ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ…
Τηλεφώνημα Κυριακή πρωί και από την άλλη άκρη γυναικείες κραυγές «πεθαίνω»! Αντρική φωνή: Είμαι γιατρός και αυτή τη στιγμή η κόρη σας είναι στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση! Εσείς ποιος είστε; Αυτός ήταν ο διάλογος και η ανησυχία κορυφώθηκε όταν ο «γιατρός» ζήτησε να γίνει επίσκεψη στο «Χ/κώστα» για την κόρη που κινδύνευε!
ΤΟ «ΘΥΜΑ»…
Το «θύμα» αυτή την φορά ήταν ο υπογράφων και οι απατεώνες Αλβανοί – Ρουμάνοι που «ντύνονται» γιατροί ή αστυνομικοί και ζητούν λύτρα για να δώσουν λύση σε προβλήματα τέτοιας φύσεως! Φυσικά και τους έστειλα στον αγύριστο και φυσικά και η κόρη δεν ήταν στο «Χ/κώστα» αφού είναι στην Αθήνα και φυσικά δεν τσίμπησα στους απατεώνες!
 ΤΑ ΛΥΤΡΑ…
Όμως πόσοι άλλοι συμπολίτες δεν έχουν πέσει θύματα σε τέτοιου είδους απατεώνες και δεν έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν «λύτρα» για να διευθετήσουν την «υπόθεσή» τους. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τέτοιων υποθέσεων όπως κι εκείνων με τις τραπεζικές συναλλαγές όπου γίνονταν ξαφρίσεις καταθέσεων.
ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ!
Ας έχουμε το νου μας σε τέτοιου είδους αλητείες και να είμαστε υποψιασμένοι όταν άγνωστοι βρίσκουν το θράσος και παίζουν με τον πόνο αφελών που εντελώς αναιτιολόγητα ανταποκρίνονται στα αιτήματα αγνώστων και ενδίδουν ακόμη διαθέτοντας και τα τραπεζικά τους στοιχεία. Οι τράπεζες ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητούν στοιχεία μέσω μηνυμάτων στο διαδίκτυο.

❁ ΤΡΑΣ ΜΟΜΦΗ!
Το ότι θα έκανε πρόταση μομφής ο Αλέξης για ν’ ασχοληθεί με τον τρας tv Φουρθιώτη κι’ αυτό θα το παρουσίαζε ως σπουδαίο γεγονός για να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σ’ εκλογές ούτε ο Πολάκης δεν το περίμενε!

■ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Το μισό της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας το ανάλωσε στην δράση του Φουρθιώτη και στην παραβατική του εν γένει τακτική για να πλήξει την κυβέρνηση η οποία έδωσε παραπάνω σημασία στον πρώην μάνατζερ της Τζούλιας και λιγότερο σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, η οποία εδώ που τα λέμε, έχει ένα σωρό ζητήματα σοβαρά να αντιμετωπίσει.

❖ Ο ΦΟΒΟΣ…
Υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσίπρας οδηγήθηκε στην πρόταση δυσπιστίας από τον φόβο να χάσει την δεύτερη θέση από το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ του οποίου νοιώθει καυτή την ανάσα στον σβέρκο; Όχι πως είναι κάτι σπουδαίο αυτό που ευαγγελίζεται αλλά το νέο μπορεί να επιφέρει αλλαγές.

❁ Η ΦΟΥΡΘΙΩΤΙΑΔΑ…
Από δυσπιστία κατέληξε σε Φουρθιωτιάδα μετατρέποντας τον ναό της δημοκρατίας σε τρανς χώρο με τον Πολάκη να προτείνει στον Άδωνη να φοράει τσίγκινο σωβρακάκι, διότι τα πράγματα θ’ αλλάξουν και οι αρχειοθετήσεις για την υπόθεση NOVARTIS δεν θα έχουν καμία σημασία.

■ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!
Άνευ αξίας, σημασίας και περιεχομένου το τριήμερο στη Βουλή όπου έγινε η συζήτηση με αφορμή την πρόταση μομφής που έκανε ο Τσίπρας για να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης. Ήταν μια πράξη απόγνωσης και στρέφονταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και να το κάνουμε, ένα μουρμουρητό έχει αρχίσει.

