ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΔΙΚΙΟ…
Γίναμε μάρτυρες δύο πανηγυρισμών την προηγούμενη εβδομάδα και δεν ξέρουμε ποιος δίκαια πανηγύριζε. Από την μια πλευρά η ΤΕΡΝΑ που «κέρδισε» 3,1 εκατ. Ευρώ στο διοικητικό δικαστήριο και από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια που λέει πως εκείνη έχει το δίκιο με το μέρος της και ότι θα τα πάρει πίσω ή δεν θα τα δώσει ποτέ, αφού θα προσφύγει αρμοδίως όπως το «γραφείο τύπου» μας καθοδηγεί!

ΑΠΑΙΤΗΤΑ!
Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι από πλευράς εργοστασίου ανακύκλωσης τα ποσά θα γίνουν άμεσα απαιτητά κι αν αυτό ισχύει, τότε το τίμημα για την Περιφέρεια βαρύ, αφού θα στερηθεί κάποια έργα. Και φυσικά το τίμημα θα είναι πιο βαρύ για τους πολίτες που θα σηκώσουν το βάρος!

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…
Γινόμαστε μάρτυρες ενός άθλιου σήριαλ που παίζεται στην Ήπειρο με την αποκομιδή και διάθεση των σκουπιδιών. Μια μπίζνα που έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια και που ορισμένοι νοιάζονται για το δικό τους πορτοφόλι και όχι για το πορτοφόλι των πολιτών, που περισσότερο τους στοιχίζουν τα σκουπίδια από ό,τι άλλο χρειάζονται για την διαβίωσή τους!

Η ΧΡΕΩΣΗ…
Πάντως, δυο πανηγυρισμοί πρέπει να αποκλειστούν διότι ένας έχασε, αφού ο άλλος κέρδισε και τα νούμερα το καταμαρτυρούν. Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο μένει να το δούμε όταν και αν αναιρεθεί η παρούσα απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου η οποία χρεώνει την περιφέρεια κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Το ότι προσπαθεί να τα στρογγυλέψει η «βλάχα» καθόλου δεν πρέπει να εφησυχάζει κανένα!

❁ Η ΕΙΡΗΝΗ…
Τρεις-τέσσερις φορές άλλαξαν αφίσα και ημερομηνίες οι κατά τ’ άλλα ευαισθητούληδες καλλιτέχνες περί ζητημάτων ειρήνης, για να καταλήξουν ότι είναι με την ειρήνη και όχι με το μακελειό που κάνει η δική τους Ρωσία προς τον ουκρανικό λαό.

■ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ…
Ήθελε η π…να να κρυφτεί αλλά δεν την άφηνε ο φερετζές ένα πράγμα, με την εκδήλωση ειρήνης παντού μη τυχόν και προσβληθεί η περί τις αριστερές ιδέες προσπάθεια που καταβάλουν για το θεαθήναι και όποιος δεν θέλει δεν καταλαβαίνει ότι είναι όλοι τους σε διατεταγμένη υπηρεσία προστασίας της ειρήνης!

❖ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…
Το αποκάλυψε το «μυστικό» ο δικός τους Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από το διαδίκτυο. «Είχα πολύ δουλειά αλλά ύστερα από την παράκληση μιας φίλης, πείσθηκα να συμμετάσχω στην εκδήλωση», έγραψε την πρώτη μέρα. Στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι η καλή του φίλη ήταν η Σία Αναγνωστοπούλου, πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον είχε παρακαλέσει-επιστρατεύσει να παραστεί στην εκδήλωση για ν’ αποκαλυφθεί ποιοι είναι οι ευαίσθητοι σε θέματα ειρήνης! Και δεν είναι άλλοι από τα Συριζόπουλα που τόσο πολύ κόπτονται για την ειρήνη και που καθόλου παράξενο να νοιάζονται μη τυχόν πάθει τίποτα ο Πούτιν τους!

❁ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ!
Ανάμεσα στους ευαίσθητους ειρηνόφιλους και ο τεράστιος Νταλάρας, που ως Μάρτης δεν λείπει από τέτοιου είδους σαρακοστές! Μην ξεχνάτε ότι την καριέρα του την έστησε πάνω στην αριστεροφροσύνη, περνώντας ο ίδιος ως αυτοκράτορας και το πόπολο άστο να κουρεύεται και να τρώει κουτόχορτο!

■ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ…
Το ξέρω! Θα αναρωτιέστε ποιος είμαι εγώ που πιάνω στο στόμα μου αυτό το ιερό όνομα! Η απάντηση είναι ένας από αυτούς που δέχομαι τον καλλιτέχνη-αοιδό για τις λαρυγγικές επιδόσεις, όχι όμως για τις επαναστατικές του ιδέες οι οποίες θέριεψαν μετά την πτώση της χούντας του 1974!

