Τσιμέντο να γίνει…

on .

● - Τα’ μαθες τα νέα Μήτσο; Τον προηγούμενο μήνα, η τιμή του τσιμέντου μειώθηκε… κατά 0,4%!
- Α, έτσι εξηγείται Θύμιο μου, η εικόνα που είδα προχτές, όταν πήγα στην πόλη, για να πάρω τη σύνταξη! Σε ένα μικρό οικόπεδο, υπήρχαν μερικοί εργάτες και μία… μπετονιέρα, που έριχνε τσιμέντο, για τα «πέδιλα» μιας οικοδομής!
Ωραία εικόνα, μου έμεινε χαραγμένη στη μνήμη και είχα… τόσα χρόνια να τη δω! Και ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο, που χωρίς να κρατάει… αποστάσεις, παρακολουθούσε τις οικοδομικές δραστηριότητες!
Ε, βέβαια, ο κόσμος είχε να αντικρύσει τέτοια εικόνα, δύο δεκαετίες τώρα… Η μπετονιέρα είχε γίνει «είδος υπό εξαφάνιση»! Ο κόσμος χάζευε το γεγονός και δεν το χόρταινε…
Μάλιστα, πέρασε και ένα περιπολικό και τους έκανε παρατήρηση, για το συνωστισμό που είχαν δημιουργήσει!
Μερικοί δεν υπάκουσαν και… διακινδύνευαν με το πρόστιμο των 150 ευρώ, παρά να χάσουν… το υπερθέαμα!
Η χαρά τους ήταν τέτοια, που αδιαφορούσαν για το πρόστιμο και… αναφωνούσαν: «Τσιμέντο να γίνει! Είδαμε επιτέλους, ένα έργο στη γειτονιά μας και… ξεχάσαμε και τον κορωνοϊό!
Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, που είχε σφάξει ένα κόκορα, για να ρίξει το αίμα… στα θεμέλια, κερνούσε τον κόσμο, ποτά και γλυκά! Παράλληλα, τους έδωσε και από μία μάσκα, γιατί ο κόσμος που είχε μαζευτεί, ξεπέρασε και το συνωστισμό… της Μυκόνου!
Και ξαφνικά, το συγκεντρωμένο πλήθος, πληροφορήθηκε, μέσω… sms, πως στην άλλη πλευρά της πόλης, μία μπουλντόζα σκάβει για τα θεμέλια… κι άλλης οικοδομής!
Έτρεξαν όλοι γρήγορα, με… τα κινητά στο χέρι, να… αποθανατίσουν τη σκηνή! Γιατί το γεγονός ήταν πρωτόγνωρο…
Δύο οικοδομές μαζί, μέσα σε μια… δεκαετία, είναι ένα καλό σημάδι ανάπτυξης! 
Και όλοι περιμένουν να… τριτώσει το καλό! (Και ο Θεός να «βάλει το χέρι του… και… στο Ελληνικό)!
 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.