❖ ΕΝΙΟΤΕ…
Ενίοτε τέτοιου είδους αιτήματα γίνονται αποδεκτά, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της και πυροδότησε σκέψεις για εκλογές πρόωρες. Αυτή την φράση είχε πει και ο Κ. Καραμανλής ο Β’ απαντώντας στον ΓΑΠ το Σεπτέμβριο του 2007 που κι εκείνος γύρευε εκλογές, τις οποίες έχασε παταγωδώς! Στα χνάρια του ΓΑΠ λοιπόν ο Αλέξης, ο οποίος ζητάει εκλογές ενώ κατά βάθος τις απεύχεται σαν ο διάβολος το λιβάνι!

❁ ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ!
Στη Βουλή ο Τσίπρας έμοιαζε με τον σκύλο που κυνηγάει το αυτοκίνητο γαυγίζοντας, ενώ άμα το πιάσει τελικά τι μπορεί να του κάνει; Αλήθεια, πιστεύουν ο Τσίπρας και όλο το ΣΥΡΙΖΟμάνι ότι θα ξανα δουν εξουσία, με τα μυαλά που κουβαλάνε και που όλο αφορισμούς είναι και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα; Μπορεί να έχει καλύτερη τύχη μία παράταξη η οποία διέπεται από ιδέες Πολακισμού;

■ Η ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ…
Δεν φταίει ο κακός τους ο φλάρος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε πόντους ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά φταίει η δικαιοσύνη που έβαλε στ’ αρχεία της την υπόθεση NOVARTIS και κυρίως το ότι αφαίρεσε από το κάδρο τον Άδωνη, ο οποίος τους έχει μπει στο μάτι. Αυτό ήταν που πόνεσε περισσότερο τον Πολάκη ο οποίος στο καφενείο της Βουλής απαίτησε να φοράει τσίγκινο σώβρακο όταν κυκλοφορεί και είπε ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ούτε ο Άδωνης θα φορέσει τσίγκινο και ούτε ο καιρός θα γυρίσει γι’ αυτόν και την παρέα του.

❖ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ…
Καλή η προσπάθεια του Κατρίνη του ΚΙΝΑΛ να περάσει τις θέσεις του στο Εθνικό Κοινοβούλιο αλλά έμεινε εκεί στην προσπάθεια! Ο άνθρωπος έπεσε στα βαθειά σε μία δύσκολη κατάσταση και προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στα δύο έτσι όπως όρισε ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης. Ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης μομφής για να γίνει το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι εκλογές ήταν η θέση τους και αυτό ονομάζεται σοβαρή πολιτική πράξη.

❁ Ο ΠΟΛΑΚΙΣΜΟΣ…
Δέσμιος ο Τσίπρας του Πολακισμού που παρασέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά της εποχής ΣΥΝ ανέχεται τον ψευτοτσαμπουκά, αν δε του επιβάλλει ο ίδιος με όσα κάνει. Πολακισμός είναι αυτό που διδάσκεται στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει να κάνει με τις απειλές «εδώ είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε και όταν ξανάρθουμε στην εξουσία θα σας τακτοποιήσουμε, όπως εμείς ξέρουμε». Το απολαύσαμε την Δευτέρα το βράδυ όταν ο Παυλάρας έκανε κατάληψη του βήματος της Βουλής και αρλουμπολογούσε ασυστόλως μεταφέροντας εποχές ΚΝΕ που κάνανε ψευτοεπαναστάσεις και περνούσαν «καλά»!

■ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ…
Άνοιξαν τα Σοβιετικά αρχεία που αφορούν τους δικούς μας αντάρτες του ΚΚΕ και ντρέπεται η ίδια η ιστορία απ’ όσα αποκαλύπτονται με καθυστέρηση 75 ετών περίπου. Μάθαμε, όχι πως δεν ξέραμε, ότι οι δικοί μας αγωνιστές κομμουνιστές ζητούσαν από τον Στάλιν την διάθεση όπλων για να καταλάβουν το Βόρειο τμήμα της Ελλάδος για να το προσαρτήσουν στο Σοβιετικό άρμα όπως έγινε με άλλες χώρες των Βορείων συνόρων.

