ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ!
Αμάν ωρέ! Ακόμη δεν κουράστηκαν οι «αρνητές» της κατασκευής της Λ. Νιάρχου, οι οποίοι άλλη δουλειά δεν έχουν από το να καταφεύγουν σε καταγγελίες για λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που μελετήθηκε αρχές της δεκαετίας του 2000 και που επιτέλους άρχισε να κατασκευάζεται αρχές δεκαετίας του 2020! Θίγονται, λένε κάποια συμφέροντα κι έχουν επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών που τελικά όλα πάνε στις καλένδες!
 
Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ…
Το ότι γίνεται ένα έργο σοβαρό για όλη την περιοχή, την οποία κατά γενική ομολογία αναβαθμίζει, ούτε που νοιάζει ορισμένους κι επιδίδονται σε ατέλειωτες καταγγελίες και προσφυγές χωρίς να τελεσφορούν μέχρι τώρα. Ωστόσο, το έργο συνεχίζεται και ας το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορεί να σταματήσει!

❁ ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!!!
Το σλόγκαν «τα παράπονα στον δήμαρχο» που ξέρατε μέχρι τώρα ξεχάστε το διότι δεν ισχύει για τον Δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Το συγκεκριμένο σλόγκαν το άλλαξαν παράγοντες του δημαρχείου όταν σ’ αυτούς προσέφυγαν παρόδιοι της οδού Ανεξαρτησίας στην οποία γίνονται εργασίες αναβάθμισης της οδού και της περιοχής γενικά.

■ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ…
Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων για τις καθυστερήσεις των εργασιών προσέφυγαν στους αρμοδίους του Δήμου για να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις και η απάντηση που πήραν ήταν «κάντε μήνυση στον εργολάβο»! Κάτι σαν το «πιάσε το αυγό και κούρευτο»!

❖ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…
Το σκεπτικό των παρεμβάσεων στην οδό Ανεξαρτησίας ήταν ο εξωραϊσμός του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων, για να γίνει καλύτερη η ζωή και η δράση των επιχειρηματιών της περιοχής μπας και ξαναποκτήσει την παλιά εμπορική της αίγλη. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται, αφού οι εργασίες καθυστερούν και τα καταστήματα παραμένουν σε κατάσταση δύσκολη, αφού ούτε εφοδιασμοί μπορούν να γίνουν ούτε προσβάσιμη είναι η οδός σε αυτοκίνητα και αγοραστικό κοινό.

❁ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ…
Αλλά ποιος είναι ο φωστήρας του Δήμου που έδειξε τον δρόμο της μήνυσης στους πληττόμενους; Δεν φαντάζομαι να έχει πει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο δήμαρχος, διότι δεν ταιριάζει στο ήθος του και την μενταλιτέ του. Και γιατί να προσφύγουν οι πολίτες στη δικαιοσύνη και δεν το κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου τραβώντας τ’ αυτιά του εργολάβου, ο οποίος κάποια ρήτρα θα έχει υπογράψει που να ορίζει τον ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου;

■ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!
Γίνεται ολόκληρος «αγώνας» για να πάρει ένας εργολάβος ένα έργο κι όταν τα καταφέρει, τότε αρχίζουν τ’ άλλα κόλπα. Ξέρουν πότε θ’ αρχίσουν και ούτε που τους νοιάζει, όχι όλους, πότε θα τελειώσουν. Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά τέτοιων καταστάσεων χωρίς να ιδρώνουν και πολλά αυτιά ιθυνόντων!

