Ο ιός και ένα «ζήτω» στην αλληλεγγύη!..

on .

 Ο φονικός ιός, ο γνωστός μας πια κορωνοϊός, υπήρξε και ο τιμωρός ίσως της εποχής μας, του τρόπου της ζωής μας, της μισαλλοδοξίας μας, του άκρατου ευδαιμονισμού μας, του αχαλίνωτου πάθους της εξουσίας και της υπερδύναμης του ανθρώπου, που, τι ειρωνεία, ένας ιός, μία ελάχιστη, μη ορατή καν, υπαρξούλα, ο πριν άγνωστός μας ιός, γονάτισε όλον αυτόν τον… γίγαντα, τον άνθρωπο του εικοστού πρώτου αιώνα, τον ...υπεράνθρωπο, σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης! Της γης αυτής, που την έχουμε τόσο πολύ κακοποιήσει, τόσο πολύ περιφρονήσει και τόσο βαθιά εκμεταλλευτεί.

Να γιατί μπορούμε θαυμάσια να σκεφτούμε και την πιθανή τιμωρία μας, για έναν τρόπο ζωής του ανθρώπου σήμερα, που επέβαλλε τον… φρονιματισμό του και τη στροφή του και προς το …εσώτερον εγώ του, το …ξεχασμένο, σε εποχές ευωχίας και ευδαιμονίας.
Και αφού πληρώνουμε τώρα ένα τίμημα τόσο βαρύ σε ανθρώπινες ζωές, σε ευημερία, σε περιορισμό, σε… εγκλεισμό (!) αδιανόητο πριν για μας και αφού φτάσαμε, στο «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ», κάναμε φαίνεται, αρκετοί από μας, άλλοι φανερά και άλλοι κατ’ ιδίαν αφανώς, την αναγκαία στροφή προς τα μέσα μας και βρήκαμε τους θησαυρούς που κρύβει το …υπερβατικό εγώ μας και ξεπήδησε η φιλαλληλία και η αλληλεγγύη.
Έτσι, βλέπουμε ιατρικό και νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, που είναι εντελώς απαραίτητο σήμερα στα Νοσοκομεία που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία, όπως αυτά της Μακεδονίας, να σπεύδει για συναδελφική και ανθρώπινη βοήθεια. Χαιρόμαστε και τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν ψηλότερα από το εγώ τους τον ανθρωπισμό τους. ΜΠΡΑΒΟ τους και ζήτω σ’ αυτούς!
Προσωπικά, συγχαίρω και ζηλεύω τους συμπολίτες μας νοσηλευτές που έσπευσαν στο κάλεσμα της αγάπης και εκτός των δικών μας Νοσοκομείων, μιας και τα Γιάννενα, έχουν ευτυχώς ακόμα ανθρώπους νομοταγείς που σέβονται τον άνθρωπο και τη ζωή του και είναι σε θέση να σέβονται και να ιεραρχούν σωστά και τις αξίες της ζωής, γι’ αυτό και ο κορωνοϊός μας …σεβάστηκε επίσης αρκετά, ώστε να μπορούμε να βοηθάμε κι άλλους. Είναι ευτύχημα για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.