Δωρεάν μάσκες στους βουλευτές ενώ το… συζητούν για τους μαθητές!

on .

ΣΤΙΣ ημέρες που πέρασαν ο «Πρωινός Λόγος» περιέγραψε μάλλον με επιείκεια το απίστευτο αλαλούμ στην Ήπειρο σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για τον κορωνοϊό, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της κεντρικής υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας.

Αποδείχθηκε πως δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η επικοινωνιακή διαχείρισή του, η οποία ωστόσο δεν ήταν και πλέον επιτυχημένη.
ΤΑ παράδοξα και εν πολλοίς ανεξήγητα συνεχίζονται.

Πριν από τρεις ημέρες η υπουργός Παιδείας (το ...Θρησκευμάτων εξαφανίστηκε) κ. Κεραμέως δήλωσε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η λειτουργία των σχολείων.

Το πώς, αν είναι έτοιμα και αν πρέπει είναι άλλη ιστορία. Πρόσθεσε όμως και κάτι που προκαλεί σφοδρές επικρίσεις: τις μάσκες θα τις αγοράζουν οι γονείς, όπως τα μολύβια και τα τετράδια!

ΛΕΜΕ στην -αξιόλογη κατά τα άλλα- υπουργό ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Υπάρχουν γονείς που δυσκολεύονται να πληρώνουν ακόμη και τα μολύβια των παιδιών τους, όπως πολύ χειρότερα να επιβιώσουν ως οικογένεια, έτσι όπως εξελίχθηκε η οικονομική κατάσταση, με την κρίση να διαρκεί πάνω από δέκα χρόνια. Άλλωστε οι μαθητές δε θα χρειάζονται μόνο μία μάσκα την ημέρα, αλλά δύο και τρείς. Όσο κι αν δεν κοστίζουν ακριβά (πολύ σχετική έννοια), σίγουρα πρόκειται για επιπρόσθετο έξοδο, που δεν μπορούσε να προϋπολογισθεί.
ΦΥΣΙΚΑ και μας εξοργίζει η υπεραπλούστευση του θέματος από την υπουργό, την κυβέρνηση εν γένει. Διότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο που επιβάλλει τη δωρεάν διανομή μασκών στους βουλευτές όταν πηγαίνουν στο Κοινοβούλιο! Έναν σκασμό χρήματα παίρνουν κάθε μήνα, πέραν των άλλων προκλητικών προνομίων τους και εξευτελίζονται χωρίς αιδώ για το κόστος μιας μάσκας; Δεν ντρέπονται να δέχονται να πληρώνουν οι πολίτες και τις μάσκες τους, όταν έχουν ήδη εξαντληθεί από τα βάρη που τους φορτώνει η Πολιτεία;
ΟΤΑΝ λοιπόν για τους εθνοπατέρες και εθνομητέρες λαμβάνεται πρόνοια, πώς είναι δυνατόν να μη γίνεται το ίδιο και για τους μαθητές; Που το βρήκαν γραμμένο οι πολιτικοί μας να συμπεριφέρονται ως το κράτος να τους ανήκει και να αδιαφορούν για τα παιδάκια και τις οικογένειές τους, για όλους τους Έλληνες που υποχρεώνονται να κυκλοφορούν και να εργάζονται με μάσκες, τις οποίες πληρώνουν από την τσέπη τους; Τι το ιδιαίτερο έχουν οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο από εμάς όλους;
ΠΡΟΦΑΝΩΣ θεωρούν εαυτούς ευφυέστερους, ικανότερους και ...πολυτιμότερους όλων ημών των ...αναξίων και ...ανυπάκουων, ικανών και αξίων όμως όταν πρόκειται να εκμαιεύσουν την ψήφο μας! Ή μήπως και τότε πιο ηλίθιους; Αυτή είναι λοιπόν η ιδιαιτερότητά τους· νομίζουν πως είναι οι εκλεκτοί του Έθνους κι εμείς οι πολίτες οι υπήκοοι! Που όμως, έστω κι έτσι, θα έπρεπε να νοιάζονται στοιχειωδώς, τουλάχιστον για τα παιδάκια και τους ηλικιωμένους, τους μικροσυνταξιούχους που τους υποχρεώνουν να δίνουν το υστέρημά τους για μάσκες και αντισηπτικά.
**
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ στον συμπατριώτη Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, για να καταργήσει αυτή την προκλητική προνομιακή μεταχείριση των βουλευτών τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δωρεάν προμήθεια μασκών. Δε χρειάζεται να χρηματοδοτούν οι πολίτες και τη ...μασκοφορία τους. Ας δώσουν, έστω μία φορά, το καλό παράδειγμα! Όχι με ανούσιες νουθεσίες, αλλά με πράξεις. Αλλιώς θα πρόκειται για μασκαριλίκια που σε τέτοιες περιστάσεις ο λαός δε συγχωρεί.
ΣΕ ό,τι δε αφορά την υπουργό Παιδείας, της συνιστούμε να δει τι κάνει ο ομόλογός της στην Ιταλία. Θα μοιράζει, όπως ανακοινώθηκε, κάθε ημέρα δωρεάν έντεκα εκατομμύρια μάσκες στους μαθητές! Ας τον μιμηθεί. Και μακάρι να γίνει πράξη η χθεσινή πληροφορία ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος θα δώσει στους Δήμους 5,2 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν μάσκες για τους μαθητές. Άλλωστε το κράτος μας σπαταλά κυριολεκτικώς εκατομμύρια σε αχρείαστες και άχρηστες «δράσεις» και δεν μπορεί να στηρίξει τους μαθητές; Δίνει την εντύπωση του μυλωνά που είναι ...«ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι»...