ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΜΑΡΕΒΑ…
Στα Ζαγοροχώρια για λίγες ώρες βρέθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα, η οποία φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο. Ο λόγος της επίσκεψης δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, αλλά το ότι βρέθηκε από Μονοδένδρι στον Αγ. Μηνά και στην Αρίστη δείχνει ότι η περιοχή την έχει συγκινήσει και ποιος ξέρει τι σχεδιάζει για το άμεσο μέλλον.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΔΩ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Μητσοτάκη θα περάσει τα Χριστούγεννα στην Ήπειρο με πρώτη επιλογή το Ζαγόρι. Το είχε υποσχεθεί στον υπογράφοντα στην ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τις 27 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός στα Ιωάννινα!

❁ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Το παιδί μίλησε τελικά! Τι είπε; Φύγετε κύριε Μητσοτάκη. Εκλογές τώρα! Άτιμες δημοσκοπήσεις τι κάνετε! Βάζετε λόγια στο στόμα του Αλέξη που ως άθεος το απέφευγε σαν ο διάβολος το λιβάνι. Ζήτησε εκλογές για να ξανακυβερνήσει εκείνος με τον Πολάκη και την Θεανώ και την Ραλλία, για να έχουμε να λέμε ότι εμείς δεν φταίμε, αλλά οι προηγούμενοι!

■ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ…
«Αν θα ικανοποιούσα το αίτημά σου για εκλογές θα το έκανα για να δω τον πανικό στο πρόσωπό σου», του απάντησε ο Κυριάκος και τον άφησε να κοιμάται στο συννεφάκι που έχει δημιουργήσει με το σκεπτικό ότι μία μέρα θα ξαναγίνει πρωθυπουργός γιατί εκτός των άλλων το έχει υποσχεθεί στην Περιστέρα του!

❖ Η… ΕΠΕΝΔΥΣΗ!
Αγαπημένο αντιπολιτευτικό θέμα του Τσίπρα η πανδημία επενδύοντας στον φόβο και στις απώλειες ανθρώπινων ζωών για να εισπράξει πόντους στο πολιτικό στερέωμα με την σκέψη ότι μπορεί να επενδύσει στους αντιεμβολιαστές πάσης φύσεως και πάσης προέλευσης. Επένδυση στον ίδιο τον θάνατο για να πατήσει επί πτωμάτων και να γίνει ξανά αφεντικό στο Μαξίμου.

❁ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ…
Εν τω μεταξύ, η συζήτηση στη Βουλή γίνονταν για την κορυφαία πράξη που είναι ο προϋπολογισμός. Ούτε που νοιάστηκε γι’ αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Ο νους του ήταν στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ που έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, κάτι που τον έκανε να κραυγάζει από βήματος κοινοβουλίου ζητώντας την παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές εδώ και τώρα!

■ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ!
Έβλεπε το τυρί και δεν έβλεπε την φάκα ο Πολάκης και του έκοψε την μαγκιά ο Πλεύρης όταν του παρουσίασε στοιχεία αδυναμίας των ΜΕΘ επί υπουργίας του. Του διάβασε στοιχεία τέτοια που να έχουν σχέση με την αδυναμία λειτουργίας των ΜΕΘ επί εποχής του Πολάκη κι εκείνος τσίμπησε λέγοντας πως φταίει η κυβέρνηση για το πρόβλημα, η οποία όμως ήταν η δική του κυβέρνηση, δυστυχώς γι’ αυτόν και κυρίως για τους πολίτες! Τα ίδια στοιχεία κατέθεσε ο πρωθυπουργός χωρίς βέβαια να δικαιολογείται η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας σήμερα το οποίο δοκιμάζεται.

❖ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ…
Δεν είναι τα προβλήματα της χώρας εκείνα που ανάγκασαν τον Τσίπρα να ζητήσει εκλογές, αλλά ο κίνδυνος να περάσει στην τρίτη θέση μετά την ανάσταση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο κλέβει δυνάμεις που είχαν μεταναστεύσει μετά το 2012 και βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

❁ ΟΙ ΑΡΜΟΙ…
Σιγά μην τον πήρε το παράπονο για την κατάσταση της χώρας τον Αλέξη ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην εξουσία και να ελέγξει του αρμούς της που ήταν το μεγάλο παράπονο της Περιστέρας και το επανέφερε πρόσφατα ο Πολάκης σε μάζωξη Συριζόπουλων!

■ ΛΑΘΟΣ ΚΟΥΜΠΙ!
Η μεγάλη κασκαρίκα ήλθε στο τέλος της συζήτησης και κατά την ώρα της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό όπου είπαν όχι σε όλα εκτός από τον Αλέξη και το πουλεν του, την Όλγα Γεροβασίλη! Ήταν οι μόνοι απ’ όλη την αντιπολίτευση που υπερψήφισαν τις δαπάνες για την λειτουργία του Μαξίμου! Όπως σας το γράφω! Αυτοί που πάτησαν λάθος κουμπιά θέλουν να κυβερνήσουν ξανά την χώρα μας!

