Ανώμαλη προσγείωση…

on .

Οι δύο γέροντες που τα σπίτια τους είναι «κολλητά», έχουν την ίδια οικιακή βοηθό, για λόγους οικονομικούς… Είναι και οι δυο τους χήροι, δυστυχώς! (Βέβαια, αυτό είναι… σπάνιο φαινόμενο, αφού οι γυναίκες «μένουν πίσω» και οι άντρες βγάζουν πρώτοι εισιτήριο… για την Αχερουσία!).
Ακούνε λοιπόν καθημερινά παρέα όλες τις κακές ειδήσεις στην τηλεόραση, με απόλυτη προσοχή και σκεπτικισμό… Πλημμύρες, σεισμοί, καταποντισμοί! (Τα περισσότερα, «έργα» του σύγχρονου ανθρώπου!).
Ακούνε στη συνέχεια τις ειδήσεις για τα εθνικά θέματα και εκεί ρίχνουν… τα αναθέματα στον Ταγίπ Ερντογάν, που ονειρεύεται την… παγκόσμια κυριαρχία του!
Και στο τρίτο κομμάτι των ειδήσεων, δίνουν τη δέουσα προσοχή, στις οικονομικές εξαγγελίες!
Οι οικονομικοί υπουργοί, όλο αυτό το μακρύ διάστημα της πανδημίας, ανακοινώνουν αυξήσεις και αναδρομικά για εργαζόμενους και συνταξιούχους!
Ακούγοντας λοιπόν τους οικονομικούς παράγοντες και βλέποντάς τους όλον αυτόν τον καιρό να… σείουν τα λεφτόδεντρα, αλλά τα ευρώ να μην πέφτουν στις τσέπες τους, αγανακτούν!
Η τελευταία δήλωση έβγαλε τους παππούδες έξω από τα ρούχα τους! (Κυριολεκτικά…).
Ο Υπουργός είπε πως το Δεκέμβριο θα έρθουν τα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους!
Αγανάκτησαν οι γέροντες και ο ένας που ήταν πολύ νευρικός φώναζε δυνατά και… τράβηξε την παντόφλα στην τηλεόραση, «σημαδεύοντας» τον οικονομικό παράγοντα!
Άκουσε τις φωνές των συνταξιούχων από το διπλανό δωμάτιο, η οικιακή βοηθός, θορυβήθηκε και… μισοντυμένη μπήκε στο σαλόνι των συνταξιούχων!
Τους είπε λοιπόν, πονηρά… και ναζιάρικα: Τι θέλουν τα… «αγόρια μου» και φωνάζουν;
Η απάντηση των γερόντων την προσγείωσε ανώμαλα!
- Θέλουμε… τα αναδρομικά μας!
- Καλοφάγωτα…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.