❖ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ…
Εκδήλωση ειρήνης από συνήθεια ή από υποχρέωση για να έχουν να λένε ότι κάτι έκαναν; Η απάντηση είναι για τα δικαιώματα των Ρώσων που… υποφέρουν από τους Ουκρανούς σε καιρό πολέμου! Ρωτήστε τον Κραουνάκη και την Σία Αναγνωστοπούλου και την Θεανώ Φωτίου αν θέλετε να πειστείτε…

❁ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ…
Ενώ όλοι αυτοί θα τραγουδούν για την ειρήνη, κάπου εκεί στην Ουκρανία θα βγάζουν πτώματα από Θέατρο της Μαριούπολης, στο οποίο είχαν καταφύγει άμαχοι πολίτες για να διασωθούν από τις βόμβες ειρήνης που στέλνει ο σύντροφος Πούτιν! Γι’ αυτά τα παιδιά, γι’ αυτούς τους γονείς, γι’ αυτούς τους γερόντους, ένα μοιρολόι θα πει ο Γ. Νταλάρας κατά το άσμα «η Σμύρνη Μάνα καίγεται»; Ή δεν έχουν φτάσει ακόμη στ’ αυτιά τους τέτοιου είδους μαντάτα;

■ Η… ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!
Δεν μπορεί να μιλήσει στην Ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, μας προειδοποιεί το ΚΚΕ μη τυχόν και θυμώσει ο σύντροφος Πούτιν! Ας τους πει κάποιος εκεί στο ΚΚΕ ότι ο Λένιν πέθανε, ο Στάλιν πέθανε και ο Πούτιν νομίζει ότι ζει σε πολιτισμένο κόσμο και έχει το δικαίωμα να σκορπίζει τον όλεθρο!

❖ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ…
Για την ιστορία, να αναφέρω ότι μόλις χθες στην αφίσα για την συναυλία ειρήνης συμπεριλήφθη και η Ουκρανία στον «γιορτασμό» να σταματήσει ο πόλεμος! Έπρεπε να περάσουν από χίλια κύματα για να πεισθούν οι καλλιτέχνες ότι εκεί γίνεται αιματοχυσία, επειδή ο Πούτιν δεν θέλει να αφήσει την Ουκρανία να μπει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ! Πώς θα το αντέξει ο φίλος της Σίας, Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος για χατίρι της θα πάει στην συγκέντρωση για την ειρήνη;

❁ ΑΠΟΛΑΥΣΗ…
Δέκα νοματαίοι, Συριζαίοι, μιλούσαν σε πέντε κατοίκους σε καφενείο στο Πωγώνι, αναλύοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος όταν ξαναγίνουν κυβέρνηση. Το πώς το απόλαυσαν και οι μεν και οι δε, δεν περιγράφεται. Μας το λέει ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ιωαννίνων σύντροφος Γιάννης Στέφος, που δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του από την επιτυχή ανταλλαγή απόψεων.

■ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ!!!
«Η αποδοχή των θέσεών μας πολύ μεγάλη», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό και προσπάθησε να περάσει μέσα από φωτογραφικό υλικό αυτόν τον ενθουσιασμό του… πολυπληθούς ακροατηρίου που όμως ήταν πολλαπλασίως λιγότεροι από τους συντρόφους-διαφωτιστές! Αφού η αποδοχή είναι τεράστια, σύντροφε Γιάννη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκολλάει από το 20%; Μια απορία απλή εκφράζω!

❖ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
Όλα για μια φωτογραφία, που να δικαιολογεί την παρουσία στα πολιτικά πράγματα και της περιοχής μας. Το είδαμε και στην περίπτωση κομματικών στελεχών της ΝΔ που επισκέπτονται χώρους και περιοχές και φωτογραφίζονται για να κάνουν γνωστή την παρουσία στο κομματικό και πολιτικό στερέωμα. Μέχρι και με τον γραμματέα του ΚΚΕ φωτογραφίζονταν ανφάς και προφίλ, για νάχουν να θυμούνται!..

❁ ΟΧΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ!
Φωτοβολταϊκά στο Ζαγόρι και στην περιοχή Πεδινών γιόκ από την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη που βρέθηκε στα Ιωάννινα την προηγούμενη εβδομάδα. Όσο το Ζαγόρι θα διεκδικεί ένταξη στην ΟΥΝΕΣΚΟ τέτοιου είδους «φυτά» απαγορεύονται στην περιοχή έστω κι αν αυτά έχουν τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μάξιμου!

■ ΣΤΟ ΜΑΤΙ!..
Τόσες χιλιάδες στρέμματα έχει στην περιοχή Βελλάς ο Μητροπολίτης, το Ζαγόρι έβαλε στο μάτι για να επενδύσει; Ο ίδιος σε συνέντευξή του δεν προεξόφλησε την επένδυση σώνει και καλά στο Ζαγόρι, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να πεισθούν κι άλλοι τέτοιου είδους επενδυτές, να μην κινηθούν προς τέτοια κατεύθυνση, η οποία θα δημιουργεί ανάλογα προβλήματα.

❖ ΤΟ ΠΑΠΙΓΚΟ…
Μετά και την σκέψη της Υπουργού Πολιτισμού περί αποκλεισμού φωτοβολταϊκών στο Ζαγόρι, η υπόθεση «ΟΥΝΕΣΚΟ» μπορεί να περπατήσει. Ας δουν όμως και κάποιοι άλλοι την κακοποίηση του περιβάλλοντος στην ίδια περιοχή όπως στο Πάπιγκο, που πολλή φασαρία έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα.

❁ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ…
Δίκαια πανηγύριζε προχθές ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος επειδή ο Δήμος του κερδίζει πολλές χιλιάδες στρέμματα «δασικά» μετά τον σχετικό νόμο που πέρασε στην Βουλή και που δασικές εκτάσεις, πρώην καλλιεργήσιμες επιστρέφουν στους κατόχους τους. Εκεί στ’ αμπέλια της Ζίτσας ο κ. Πλιάκος υποδέχτηκε έναν εκ των πρωταγωνιστών αυτής της πράξης, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά και μαζί τόνισαν την αξία και τη σημασία αυτής της πράξης, η οποία σε όλη την χώρα απελευθερώνει χιλιάδες στρεμματικές εκτάσεις που είχαν «σκλαβωθεί» από δάση και αποδίδονται στους δικαιούχους για καλλιέργειες.

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.