ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ Α. ΜΠΕΖΑ!
Όπως το είχαμε προαναγγείλει από τούτη την στήλη, ο Αντ. Μπέζας τέλος από την ΕΤΑΔ στην οποία διετέλεσε για δύο σχεδόν χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ.. Δεν ήταν του γούστου των «Golden Boys» που έχουν πάρει θέσεις – κλειδιά και επειδή δεν τους έκανε τα χατίρια, προχθές του αφαίρεσε την διοίκηση το Δ.Σ. του Υπερταμείου στου οποίου την δικαιοδοσία υπάγεται η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ…
Τον είχαν προειδοποιήσει τον Αντ. Μπέζα να τους παραδώσει τα «κλειδιά» κι εκείνος τους απαντούσε «ελάτε να τα πάρετε»! Αφού… δεν έβαζε μυαλό και εξακολουθούσε να ασκεί χρηστή διοίκηση, προχθές του τα πήραν τα κλειδιά με το «έτσι θέλω» και από εδώ πάνε οι άλλοι! Έμειναν στην διοίκηση οι αρεστοί, μεταξύ αυτών συγγενικό πρόσωπο Α’ βαθμού διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ! Όλοι μια παρέα, που έχει τις ρίζες της κατά Μαξίμου μεριά, που λέγεται ότι κάνει τα κουμάντα ο Κυριάκος, και που δεν ξέρω, αλλά εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου.

Η ΠΑΡΕΑ…
Αντί ν’ αντικατασταθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος ονόματι Βλαστός, ο οποίος άλλα έχει στο νου του όσον αφορά την διαχείριση της ΕΤΑΔ, αντικατέστησαν τον πρόεδρο Αντ. Μπέζα που προφανώς έκοβε το δρόμο στα σχέδια της παρέας, διότι περί τέτοιας πρόκειται. Ο Βλαστός, όπου έχει ανοίξει λογαριασμούς με την δικαιοσύνη όσον αφορά στον τρόπο προσλήψεων που γίνονται με παρεΐστικη αντίληψη και με μισθούς στα ύψη! Μόλις προχθές 9 Μαρτίου ήταν να δικαστεί η υπόθεση προσλήψεων από το… παράθυρο κι όχι μέσω ΑΣΕΠ, αλλά πήρε αναβολή.

❁ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ…
Εντάξει, μας το έδωσε η ΕΤΑΔ επί ημερών Μπέζα το κτήριο του παλιού Πανεπιστημίου, αλλά τι να το κάνουμε; Αυτό ήταν το ερώτημα που έβαλε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ σε μάζωξη των επικεφαλής των παρατάξεων που έγινε την περασμένη Τρίτη. Το είχαν βάλει πάνω σ’ ένα «κάρο» το κτήριο και ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του, για το πώς και τι θέλει για να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κτήριο.

■ Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ…
Να το κάνουμε Δημαρχείο και να μεταφέρουμε εκεί όλες τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος τους, λέει ο δήμαρχος. Και γιατί να κάνουμε εκεί Δημαρχείο, λέει η αντιπολίτευση και προτείνει να γίνουν εκεί πινακοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων και άλλα τέτοια προχωρημένα. Άλλοι είπαν να γίνει το Δημαρχείο εκεί όπου το είχε σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή Ν. Γκόντα και ήταν στον χώρο της Αγ. Μαρίνας, εκεί που είναι η λαϊκή αγορά και μάλιστα εκεί είχε σχεδιαστεί και είχε γίνει και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός! Όχι εκεί, λένε οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας, διότι το ΣΤΕ δεν εγκρίνει κάτι τέτοιο!

❖ Η… ΑΠΟΦΑΣΗ!
Αφού εξαντλήθηκαν σε σκέψεις και προτάσεις, η απόφαση στην οποία κατέληξαν ήταν να ξανασυναντηθούν, να το ξαναδούν και ό,τι κάτσει! Σε δουλειά να βρίσκονται και να ‘χουν να λένε κι αν δείτε νέο Δημαρχείο να μου γράψετε. Ωστόσο, το φάντασμα του παλιού Πανεπιστημίου θα στέκει εκεί να θυμίζει ότι είμαστε αγνώμονες και ανίκανοι να τιμήσουμε εκείνους που κάποτε διάλεξαν τα Γιάννινα να τα κάνουν Πανεπιστημιούπολη και να ζήσουν απ’ αυτή!

