ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ…
Με καταγωγή από Πρέβεζα και «γαμπρός» Γιαννιώτη ο Τσακαλώτος που έκανε τον διαχωρισμό στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αστούς και πληβείους. Στους δεύτερους κατέταξε τον αρχηγό του αμφισβητώντας την αξία του στον δρόμο προς το συνέδριο που ετοιμάζεται προσεχώς και που σ’ αυτό θα εκλεγεί με ψήφο ή δια βοής ο νέος αρχηγός που θα είναι ένας και μοναδικός, ο Αλέξης τους!

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΦΑ!
Καλός είναι ο Αλέξης αλλά δεν έχει τα στοιχεία και τη στόφα του ικανού ηγέτη αφού δεν ξέρει πως να διαλέγει συνεργάτες όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και ρίχτηκαν να τον ξεσκίσουν τα συντρόφια του. Αυτές οι δηλώσεις του Τσακαλώτου ήλθαν μετά το περισπούδαστο άρθρο του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα που υιοθέτησε το σύνθημα «Μητσοτάκη γ…σαι» που το υιοθέτησε ο ίδιος ο Αλέξης του πολυκλαδικού της Γκράβας απόγονος του «ΣΚΑΠΑΝΕΑ»!

ΑΡΓΑ…
Όμως, κάπως αργά ξύπνησε ο πρώην Τσάρος της οικονομίας και άνοιξε τα μάτια του κοιτώντας κατάματα την πραγματικότητα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ήταν ένας απ’ αυτούς που βοήθησαν να καβαλήσει την εξουσία ένας ανίκανος, αστοιχείωτος και χωρίς αστική κουλτούρα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών πρωθυπουργός επί 4 ½ χρόνια. Δυστυχώς, θα μείνει στην διαπίστωση ο Τσακαλώτος και δε θα σηκώσει το βάρος της ευθύνης.

❁ Η ΜΠΑΛΑ…
Την μπάλα στην εξέδρα έστειλαν όλοι οι «παίκτες» που παίζουν για την τύχη του Τμήματος Λογιστικής που έως τώρα λειτουργούσε στην Πρέβεζα και που η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να το...μαζέψει στα Ιωάννινα. Οι Πρεβεζιάνοι καταριούνται τους πανεπιστημιακούς για αυτή την απόφαση και επικεντρώνουν τα βέλη στον ίδιο τον Πρύτανη χρεώνοντάς του εμπαιγμό και απειλούν με προσφυγή στην κυβέρνηση.

■ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΤΑΙΕΙ!
Από την πλευρά του ο Πρύτανης επικαλείται τις κυβερνητικές θελήσεις που στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της βιωσιμότητας της σχολής αποφάσισε την «μεταφορά» του Τμήματος στα Ιωάννινα άσχετα αν δεν υπάρχει χώρος ικανός για να εξυπηρετήσει τους φοιτητές.

❖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!
Στο χόρο έχουν εμπλακεί αυτοδιοικητικοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες που ο καθένας διεκδικεί το δίκαιο για τον εαυτό του αραδιάζοντας ένα σωρό επιχειρήματα. «Δεν χτυπήσαμε κόκκινο που είναι το ελάχιστο όριο των 30 σπουδαστών», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης Στρ. Ιωάννου αναφέροντας ότι είναι άνω των 40 και άρα η απόφαση του Πρύτανη και των άλλων είναι παραμύθι όπως ισχυρίζεται.

❁ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
«Εγώ δεν πρόκειται να αποδεχτώ τετελεσμένα γεγονότα και θα πάρω σκληρές αποφάσεις» λέει ο βουλευτής ΝΔ Πρεβέζης Στέργιος Γιαννάκης και θα δούμε τι εννοεί και σε ποιους στέλνει μηνύματα. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τέτοιον εμπαιγμό από κανένα, λέει ο δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, για να φτάσουμε στον Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στα Ιωάννινα για υποδοχή και λειτουργία μιας ακόμη σχολής, όταν δεν έχει εξευρεθεί χώρος για λειτουργία της Αρχιτεκτονικής.

■ ΟΙ ΒΟΛΕΣ…
Κάπου εκεί στον χορό των αντιδράσεων μπήκαν και τα Συριζόπουλα της περιοχής και για την τιμή των όπλων έριξαν βολές τόσες και τέτοιες που να μην αγγίζουν το δικό τους παιδί, τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής από Πρέβεζα σε Ιωάννινα.