❖ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…
Στην προκειμένη περίπτωση απαντήσεις μπορεί να δώσει ο αρμόδιος επί των έργων αντιδήμαρχος, ο οποίος κάτι θα ξέρει για το έργο και είναι εκείνος που θα λαρώσει τους διαμαρτυρόμενους επιχειρηματίες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι ο αντιδήμαρχος που τους έστειλε για μηνύσεις στον εργολάβο…

❁ Η ΑΝΑΦΟΡΑ…
Δεν άρεσαν όσα είπε σε εκπομπή στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου, και ορισμένοι Κονιτσιώτες άρχισαν επίθεση απομονώνοντας μία έκφραση που είχε σαν σημείο αναφοράς τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Έκανε μία αναφορά στα δικά του νεανικά χρόνια ο κ. Εξάρχου και κάπου εκεί αναφέρθηκε και σε γεγονότα του 1972, κάτι που άνοιξε «πληγές» σε ευαίσθητους πρώην ΠΑΣΟΚους, πρώην νοσταλγούς, ή απογόνους του καθεστώτος της χούντας και που το 1974 μπήκαν στην κάθαρση της κολυμβήθρας του Σιλωάμ και μέσω ΠΑΣΟΚ ξεπλύθηκαν και το παίζουν σήμερα ΣΥΡΙΖόπουλα της κακιάς ώρας!

■ ΧΩΡΙΣ ΣΤΙΓΜΑ!
Αυτοί που άσκησαν κριτική γι’ αυτή την αποστροφή του δημάρχου έχουν περάσει, ορισμένοι, από τα δημαρχιακά πράγματα και το μόνο στίγμα που άφησαν ήταν η πλήρης εγκατάλειψη της Κόνιτσας, η οποία στο παρελθόν έπαιξε δυνατό, και κυρίως σπουδαίο ρόλο σε θέματα εθνικής προσφοράς, γράφοντας ξεχωριστή ιστορία. Αυτή η ιστορία που εξακολουθεί να ενοχλεί ορισμένους επιλήσμονες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το μεγάλο πλήγμα που ο Μάρκος Βαφειάδης δεν κατάφερε να κάνει την Κόνιτσα πρωτεύουσα κράτους όπως την είχε ονειρευτεί.

❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Δεν γίνομαι εγώ υπερασπιστής του σημερινού δημάρχου Κόνιτσας, μπορεί να τα καταφέρει ο ίδιος πολύ καλύτερα, αλλά εγώ θα θυμηθώ την ρήση του δικού τους Μένιου Κουτσόγιωργα για το ποιος «δεν δικαιούται δια να ομιλεί»!

❁ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Επειδή η παρεξηγημένη αναφορά στο 1972 από τον κ. Εξάρχου έγινε σε εκπομπή της ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, της οποία την ευθύνη οργάνωσης και μετάδοσης έχει ο υπογράφων με τον συνάδελφο – φίλο Σπύρο Θεμελή, έχω το δικαίωμα της αποκατάστασης της τάξης, την οποία προσπάθησαν να διασαλεύσουν για δικούς τους λόγους τα στελέχη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κόνιτσας. Δικαίωμα στην κριτική ναι, αλλά με μέτρο και όχι για να’ χαμε να λέγαμε!

■ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!...
Σ’ αυτό τον τόπο δεν έχουμε όλοι κοντή η επιλεκτική μνήμη. Γνωρίζουμε και γνωριζόμαστε πολύ καλά και καλόν είναι να αποφεύγουμε τις πομφόλυγες. Άντε να θυμίσει κανείς σ’ αυτούς τους κατ’ επάγγελμα ξεχασιάρηδες ποιοί ήταν εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για να μείνει η Κόνιτσα ελεύθερη και να έχουν οι «σημερινοί» κριτές το δικαίωμα της ελεύθερης άποψης.

❖ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ…
Να τους θυμίσω δε μια άλλη ημερομηνία της περιόδου της Χούντας, όπου οι Κονιτσιώτες αποκαθήλωσαν από την κεντρική πλατεία το άγαλμα της Φρειδερίκης, το οποίο είχε στηθεί προς τιμήν της για τον ρόλο που έπαιξε για να μην πέσει η Κόνιτσα στα χέρια των Κομμουνιστών, εκείνης της περιοχής. Το ότι από το 1973 το συγκεκριμένο άγαλμα βρίσκεται σε αποθήκες και δεν τόλμησε κανένας δήμαρχος να το επαναφέρει. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι πέρασαν από εκεί ήταν χουντικοί; Απλές σκέψεις…