❁ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ…
Δεν λέει να δοθεί ένα τέλος στο σήριαλ λειτουργίας του ΦΟΣΔΑ σε ότι αφορά το ποιος και πόσα θα πληρώνει για ν’ απαλλαχτεί από τα σκουπίδια. Έχει ανοίξει ένας ατέρμονας διάλογος μεταξύ του Φορέα, της Περιφέρειας και των Δήμων με πρώτο το Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος παράγει τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων και δυσφορεί για την υπέρογκη τιμολόγηση.

■ ΤΑ ΠΥΡΑ…
Γινόμαστε μάρτυρες των πυρών μεταξύ προέδρου ΦΟΣΔΑ Ν. Καλαντζή, Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας. Δεν βλέπουμε όμως πουθενά τον αντιπρόεδρο του Φορέα πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκα. Τι ακριβώς δουλειά κάνει στον Φορέα και πώς προστατεύει τα συμφέροντα των συμπολιτών του που τον είχαν δήμαρχο για πέντε χρόνια και που έχει βάλει στον νου του να επιστρέψει στον δημαρχειακό θώκο;

❖ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!
Μία τόση δα πέτσα χιόνι έριξε στο νομό μας την περασμένη Τετάρτη το πρωί και αποφάσισαν οι Δήμοι να κλείσουν τα σχολεία προς αποφυγήν δυσχερειών πάσης φύσεως. Στα κάγκελα πολλοί γονείς που ενημερώθηκαν όταν πήγαν τα παιδιά στα σχολεία και βρήκαν τις πόρτες κλειστές με αποτέλεσμα να τρέχουν δεξιά και αριστερά να τα τακτοποιήσουν με ασφάλεια!

❁ Η ΠΡΟΛΗΨΗ…
Εντάξει, πολύ καλή η πρόληψη ύστερα από όσα έγιναν στην Αθήνα, αλλά εδώ τέτοια απόφαση μάλλον ήταν εκ του περισσού, αφού στην πόλη τουλάχιστον οι δρόμοι ήταν πεντακάθαροι. Φοβάμαι πως την απόφαση πρέπει να την πήραν οι τοπικοί ιθύνοντες στο χώρο της Παιδείας και για αλλότριους λόγους…

■ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
«Να βλέπετε το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη για να έχετε πλέρια ενημέρωση» είναι η οδηγία των Ρώσων προς τους Έλληνες θεατές τις τελευταίες μέρες που ο Πούτιν ισοπεδώνει την Ουκρανία. Προφανώς για την Ρωσική προπαγάνδα μόνο το συγκεκριμένο κανάλι προσφέρεται για να κάνει το μαύρο-άσπρο σύμφωνα με την συγκεκριμένη οδηγία!

❖ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…
Λέγεται ότι μόλις έμαθε αυτή την οδηγία ο Ιβάν έγινε… Ρώσος (κατά το Τούρκος) και απειλεί με επίθεση στην Ρωσία που βγάζει τέτοιες βρώμες για το κανάλι του, το οποίο μόνο φιλορωσικό δεν είναι. Απλά σε 24ωρη βάση περιγράφει όλα όσα… καλά γίνονται στην Ουκρανία όπου ισοπεδώνονται πόλεις και χωριά. Ο ανταποκριτής στην Ρωσία κάνει πολύ καλά την δουλειά που του επιτρέπει(!) το πλέρια δημοκρατικό πολίτευμα του ενός ανδρός, του Πούτιν που… εκλέγεται για είκοσι και πλέον χρόνια!

