Τραβάτε μπροστά…

on .

Η καλύτερη χώρα του κόσμου είναι η Ελλάδα! Με απίστευτες ομορφιές, με ιστορία και πολιτισμό! Όλοι την καμαρώνουν, τη διαφημίζουν και την απολαμβάνουν…
Της έτυχε μόνο ένα κακό…
Δεν μπόρεσε στα Ανατολικά της, να συνορεύει με

τη Γαλλία και το… Λουξεμβούργο;
Δυστυχώς, της έτυχε ένας κακός γείτονας! Βέβαια ο τουρκικός λαός, ίσως να μη φταίει σε τίποτε, οι ηγεσίες του είναι εκείνες που βγάζουν μια διαρκή επιθετικότητα εναντίον των Ελλήνων!
Όταν ο Ερντογάν είναι στην εξουσία 20 χρόνια και σκέφτεται… τα επόμενα 20, τα μυαλά του παίρνουν αέρα! (αεροεισβολή στο κεφάλι του!) Αυτό έπαθε ο Ερντογάν και πάει χωρίς… φρένο! Και όταν όλοι γύρω του, τον χαϊδεύουν και τον επικροτούν και οι ισχυροί της Γης, μόνο που δεν τον… χειροκροτούν, ε αυτός κάνει ό,τι θέλει, σε αέρα, γη και θάλασσα!
Ο καλός ο γείτονας, ο Έλληνας, αντιστέκεται στις ορέξεις του Σουλτάνου, με όσες δυνάμεις διαθέτει!
Μεγάλο το κόστος στη χώρα μας!
Όλη η Ελλάδα στο πόδι, μέρα παρά μέρα, για να αποτρέψει τις… απειλές και τις πράξεις των απέναντι! Αλλά είπαμε… Το… Λουξεμβούργο, δεν μπόρεσε να βρεθεί πιο κάτω, δίπλα στο Καστελόριζο, για να είχε ηρεμία, όλη η περιοχή!
Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε, με τα υπάρχοντα… γεωγραφικά δεδομένα!
Κάποτε το δίκαιο θα επικρατήσει… Εξάλλου ο Μακρυγιάννης είπε: Όταν έχετε το δίκιο με το μέρος σας τραβάτε μπροστά και ο Θεός βοηθάει περίσσια!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.