❁ ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ…
Όνομα έκπληξη για το επικρατείας εκ μέρους της ΝΔ παίζει για τις επόμενες εκλογές. Αν τελεσιδικήσει η «συμφωνία» τότε οι καραμπόλες πολλές στην περιοχή και εδώ θα είμαστε να το ζήσουμε. Ονόματα προσεχώς, διότι το Μαξίμου κάνει παιχνίδι και κρατά κλειστά χαρτιά. Για να σας διευκολύνω, ο εν λόγω υποψήφιος θα είναι σε εκλόγιμη θέση και δεν είναι σημερινό πολιτικό πρόσωπο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

■ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ…
Κυνηγούν, λέει, οι Ρώσοι τους Ναζί στην Ουκρανία και γι’ αυτό δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Μάλιστα, υποπτεύονται ότι αυτοί βρίσκονται σε νοσοκομεία, γηροκομεία, θέατρα και σε καταστήματα τροφίμων και γι’ αυτό δεν λένε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Δύο εκατομμύρια μέχρι αυτή τη στιγμή πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς και ο πολιτισμένος κόσμος απλά… απολαμβάνει το θέαμα με τις μανάδες να τρέχουν με το παιδί στο χέρι και οι γέροντες με τα καροτσάκια για ν’ αποφύγουν την τραγωδία. Τι Χίτλερ, τι Πούτιν. Δοξάστε τους!

❖ ΤΟ ΠΑΣΧΑ…
Ενδεχομένως να κάνουμε Πασχαλιά πιο ελεύθερα, λένε οι ειδικοί που λόγω πολέμου Ρωσο-Ουκρανικού, έχουν εξαφανιστεί από τις τηλεοράσεις μας. Κάπως «ελεύθερα» κάναμε αποκριές και τώρα ξαναπληρώνουμε το τίμημα της ελευθερίας με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε καθημερινή βάση!

❁ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…
Ξέρετε κάτι; Δεν «έχουμε» κορωνοϊό, αλλά μέσα ενημέρωσης ελεύθερα που κάνουν καταγραφές και μεταφέρουν ειδήσεις από Ουκρανία. Στην Ρωσία δεν υπάρχει κορωνοϊός διότι εκεί έχουν Πούτιν που στρώνει παιχνίδι «ενημέρωσης» όπως τότε παλιά επί Σοβιετίας. Δείτε τι έπαθε με την δημοσιογράφο που ύψωσε πινακίδα διαμαρτυρίας εν ώρα δελτίου ειδήσεων για την επέμβαση στην Ουκρανία. Εδώ στην Ελλάδα το έμαθαν τα Κουτσουμπάκια;

■ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Ήλθε ο Κουτσούμπας στα Γιάννενα και καλά έκανε, πήγε στο ΠΓΝΙ, συναντήθηκε με την διοίκηση και με τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους στην καθαριότητα, των οποίων λήγει η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και ζήτησε από την πολιτεία να τους κάνει αορίστου! Αυτός καλά έκανε, την δουλειά του κάνει. Η διοίκηση του ΠΓΝΙ τι μπορεί να κάνει τώρα όταν «άνωθεν» η οδηγία είναι αρνητική σε μετατροπή των συμβάσεων; Αλήθεια γιατί ο τότε διοικητής του νοσοκομείου και ο τότε υφυπουργός Πολάκης δεν τους έκαναν αορίστου χρόνου για να μην τρέχουν σήμερα όλοι και να μη σώνουν;

❖ ΟΙ ΠΟΖΕΣ…
Αμ το άλλο! Ήλθε ο γραμματέας του ΚΚΕ στα Ιωάννινα και τις πιο πολλές σέλφις τις έβγαλε με δεξιόφρονες στο κλειστό που διαγωνίζονταν για το ποια πρώτη μούρη θα ποζάρει μαζί του! Τέτοια πρεμούρα! Αυτά έκανε ο σύντροφος και μόλις επέστρεψε στην Αθήνα διεγνώσθη με κορωνοϊό! Βλέπετε, οι κακές παρέες του του φόρεσαν τον ιό!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.