❁ Η ΟΔΗΓΙΑ…
Καπάκι με τη σχετική οδηγία για το τι πρέπει να βλέπουν οι Έλληνες στην τηλεόραση, έρχεται κάποια Ζαχάροβα του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και απειλεί την Ελλάδα για την θέση που πήρε στα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Πάνω από δύο εκατομμύρια Ουκρανών έχουν φύγει από την χώρα, ενώ οι βόμβες της Ρωσίας ανοίγουν τάφους σε άμαχο πληθυσμό ακόμη και σε μικρά παιδιά!

■ Η ΣΥΣΤΑΣΗ…
Δεν έπρεπε να πάρει θέση υπέρ των Ουκρανών η ελληνική κυβέρνηση λέει η Ζαχάροβα και ορύεται γι’ αυτό το γεγονός. Φτάνοντας στα όρια των απειλών! Τι να της πει κανείς και αυτής της συντρόφισσας, η οποία όλως παραδόξως βρήκε πολλούς πρόθυμους από την άκρα δεξιά, μέχρι την άκρα αριστερά να… ευλογήσουν τις απειλές της!

❖ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ…
Για ενίσχυση της ελευθερίας των απόψεων που επικρατούν στην «δημοκρατία» Πούτιν τα μαντάτα έρχονται από την Ρωσία και αφορούν στο καθεστώς ενημέρωσης που θέλησαν και θέλουν να επιβάλλουν στο «ανελεύθερο» καθεστώς της δύσης μεταξύ αυτών και στην χώρα μας!

❁ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν όσα έγιναν και στη χώρα μας μετά το 2015 και είχαν να κάνουν με τον χώρο της ενημέρωσης. Ήταν τότε που Ρώσοι μεγιστάνες έστησαν δικό τους κανάλι σε χώρες της Ευρώπης και μεταξύ αυτών και στην χώρα μας, στήνοντας σταθμό με διευθυντικό στέλεχος τον περιβόητο Κώστα Βαξεβάνη, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα είναι από κάτω!

■ ΗELLAS NET…
Πρόκειται για το HELLAS NET που επικεφαλής ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, κανάλι το οποίο συνεργάζονταν με περιφερειακούς σταθμούς της χώρας μας, το οποίο σαν στόχο είχε το πέρασμα της Ρωσικής προπαγάνδας. Δεν ήμουν μόνος εγώ που εργαζόμουν σ’ αυτό το κανάλι, λέει ο Κ. Βαξεβάνης, αλλά ήταν εκείνος όμως που κινούσε τα νήματα σ’ αυτό, αφού είχε διευθυντική θέση.

❖ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ…
Όμως δεν ευδοκίμησε αυτό το… πείραμα καθώς οι πρωταγωνιστές και ιδιοκτήτες του άνοιξαν λογαριασμούς με τις ΗΠΑ, αφού κατηγορήθηκαν, ότι είχαν βοηθήσει στην χρηματοδότηση παρακρατικών οργανώσεων στην Ανατολική Ουκρανία! Έτσι τελείωσε εντελώς άδοξα το εγχείρημα «φιμώστε» κάθε ελεύθερη έκφραση άποψης, για ν’ ανοίξει το κεφάλαιο αδειοδότησης καναλιών, το 2016 και της δημιουργίας ΣΥΡΙΖΟκάναλου με την συνδρομή του Καλογρίτσα, ο οποίος τελικά… δώρισε τρία εκατομμύρια ευρώ για ν’ ανοίξει εφημερίδα και τώρα τα ζητά πίσω διότι επτώχευσε!

❁ …ΛΑΡΩΣΕ ΑΛΕΞΗ!
Δεν εννοεί να… λαρώσει ο Αλέξης Κούγιας με το μίσος που βγάζει κατά του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα και θα συνεχίσει να τραβάει το σχοινί, σέρνοντας την ομάδα σε νέες περιπέτειες, επειδή πολύ πληγώθηκε από την απαλλαγή πασών των ευθυνών του ΠΑΣ Γιάννινα που μπαίνει στην κατηγορία των μεγάλων. Φανταστείτε να μην είχε περάσει από την θέση του προέδρου του ΠΑΣ, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Ωρέ Αλέξη… λάρωσε, λεβέντη μου. Μη δαγκώνεις την γλώσσα σου γιατί θα… δηλητηριαστείς!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.