Επιτέλους, σώστε τη λίμνη

on .

Δημόσια έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παμβώτιδα απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο τ. Δήμαρχος και βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Γκλίναβος. Στην  επιστολή του που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τους Βουλευτές Ηπείρου όλων των κομμάτων, τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, τους Ευρωβουλευτές της Ηπείρου και σωματεία και φορείς που σχετίζονται με ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Πολλά έχουν λεχθεί, δημοσιευτεί, προταθεί και αναφερθεί σε σχέση με τη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων, θέματα που έχουν μελετηθεί και αναλυθεί από ειδικούς και μη για πολλά χρόνια.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα πολύ λίγα έχουν υλοποιηθεί για τη διάσωση, προστασία και αξιοποίηση της Λίμνης Παμβώτιδας, ένα λιμναίο οικοσύστημα που είναι κατά κοινή ομολογία το κόσμημα της περιοχής.
Ας φανταστούμε για λίγο πως θα ήταν τα Γιάννενα χωρίς τη λίμνη για να συνειδητοποιήσουμε την αξία της για τη ζωή της πόλης των Ιωαννίνων και ευρύτερα της περιοχής.
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σκεφθούμε όλοι εμείς, κάτοικοι, τοπικοί φορείς, τοπικές αρχές και βέβαια κεντρική εξουσία τις ευθύνες που έχουμε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η λίμνη μας.
Ειδικοί μας προειδοποιούν ότι δεν κάνουμε κάτι ουσιαστικό σήμερα. Και το μέλλον της Λίμνης Παμβώτιδας είναι δυσοίωνο. Ένα σπάνιο οικολογικό σύστημα δυστυχώς κινδυνεύει να καταστραφεί.
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Πιστεύω ότι εκφράζω όχι μόνο τις δικές μου ανησυχίες αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής. Απευθύνω ως εκ τούτου έκκληση σε όλους εσάς που έχετε την αρμοδιότητα και τις εξουσίες να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της λίμνης μας.
Είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε το όποιο κόστος μας αναλογεί και να σας συμπαρασταθούμε σε κάθε σας ενέργεια που θα στοχεύει στη σωτηρία της Παμβώτιδας.
Μελέτες υπάρχουν, ειδικοί επιστήμονες που ασχολήθηκαν κατά καιρούς με το θέμα της λίμνης υπάρχουν στην περιοχή, αυτό που χρειάζεται είναι η δική σας βούληση και απόφαση να συμβάλλετε ώστε επιτέλους να δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη οι δικές σας αποφάσεις.
Είστε η τελευταία μας ελπίδα για τη σωτηρία της λίμνης μας πριν είναι πια αργά.
Θα σας είμαστε ευγνώμονες και να είστε βέβαιοι ότι οι Γιαννιώτες θα σας το αναγνωρίσουν και θα κάνουν αυτό που επιβάλλεται σε αναγνώριση του ενδιαφέροντος και της αγάπης σας για τα Γιάννενα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