Το χρήμα, αυτός ο μεγάλος φονιάς!

on .

Είναι παγκόσμια, δυστυχώς και βεβαιωμένη αλήθεια απ’ το χρόνο, ότι ο άνθρωπος προκειμένου να κερδίσει χρήματα,  μπορεί, δύναται, να ξεπεράσει και τη μεγαλύτερη θηριωδία και να μας συγχωρούν τα θηρία όταν τα συγκρίνουμε με αυτή τη… συνομοταξία. Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν πεθάνει για το χρήμα! Το χρήμα δεν είναι πλέον Αξία αλλά Υπεραξία για την οποία ο άνθρωπος παύει να είναι άνθρωπος. Φυσικά «δεν κομίζουμε γλαύκα» με τα παραπάνω λόγια και είναι σ’ όλους μας γνωστά και αποδεδειγμένα, απλώς τα επαναλαμβάνομε προς επίρρωση του τελευταίου παραδείγματος, των τελευταίων φονιάδων! Αυτών δηλαδή που σκότωναν αδίστακτα τους καρκινικούς ασθενείς στερώντας τους τα φάρμακά τους για να τα πουλήσουν και να βγάλουν χρήματα!
Και μην πει κανείς ότι έχουν κάποια δικαιολογία ή ότι δικαιούνται συνηγορίας και  ανοχής  κοινωνικής  αυτοί οι άνθρωποι. Προσωπικά  πιστεύω πως αυτοί δεν δικαιούνται ούτε καν της οικογενείας τους τη συγχώρεση και την αγάπη. Γιατί εδώ πρόκειται  για εν ψυχρώ  και εκ προμελέτης  δολοφονία.
Δεν ήξεραν αυτοί οι άνθρωποι πως οδηγούν στο θάνατο τον ασθενή όταν του στερούν τα φάρμακά του και τις συγκεκριμένες δόσεις που έπρεπε να παίρνει ενώ δίνει μάχη για τη ζωή του; Αυτό τι άλλο είναι από δολοφονία; Τι άλλο όνομα μπορεί να δώσει κανείς σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα και πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει αυτόν τον άνθρωπο εκτός από φονιά;
Βαρύς πρέπει να πέσει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης απάνω τους και όχι μόνο για να μην βρει μιμητές το ανοσιούργημά τους, αλλά  και για να ικανοποιηθεί και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, που έχει, δυστυχώς, στη Χώρα μας πάρα πολλές φορές τρωθεί και αυτό!

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