❖ ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ…
Δεν έφταναν όλα τ’ άλλα, είχαμε και τα ερωτικά τερτίπια μεταξύ των ηγετών του ΚΚΕ! Τα αρχεία αποκαλύπτουν τα παράπονα – καρφιά που έριξε ο Μάρκος Βαφειάδης προς τον Νίκο Ζαχαριάδη και ζητούσε την διευθέτηση από τον ίδιο τον Στάλιν. «Ο σύντροφος Νίκος Ζαχαριάδης έχει σχέσεις ερωτικές με την γυναίκα μου» φαίνεται να λέει και ζητά παρέμβαση! Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ανταρτών (ΔΣΕ) από το 1940 ο Μάρκος Βαφειάδης μέχρι τον Γενάρη του 1949 που καρατομήθηκε από τον γγ. ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη, ο οποίος ήθελε την μετατροπή των ανταρτών σε… τακτικό στρατό για την ίδρυση Λαϊκής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ο μεν Μάρκος βρέθηκε στην Σοβιετική Ένωση και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981 και τον έκανε βουλευτή ο Αντρέας και όταν πέθανε το φέρετρο το σκέπαζε η γαλανόλευκη. Ο δε Ζαχαριάδης το 1956 καθαιρέθηκε από το ΚΚΕ, εξορίστηκε στη Σιβηρία όπου και αυτοκτόνησε.
❁ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ…
Σε επιστολή του ο Μ. Βαφειάδης κατηγορεί στους Σοβιετικούς τον Ζαχαριάδη στις 20 Δεκ 1949 ότι είναι πράκτορας του εχθρού καθώς επίσης και ότι η πρώην σύζυγος του Δέσποινα Κεβίδου ήταν πράκτορας Αγγλικής κατασκοπείας! Κι’ άλλα πολλά γράφονται σ’ αυτή την επιστολή που αυτά ήταν τα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούσαν εκείνη την περίοδο την ηγεσία του ΚΚΕ που ήθελαν σώνει και καλά να δέσουν στο άρμα της Σοβιετίας ποτίζοντας την Ελλάδα με Ελληνικό αίμα. «Ευτυχώς που νικηθήκαμε σύντροφοι» έγραψε ο δικός τους Τάκης Λαζαρίδης, ο οποίος ήταν συγκρατούμενος του Νίκου Μπελογιάννη!

■ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ!!!
Τραυματισμένη είπε ο Κ. Μπάρκας, βγήκε η ΝΔ από την τριήμερη συζήτηση και από την ψηφοφορία αφού δύο ψήφους λιγότερους πήρε και ήταν αυτές της Μαριέττας Γιαννάκου που είναι στο νοσοκομείο και δίνει μάχης ζωής και το «παρών» του Μπογδάνου, ο οποίος είναι διεγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά δεν μπορεί να προσμετρηθεί στα «θέλω» του ΣΥΡΙΖΑ. Παρηγοριά στον άρρωστο ένα πράμα από τον Κώστα Μπάρκα που είναι δημοσιογράφος και όχι γιατρός!

❖ ΡΕΣΤΑ…
Όταν τους προσλάμβαναν να εργαστούν στην διενέργεια τεστ COVID – 19 σε Ηγουμενίτσα και Κακαβιά δεν έβλεπαν τα κριτήρια και τα χατήρια που γίνονταν σε «ημέτερους» παρά μόνο όταν δεν ανανεώσαν την εργασία τους, τότε βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για το κακό που τους βρήκε. Τώρα κάποιοι από αυτούς σήκωσαν καπετανάτο και ζητούν και τα ρέστα ρίχνοντας τις ευθύνες σ’ εκείνους που τους εξασφάλισαν μια θέση εργασίας έστω για λίγους μήνες, διότι δεν πρόκειται περί μόνιμων διορισμών. Έχουν κι άλλοι άνεργοι δικαίωμα στην εργασία και καλόν είναι να αποδίδεται σεβασμός σ’ αυτό το δικαίωμα. Επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, καλόν είναι να μην σηκώνουν κουρνιαχτό σε χειμώνα καιρό, αν θέλουν να κρατούν την σοβαρότητά τους.

❁ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ…
Το ζητούμενο είναι αν το δημόσιο συμφέρον που είναι σ’ αυτή την περίπτωση εξυπηρετείται στο ακέραιο με την διενέργεια τεστ σε καίρια σημεία, της περιοχή μας. Καθώς επίσης ζητούμενο είναι να βρίσκουν κι άλλα πρόσωπα μια θέση εργασίας, διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες. Καθείς διεκδικεί το μονοπώλιο στην δουλειά και μάλιστα όταν αυτή προέρχεται από δημόσιο χρήμα, διότι η εταιρία που έχει αναλάβει την διενέργεια τεστ δημόσιο χρήμα διαχειρίζεται. Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε αναφορά σε πρόσωπα και καταστάσεις για να μην στενοχωρήσουμε προσώπατα που την έχουν δει κάπως και παριστάνουν τα θύματα. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.