καλά… και συμφέροντα!
Τώρα για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, μου έγινες δύσπιστος!
Αλλά εδώ στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, ο ιός αντιμετωπίστηκε χαλαρά, γι’ αυτό και… άραξε στη Γηραιά Ήπειρο! Ενώ στην Ασία τα πράγματα βελτιώθηκαν χάρις στη σιδηρά πειθαρχία των ανθρώπων!
Εδώ στην Ελλάδα, δεν βάζουμε μυαλό… Τα μέτρα δεν τηρούνται, δυστυχώς!
Ο Έλληνας, για να κυκλοφορήσει και να «σπάσει» την καραντίνα, μάζευε ελιές… απ’ τον Δεκαπενταύγουστο μέχρι σήμερα! Άλλος βγαίνει από την πόλη να πάει στο κτήμα τα ταΐσει τις κότες… που δεν έχει! Οι σκύλοι με τις ατέλειωτες βόλτες, δεν μπορούν… να ισχυριστούν πως περνάνε «σκυλίσια ζωή»!
Και τώρα τις γιορτές, όλοι ψάχνουν τον μαγικό αριθμό 9! Εννέα άτομα είπε ο Κυριάκος στο τραπέζι, για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Ο 10ος θα… φάει πόρτα!
Και ο μπάρμπα Μήτσος, μόνος στην Άνω Ραχούλα, μαζί με τη γυναίκα του, καθώς τα παιδιά του είναι στο εξωτερικό από το πρώτο κιόλας μνημόνιο, ψάχνει για… 7 ακόμη άτομα να περάσουν μαζί τις γιορτές!
Έβαλε μάλιστα… στον τοπικό Τύπο, τη σχετική αγγελία: «Ζητείται… 7μελής οικογένεια, για… τζάμπα ρεβεγιόν στου Μήτσου, στο όμορφο χωριό του! Γαλοπούλα, κρασιά, γλυκά, εξασφαλισμένα… Θα περάσετε ευχάριστα εδώ στη Ραχούλα! Ούτε στην Πάρνηθα, ούτε… στο Λαγονήσι, δεν θα’ ναι καλύτερα»!
Καλές γιορτές!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.