ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟΝ… ΤΣΙΜΠΗΣΕ!
Μεταξύ Τρικάλων και Τζουμέρκων την έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας το τριήμερο των Φώτων και καλά έκανε καθότι ως κοινός θνητός έχει ανάγκη από ένα διάλλειμα από τον κάματο της καθημερινότητας στο πολιτικό στερέωμα. Φαίνεται όμως πως έκανε «κακές παρέες» και νατον τώρα κορωνοϊνάτο όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...
Ο πρώτος που του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος του ευχήθηκε να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια και δεν του ζήτησε να επιστρέψει από τις διακοπές όπως έκανε εκείνος όταν ο πρωθυπουργός είπε να περάσει ένα τριήμερο στην Ήπειρο και ξεσήκωσε τον κόσμο για την πολυτέλεια που είχε να κάνει εξορμήσεις! Το τι δεν έγραψε τότε το ΣΥΡΙΖΟμάνι των Ιωαννίνων εναντίον του πρωθυπουργού που πήγε βόλτα στην Αρίστη! Δεν έπραξε το ίδιο όμως για τον αρχηγό του που, συν τοις άλλοις, ήταν και απρόσεκτος!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Παρεμπιπτόντως, εκεί στο Αθαμάνιο ο Αλέξης είχε την ευτυχία να συναντηθεί με κλιμάκιο των «Οριζόντων Ηπείρου» και να ανταλλάξουν απόψεις για Ηπειρωτικά ζητήματα. Απ’ αυτή τη συνάντηση το πιο σπουδαίο που ανακοίνωσαν ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τις θέσεις, προτάσεις, απόψεις, δράσεις του αρχηγού των «Οριζόντων» κ. Ριζόπουλου και του κάνουν εντύπωση! Λέτε;

❁ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ...
Στο μάτι πολλών εχθρών και αντιπάλων έχει μπει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του στη θέση του προέδρου της ΕΤΑΔ ο Θεσπρωτός πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας και επιζητούν τον αποκεφαλισμό του γιατί ενδεχομένως τους κόβει τη σούπα και δεν τον θέλουν στα πόδια τους.

■ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ!
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι αντιμπεζικοί και πού βρίσκονται και γιατί έγιναν πολέμιοί του; Είναι στον ίδιο το φορέα, όπου δεν ανέχονται πράξεις κοινής λογικής και δημοσίου συμφέροντος και θέλουν καθαρό τοπίο για να εφαρμόσουν τα δικά τους βρώμικα σχέδια με ό,τι κι αν σημαίνουν αυτά!

❖ Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Από την ημέρα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης τον επέλεξε για πρόεδρο της ΕΤΑΔ παρακλάδι του ΤΑΙΠΕΔ δεν τον είδαν με καλό μάτι ακόμη και υπηρεσιακοί παράγοντες γιατί άλλα έχουν στο νου τους να κάνουν και κυρίως γιατί ο Α. Μπέζας ήξερε περισσότερα από εκείνους και μπορούσε να διασφαλίσει καλύτερα τα συμφέροντα του συγκεκριμένου φορέα όπως είναι η ΕΤΑΔ και η οποία σαν αντικείμενο έχει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε» δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα και στις γνώσεις του Α. Μπέζα, ο οποίος στο παρελθόν ως υπουργός διαχειρίστηκε το δημόσιο συμφέρον κατά τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο χωρίς να αφήσει σκιές.

❁ Η ΙΝΤΡΙΓΚΑ...
Γι’ αυτήν την προϊστορία του επιλέχτηκε για τη συγκεκριμένη θέση από τον Μητσοτάκη, για να αμφισβητηθεί από διάφορους σκερβελέδες που είχαν τη δημόσια περιουσία για δικό τους κτήμα και δεν εννοούν να προσγειωθούν στη νομιμότητα και στην πραγματικότητα. Άραγε ο πρωθυπουργός γνωρίζει την ίντριγκα που γίνεται για να εξοστρακιστεί ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ ώστε να γίνουν όλα ρημαδιό, επειδή έτσι γουστάρει ένας κλειστός περίγυρος για λόγους ιδιαίτερους; Το λόγο τον έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν θέλει να αποφύγει το διασυρμό.

■ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ…
Μένοντας στο μπεζέικο θα ασχοληθούμε με τις θέσεις που εξέφρασε η κ. Βιβή Μπέζα, επίκουρος καθηγήτρια Χημείας Υδάτινων και Αγροτικών Συστημάτων στο τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είχαν να κάνουν με τη διάβρωση της παραλίας στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι στην Ηγουμενίτσα. Με μια εμπεριστατωμένη μελέτη η κ. Μπέζα καταγράφει ακριβώς τους λόγους που προκάλεσαν τις ζημιές στις παραλίες από τις πρόσφατες πλημμύρες, και που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρχές του τόπου τους όρους και κανόνες όταν γίνονταν οι εξωραϊσμοί στις παραλίες.

