ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα κάνει κάτι ο δήμαρχος για να μην… κορακιάσουμε;

Οι συχνές διακοπές νερού, πολλές φορές χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλά και η χαμηλή πίεση που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές των Ιωαννίνων, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους, οι οποίοι εκφράζουν όλο και πιο συχνά τη δυσαρέσκειά τους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο ανησυχητικό καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται μπροστά μας και οι ανάγκες για κατανάλωση νερού αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

30 Ιούν 2026 • 08:13
Θα κάνει κάτι ο δήμαρχος για να μην… κορακιάσουμε;

Σε ορισμένες περιοχές, όπως το Νεοχωρόπουλο, η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη. Κάτοικος της περιοχής απευθύνει μέσω επιστολής του στον «Π.Λ.» έκκληση προς τους αρμόδιους να δώσουν λύση, περιγράφοντας την καθημερινή ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι εξαιτίας της ανεπαρκούς πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης.

Όπως επισημαίνει, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα και την πληρότητα των υδάτινων αποθεμάτων, το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, ακόμη και στις ενοικιάσεις κατοικιών. 

Πιο συγκεκριμένα γράφει στην επιστολή του: 

«Βρέχει καλαπόδια ο ουρανός στα Γιάννενα όλη τη χρονιά. Φτάσαμε στον Ιούλιο και ακόμα βρέχει. Γέμισε η λίμνη, υπερχείλισαν τα φράγματα, χόρτασε η γης με βρόχινο νερό κι όμως στο Νεοχωρόπουλο, δυο βήματα από το κέντρο της πόλης το παρεχόμενο νερό ύδρευσης δεν έχει πίεση και δεν άρχισαν ακόμη τα ποτίσματα με το νερό της ύδρευσης. Σκεφτείτε τι θα ακολουθήσει άμα πιάσουν οι ζέστες. Οι ενοικιαστές μου διαμαρτύρονται και το χειρότερο ετοιμάζονται να φύγουν.            

Διαμαρτυρήθηκα στον Πρόεδρο της της Κοινότητας. Μου απάντησε πως έστειλε έγγραφα διαμαρτυρίας  στην ΔΕΥΑΙ κι εκείνη αγρόν αγόρασε. Ο δήμαρχος είναι ενήμερος γι’ αυτή την κατάντια; Θα κάνει κάτι για να μη κορακιάσουμε; 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρήστος Κοντός».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.