❖ Η ΧΡΕΩΣΗ…
Μπάρκας, Γεροβασίλη, Τζούφη είπαν... να βάλουν πλάτη στην υπόθεση μεταφοράς της σχολής χρεώνοντας την πρωτοβουλία στην Κεραμέως που εφάρμοσε την ελάχιστη βάση εισαγωγής φοιτητών αφήνοντας απ’ έξω την πρωτοβουλία της Συγκλήτου, την οποία καθοδηγεί ο σύντροφός τους, και ένας εκ των σοφών του ΣΥΡΙΖΑ που συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα κι όλους αυτούς σε θέματα παιδείας. Να ‘χαμε τα λέγαμε, ένα πράγμα, από τα Συριζόπουλα!

❁ ΑΛΗΘΕΥΕΙ;
Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά ακούστηκε ότι ο κ. Αλμπάνης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και, αν κάτι τέτοιο αληθεύει, γελάνε και τα... αδέσποτα του Πανεπιστημίου που «σπουδάζουν» κι εκείνα βρίσκοντας παράλληλα και καταφύγιο. Τι εννοεί δεν είναι μέλος του κόμματος ο κ. Πρύτανης, όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος του ΣΤΡΙΖΑ το 2015 στη Θεσσαλονίκη και τώρα έχει επιλεγεί καθοδηγητής-σοφός από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα!

■ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ…
Επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν γίνει Πόντιοι Πιλάτοι και επειδή έχουν καταπιεί το… νερό της λησμονιάς κι επειδή ακόμη εμείς και πολλοί άλλοι δεν έχουμε πάθει αλτσχάιμερ, ας απαντήσουν ποιος έκλεισε τις σχολές της Ηγουμενίτσας που και τότε οι καθηγητάδες δεν μπορούσαν να τρέχουν εκεί για να διδάξουν γιατί η περιοχή δεν ήταν των γούστων τους. Αμφιβάλλει κανείς ότι κάτι τέτοιο γίνεται και με την Πρέβεζα;

❖ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ…
Θέλω, λέω εγώ τώρα, να βγει η Κεραμέως και να πει το αυτονόητο που είναι ότι με άνω των τριάντα σπουδαστών το τμήμα Λογιστικής παραμένει και λειτουργεί στην Πρέβεζα. Δεν το θέλω μόνο, αλλά επιβάλλεται να το πράξει αυτό το υπουργείο και η κυβέρνηση διότι η Πρέβεζα, η Θεσπρωτία και η Άρτα δεν είναι αποπαίδια και ως τέτοια… στο πυρ το εξώτερον! Με το να αφήνει η κάθε Κεραμέως να γίνονται τέτοιου είδους παιχνιδάκια όπως εκείνα από τα Αλμπανοπαίδια, μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρει στην Ελληνική επαρχία, η οποία υπάρχει εντός της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Μπορεί κάλλιστα να αποδεχτεί την πρόταση του Στρ. Ιωάννου και να μεταφέρει και το Τμήμα των Οικονομικών από Γιάννινα στην Πρέβεζα!

❁ ΑΦΑΝΤΟΙ!..
Ζητούνται εθελοντές κομμουνιστές να πάνε κατά Ουκρανία μεριά για να στηρίξουν τον Λενινισμό-κομμουνισμό τον οποίο αποκήρυξε ο Πούτιν στέλνοντας στρατό για να επιβάλλει την ανεξαρτησία! Τι είπατε; Δεν υπάρχουν τέτοιοι; Εμείς το ξέραμε αλλά εκείνοι έκαναν και κάνουν πως δεν θυμούνται τι έγινε τότε παλιά και κάνουν πως δεν πήραν χαμπάρι τι γίνεται τώρα!

■ Η ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ…
Ούτε είδα ούτε άκουσα να κάνουν πορείες ενάντια στον κομμουνισμό του Πούτιν, ούτε άκουσα συνθήματα «έξω οι Ρώσοι από την Ουκρανία»! Αν υπολογίσουμε ότι ζουν και 150.000 Έλληνες στην υπό κατάληψη περιοχή, τότε οι αντιδράσεις όλων μας πρέπει να είναι προς κάθε κατεύθυνση. Όμως, τσιμουδιά κι όλα καλώς καμωμένα όταν πρόκειται περί επιβολής κομμουνιστικού καθεστώτος! Αν ήταν τίποτα Αμερικάνοι στην θέση του Πούτιν, τότε το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» θα ακούγονταν σε όλους τους δρόμους και τις πλατείες. Τώρα τσιμουδιά!