❖ ΤΟ ΔΕΛΤΑ...
«Ο αμμώδης σχηματισμός του Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος με το δέλτα Καλαμά καθότι και με τα συστήματα γύρω από αυτό», γράφει η κ. Μπέζα και ως εκ τούτου χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση έτσι ώστε να μη συμβαίνουν τέτοιου είδους ζημιές, κάτι που δεν τηρήθηκε μέχρι τώρα», γράφει και κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και αδιαφορία, θυσία στο βωμό της Αστικοποίησης.

❁ «ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ»!..
«Αυτόχειρας» ο μακαριστός πλέον Κοσμάς Αιτωλίας – Ακαρνανίας, ο οποίος έπεσε θύμα των δικών του αντιλήψεων για εμβολιασμό και κορωνοϊό. Θύμα ο ίδιος και η αδελφή του και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι παρασύρθηκαν από τέτοιου είδους παραδοξολογίες και πλήρωσαν κι εκείνοι με τη ζωή τους έναν στείρο αρνητισμό προς την προστασία της ζωής που ο ίδιος ο Θεός χάρισε στα πλάσματά του!

■ ΑΓΙΟΣ!!!
«Είσαι άγιος», φώναζαν οι πιστοί κατά την υποδοχή του σκηνώματος στον Αγ. Σπυρίδωνα του Μεσολογγίου και θρηνούσαν για την απώλεια του ποιμενάρχου τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που στα σόσιαλ μίντια «φιλοτέχνησαν» το πορτραίτο του αγίου τους για να αποκομίσουν ακόμη και λίγη πολιτική σπέκουλα και κάποια σπυριά οφέλους!

❖ Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Ήταν δική του επιλογή να φύγει όπως τραγικά έφυγε από τη ζωή ο μακαριστός Κοσμάς και ήταν δικαίωμά του αυτή η επιλογή! Το ότι με τις διδαχές του ενδεχομένως να πήρε στο λαιμό του και άλλους πιστούς, αυτό δεν είναι συγχωρέσιμο.

❁ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ...
Όσον αφορά τους πιστούς που αλάλαζαν στο Μεσολόγγι για το χαμό του, είναι το αποτέλεσμα της ξεροκεφαλιάς ορισμένων εκπροσώπων της εκκλησίας, οι οποίοι σε περιπτώσεις επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή έπαιζαν εντελώς αρνητικό ρόλο παρασύροντας αφελείς στον όλεθρο.

■ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
Λυπάμαι ειλικρινά για τα γραφόμενα ακόμη και για έναν άνθρωπο που πλέον δεν υπάρχει στη ζωή όπως έκαναν κι άλλοι παρόμοιοι άγιοι της εκκλησίας, αλλά δεν μπορώ ειλικρινά να παρακολουθήσω το σκεπτικό τους και την τακτική ακόμη και στην προστασία του υπέρτατου αγαθού όπως είναι η ίδια η ζωή.

❖ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...
Δικαίωμα των πιστών της Αιτωλοακαρνανίας να θρηνούν για το θάνατο του Ιεράρχη τους. Δικαίωμα του απλού λαού στη συμμετοχή στην πραγματικότητα που αυτή την εποχή είναι η αποφυγή περιπετειών με κατάληξη το θάνατο. Μιλάμε για θρήνους από απώλειες ανθρώπων που αφήνουν πίσω τους ορφανά επειδή πιστεύουν περισσότερο στην παραπληροφόρηση ακόμη και από άμβωνος από την ίδια την επιστήμη που αυτή την στιγμή ως δώρο Θεού προσφέρει την μόνη διέξοδο, τον εμβολιασμό.

❁ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Αντι να φτιάχνουμε μετά θάνατον αγίους καλό είναι να βάζουμε όλοι και η Εκκλησία πρώτη πλάτη στη σωστή ενημέρωση, κάτι που είναι πέρα για πέρα Αγία πράξη. Όλα τ’ άλλα είναι για άλλους που φοβούνται την κακοτυχία του DNA τους! Μη τυχόν και χαθεί η ράτσα!

■ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
Απτό παράδειγμα ο «Άγιος» Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος σε ότι αφορούσε τα του οίκου του φρόντισε να βάλει τάξη εφαρμόζοντας πρωτοποριακά το πρόγραμμα του κλεισίματος ραντεβού για τη συμμετοχή στις ακολουθίες των γιορτών. Μπορεί να λοιδορήθηκε από ορισμένους, αλλά ο Μάξιμος από πλευράς Εκκλησίας έκανε το αυτονόητο για την προστασία των πιστών. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα... πάει στην κόλαση για αυτή του την πράξη!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.