ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ…
Κυκλάμινα και τριανταφυλλιές φύτεψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ επικουρούμενος από μετανάστες και πρόσφυγες της Ύπατης Αρμοστίας… Έως εδώ όλα καλά! Που όμως πήγε και τα φύτεψε όλα αυτά τα καλλωπιστικά; Πού αλλού, στην κεντρική πλατεία, η οποία σε λίγο καιρό, άμεσα δηλαδή όπως μας λένε, θα αλλάξει αν όχι εκ θεμελίων, αλλά εκ ταράτσας, όπως θα έλεγε ο Θ. Μπέγκας!

ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ…
Επειδή φαίνεται να προχωρά πολύ γρήγορα η αλλαγή εικόνας της Πλατείας και της γύρω περιοχής και επειδή από τα δύο εκατ. ευρώ που είχε μελετηθεί επί Μπέγκα έφτασε στα 5 εκατ. και βάλε, προς τι η δενδροφύτευση στην πλατεία; Ένα απλό ερώτημα. Εκτός κι αν δεν πιστεύουν ότι επί αυτής της θητείας πρόκειται να αλλάξει όψη, οπότε θα χρειαστεί μία ακόμη θητεία στην σημερινή Δημοτική Αρχή. Γίνονται αυτά τα πράγματα!

ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ…
Δέστε όμως που φύτεψαν τις τριανταφυλλιές, οι οποίες θα ανθίσουν την επόμενη άνοιξη. Τις φύτεψαν εκεί όπου παλιά λειτουργούσαν σιντριβάνια και όπου επί δημαρχίας Θ. Μπέγκα η τότε αντιδήμαρχος καλλωπισμού είχε φυτέψει λουλούδια Ιαπωνικής εμπνεύσεως. Ξέρει αυτή!

ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ…
Μετά από αυτή την πράξη του δημάρχου Ελισάφ μπορεί κανείς να υπολογίσει τον χρόνο που θ’ αρχίσουν τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Δεν θα χρειαστούν δύο ανοίξεις να μεγαλώσουν οι τριανταφυλλιές και να τις δούμε ανθισμένες; Αν έτσι γίνει, τότε πριν το 2023 πλατεία δεν θα γίνει!

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ…
Κατά τ’ άλλα, αυτά τα Χριστούγεννα τα Γιάννινα από πλευράς στολισμού μπήκαν σε γνώριμες εικόνες που παραπέμπουν σε κανονικό γιορτασμό. Εκείνα τα κατασκευάσματα, επί εποχής Μπέγκα κυρίως, θα μας λείψουν, αλλά τι να κάνουμε, αυτή την φορά θα μείνουμε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και όχι στο διάστημα όπως ήθελαν οι εγκέφαλοι της περιόδου εκείνης που πότε με κοσμοδρόμια και πότε με Μπολσεβίκικες κατασκευές στόλιζαν την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων!

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Ενοχλήθηκε το Τσιπρομάνι από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο! Ποιοι; Αυτοί που τους καλούσαν στο Μαξίμου και μαζί αποφάσισαν ακόμη και την αποπομπή του υπουργού Παιδείας ονόματι Ν. Φίλης.

■ ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ…
Σαν να μην πέρασαν από την εξουσία, σαν να μην ανέβηκαν τα σκαλιά του Μαξίμου όλο αυτό το συνονθύλευμα πολιτικού καιροσκοπισμού, έρχονται τώρα να γίνουν τιμητές της άλλης πραγματικότητας που τους βουλεύει στο αντιπολιτευτικό τους έργο, λες και όλοι οι άλλοι Έλληνες έχουν ποτιστεί με το νερό της λησμονιάς.

❖ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο…ΑΘΕΟΣ!
Δεκατέσσερις ολόκληρες παρεμβάσεις εκκλησιαστικού περιεχομένου είχαν επιβάλλει οι Συνοδικοί στην κυβέρνηση του άθεου Τσίπρα και μάλιστα μία απ’ αυτές ήταν ο μη διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας, τον οποίο θα επέβαλε με ένα νόμο και ένα άρθρο όταν θα καταλάμβανε το οχυρό της εξουσίας. Όταν αυτό επετεύχθη το 2015, δύο φορές εγκαταλείφθηκε επειδή φοβήθηκαν τον αφορισμό από τους Δεσποτάδες με πρώτο τον Ιερώνυμο που τα είχε αγαπημένα του παιδιά και κάθε τόσο «προσκυνούσε» ο ίδιος με συνοδεία το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, σε ένα από τα «προσκυνήματα» βρίσκονταν ο δικός μας άγιος Μάξιμος, καθότι έμπιστος και αγαπητός του Αρχιεπισκόπου!

❁ ΤΟ ΠΕΤΡΟ ΒΟΛΗΜΑ…
Προς τι λοιπόν το πετροβόλημα του Κυριάκου που ανέβηκε τα σκαλιά της Ιεράς Συνόδου που στο κάτω – κάτω εκείνος δεν έχει δηλώσει άθεος; Ποιος ενοχλήθηκε περισσότερο από μία πράξη που μπορεί να πείσει πολύ κόσμο «άπιστο» που κατοικοεδρεύει στα ιερά και στα στασίδια των ναών και που πολλές φορές παριστάνουν τους ειδήμονες περί τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς; Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους κληρικούς γίνονται διαπρύσιοι κήρυκες της άρνησης του εμβολιασμού, ενώ οι ίδιοι είναι εκείνοι που ζουν την ατέλειωτη και θλιβερή μοναξιά όταν ψέλνουν σε άδειες εκκλησίες κατά την εξόδιο ακολουθία.

■ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ
Αρκεί να έχουν να λένε για να δηλώνουν παρόντες στην πολιτική σκηνή του τόπου. Σ’ αυτό τον σκοταδισμό επενδύουν μπας και διασωθούν ως πολιτικές οντότητες. Τώρα που ίσως το πολιτικό σκηνικό λάβει άλλη εικόνα ένεκεν αλλαγών στο χώρο των παιδιών της Αλλαγής η ενόχληση θα μεγαλώνει και θα προσπαθούν να περάσουν ό,τι παλιατζίδικο τους κάτσει στην κούτρα!
❖ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Ο Γ. Τράγκας έφυγε πέφτοντας θύμα των δικών του κενοδοξιών και των αμφισβητήσεων από κεκτημένη ταχύτητα όπως έκανε σε όλη του την ζωή. Μια ζωή «απέναντι» και αυτό τον έκανε να μη ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τις ανοησίες και γι’ αυτό δεν δικαιολογείται η στάση που κράτησε και στην περίοδο της πανδημίας.

❁ Η ΠΑΛΗ…
Δυστυχώς γι’ αυτόν, απέναντι αυτή την φορά δεν ήταν το Μητσοτακέικο, το οποίο του είχε καθίσει στο στομάχι για 50 χρόνια και δεν εννοούσε να το αποδεχτεί για λόγους δικούς του. Αυτή τη φορά πάλεψε με την ανοησία και έχασε την μάχη για την ίδια τη ζωή.

■ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ…
Πίστεψε και επένδυσε στις ανοησίες που κυκλοφορούσαν οι «λοιμωξιολόγοι» τύπου Πετράκου και το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει μόνος σε μία κλινική ΜΕΘ όπως γίνεται με πολλούς από όσους έχουν την ατυχία να διαβαίνουν αυτές τις πόρτες. Ο ίδιος είχε εμποτιστεί με το δηλητήριο της αμφιβολίας την οποία έσπερνε στο «εκκλησίασμα» το οποίο τον ακολουθούσε, με αποτέλεσμα να πάρει αρκετά νωρίς τον δρόμο ένθα ουκεστί πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός!

❖ ΤΑ ΜΠΑΪΡΑΚΙΑ!
Ο θάνατος του Γ. Τράγκα ας αποτελέσει αιτία για ζωή πολλών αρνητών, οι οποίοι για διάφορους λόγους σηκώνουν μπαϊράκια αμφισβήτησης της ιατρικής επιστήμης, η οποία είναι το μόνο αποκούμπι στις άγριες επιδημιακές μέρες που περνάμε.

❁ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ…
Είχε φτιάξει κόμμα ο Γ. Τράγκας και φιλοδοξούσε να απαλλάξει την χώρα από τους φαύλους, πράξη καθ’ όλα παραδεκτή. Μάλιστα, την διεύθυνση του κόμματος την είχε αναθέσει σ’ έναν αοιδό ονόματι Πετράκος, απόφοιτο ριάλιτι, για να διαμορφώνει την κοινή γνώμη διαλαλώντας τον πόλεμο κατά των εμβολιαστών! Τον είδαμε σε πλατείες να απολαμβάνει την μοναξιά του αρνητή κι’ αυτό το θεωρούσε πολιτική πράξη ενάντια στην εμβολιαστική ιδέα. Ο ίδιος όμως ψυχαγωγούσε σε κέντρα διασκέδασης μόνο εμβολιασμένους! Άντε να βρεις λογική σε τέτοιου είδους συμπεριφορές!

■ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!
Έπεσαν από τα σύννεφα όπου ήταν καθισμένα για πολλά χρόνια τα Ραδιοαρβυλόπαιδα επειδή ένας απ’ αυτούς ανέβαζε στο διαδίκτυο την βρωμιά της ψυχής του και του νου του για να τροφοδοτεί την σεξουαλική απληστία νοσηρών μυαλών ενισχύοντας το σεξουαλικό κενό τους.

❖ ΧΩΡΙΣ ΛΥΠΗΣΗ!..
Η πράξη καταδικαστέα πέρα για πέρα όσον αφορά τη διαπόμπευση της νεαρής και πρέπει η δικαιοσύνη να την λυπηθεί όταν έλθει η ώρα. Πράξη άναδρη και καταδικαστέα το σήκωμα των ώμων από την υπόλοιπη παρέα που δεν γνώριζε (!) τα βίτσια του επι δεκαετίας φίλου – συναδέλφου – συνοδοιπόρου δημιουργού κρύων ανεκδότων του Στάθη τους!

❁ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ…
Ως νέοι Πόντιοι Πιλάτοι προσπάθησαν να ξεπλυθούν οι υπόλοιποι τρεις της παρέας με μπροστάρη τον Αντώνη τους που δεν άκουσε, δεν είδε, δεν έμαθε τι έκανε ο εξ αριστερών, γενικώς συνοδοιπόρος Στάθης, τον οποίο έριξαν στην πυρά πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις! Τόση αγάπη και εκτίμηση για εκείνον που από την μία διαμόρφωναν με την σάτυρά τους την κοινή γνώμη και από την άλλη δολοφονούσαν χαρακτήρες όπως έγινε με την δημόσια διαπόμπευση της 19 χρονης! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.