❖ Ο Β. ΑΡΓΥΡΗΣ…
Τον Βαγγέλη Αργύρη θέλει να επαναφέρει στην ενεργό πολιτική ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης. Οι δεσμοί τους είναι τέτοιοι που ο Ανδρουλάκης τον θέλει σε καλό πόστο και αρωγό στην νέα προσπάθεια αναγέννησης του σοσιαλιστικού χώρου και μάλιστα τον θέλει στην Αθήνα. Απομένει στον ίδιο τον Βαγγέλη Αργύρη να επαναδραστηριοποιηθεί ύστερα από πολλά χρόνια αδράνειας, αφού ως γνωστόν ασχολείται με «ειρηνικά έργα» στην Ήπειρο. Να σημειωθεί ότι ο Β. Αργύρης ήταν και είναι πρωταγωνιστής στην στήριξη του Ανδρουλάκη.

❁ Η… ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!
Ρόλο διευθυντή των «Οριζόντων Ηπείρου» αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γενικός Γραμματέας ΚΙΝΑΛ και κατά δήλωσή του κολλητάρι του νέου ηγέτη Νίκου Ανδρουλάκη Άλκης Λάνταβος. Το ανακοίνωσε ο κ. Ριζόπουλος την περασμένη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση που έκανε στα γραφεία της παράταξης.

■ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ…
Έχουμε ανοιχτές πόρτες, λέει ο κ. Ριζόπουλος προς κάθε πολίτη που πιστεύει στην αρχή της περιφερεικότητας κι αυτήν την ανοιχτή πόρτα κι αυτή την αρχή είδε ο ΠΑΣΟΚΟΣ κ. Λάνταβος και μπουκάρισε αφήνοντας τον σύντροφο Δημ. Δημητρίου στα κρύα του λουτρού ν’ απολαμβάνει την δική του μοναξιά συνοδευόμενη από την ανυπαρξία στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού είναι κάτι σαν ωσί παρών Ανοιχτές πόρτες μέσα – έξω!

❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ
Έρχεται όμως η συγκυρία της μεταγραφής του Λάνταβου να δέσει με την εκλογή του Ανδρουλάκη, του οποίου ως γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Ιωαννίνων έγινε διαπρύσιος κήρυκας κατά την προεκλογική περίοδο στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ παίρνοντας δημόσια θέση στήριξης υπέρ του. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο κ. Λάνταβος που σαν γραμματέας έπρεπε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους του υποψηφίους.

❁ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ…
Τόσο ο Λάνταβος όσο και ο Ριζόπουλος αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή η σεμπριά δεν είναι άγνωστη στην νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ιδιαίτερα του Ανδρουλάκη τον οποίο τόσο πολύ κολλητό του τον θεωρεί. Φυσικά, ο Ριζόπουλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια τέτοια προσχώρηση στην παράταξή του με το σκεπτικό της πολυσυλλεκτικότητας με την οποία θα μπει με αξιώσεις στις εκλογές του 2023 όπου θα ξαναδοκιμάσει να εκπορθήσει την Περιφέρεια Ηπείρου!

■ Ο ΡΟΛΟΣ…
Ρόλο ενός ακόμη συντονιστή ανάμεσα στους 84 στην Ήπειρο ή ρόλο συντονιστή των συντονιστών αναλαμβάνει ο Άλκης Λάνταβος; Είναι ένα σημείο που δεν ξεκαθαρίστηκε και θα το δούμε εν καιρώ και μέσα στο 2022 που θα είναι μία συναρπαστική χρονιά όπως είπε ο ίδιος ο Ριζόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως ο κύκλος των αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης έκλεισε με την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Λάνταβος.

❖ Η ΘΛΙΨΗ…
Την μεγάλη του θλίψη (!) εξέφρασε ο «τσοπάνης» Δημητρίου που είδε το πρόβατο να πηδάει από το μαντρί και ένα σύγκρυο τον έκοψε. Το σκέφτηκε μόνος του, το σκέφτηκε και με την υπόλοιπη παρέα και κατέστησε απολωλός το πρόβατο με μία διαγραφή! Από που τον διέγραψε ο κύριος Δημητρίου και η υπόλοιπη περί το Περιφερειακό Συμβούλιο παρέα;

❁ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ!
Ωστόσο, ο κ. Λάνταβος με τις δηλώσεις θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή του σκηνικού της Ηπείρου και μόνο μέσα από τους «Ορίζοντες Ηπείρου», επικαλούμενος την αλλαγή στο ΚΙΝΑΛ και μάλιστα κάτι που ο Ανδρουλάκης θα ευλογούσε. Τελικά, ποιος είναι με ποιον; Ο Δημητρίου είναι με τον νέο πρόεδρο, ο Λάνταβος, οι δύο μαζί ή ο Ανδρουλάκης που άλλη προτεραιότητα δεν είχε από το να ασχοληθεί με την Ήπειρο αυτή τη στιγμή. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.