❖ ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΙ…
Μόνο ένα τριήμερο κράτησε το μοιρολόι για την ηλικιωμένη που για πρώτη φορά έκλεψε σούπερ-μάρκετ για να τραπεζώσει τα παιδιά της γιατί ήταν τόσο φτωχιά που δεν μπορούσε να αγοράσει σπαλομπριζόλες, κιμάδες και παϊδάκια!
❁ ΤΟ ΚΛΑΜΑ…
Μόλις μαθεύτηκε η πράξη των ανθρώπων του σούπερ-μάρκετ που έκαναν τσακωτή την αθώα γριούλα των 65 ετών (!) πήγε το κλάμα γόνα και εδώ που τα λέμε, και σ’ εμάς ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια μας! Την γριούλα, ρε παιδιά, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα σ’ αυτό το ανάλγητο κράτος που αφήνει τους γέρους να πεινάνε και που αναγκάζονται να κλέβουν για να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους και να χορτάσουν την πείνα τους, σκεφτήκαμε και μαζί με το δάκρυ και μια κατάρα προς το σούπερ-μάρκετ και το κράτος, μια μούτζα την ρίξαμε!

■ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ…
Μετά άρχισε το πανηγύρι με τους πονόψυχους του διαδικτύου, τους προερχόμενους από την αριστερά, η οποία φημίζεται για την πονοψυχιά της και για την ενίσχυση των αδυνάμων, όχι από τους ίδιους όμως, αλλά από τους άλλους και κυρίως από τον ανάλγητο κράτος. Συγκινήθηκε μέχρι κι αυτή η συνταξιούχος κόρη ηλικιωμένη πλέον, κατά την αντίληψή της ηλικίας των 65 χρόνων όπως καθιερώθηκε στην περίπτωση της φτωχούλας που έκλεψε για το τραπέζωμα των παιδιών της.

❖ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ…
Το παραμύθι όμως δεν ήταν όπως το έφτιαξαν οι πονόψυχοι αλλά είχε και… δράκους. Ούτε γριούλα ήταν, ούτε ανήμπορη οικονομικά ήταν αφού 800 ευρώ σύνταξη το μήνα παίρνει και, το σπουδαιότερο, ούτε πρώτη φορά έκανε αυτή την δουλειά! Μόνο άλλες 14 φορές, ούτε καν 15, είχε επιδοθεί στο άθλημα, οπότε η συνήθεια ήταν στην πρώτη γραμμή!

❁ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ…
Κάποιοι θέλησαν να τρέχει άλλο σούπερ-μάρκετ να φορτώνει το φτωχικό της «γριούλας» με όλα τα καλά του κόσμου για νάχει να πορεύεται, κάτι που ήταν στη φαντασία όλων όσων διακινούσαν μια τέτοια πληροφορία. Η ίδια η αλυσίδα διέψευσε τέτοια πράξη που ενδεχομένως να το είχε υπό νου της, αλλά όταν έμαθε για τον βίο και την πολιτεία της 65χρονης συνταξιούχου, προφανώς απέφυγε να συνδράμει, διότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιοι συνταξιούχοι που είναι και κάτω των 800 ευρώ, οι οποίοι όμως δεν κλέβουν για τραπεζώματα!

■ ΟΧΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ!
Εντάξει το... ψυχοπονιάρισμα, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα γίνει υιοθέτηση της κλεψιάς, διότι κάτι τέτοιο πήγε να γίνει. Άμα νομιμοποιείται η συνταξιούχος των 800 ευρώ, δεν λέω ότι είναι πολλά, τότε οι άνεργοι, οι ζώντες με επιδόματα 200-300 ευρώ, οι Ρομά και άλλες ασθενείς ομάδες τι πρέπει να κάνουν; Ξέρω ότι γίνομαι κακός προς τους ψυχοπονιάρηδες που όμως όταν τους ζητήσει κανείς τη δική τους συμπαράσταση, τους στέλνουν στο ανάλγητο κράτος να βρουν στήριξη.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.