ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ…
Τα Γιάννινα και την Θεσπρωτία επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας να κάνει χειμερινό τουριστικό προορισμό και από κει έριξε και τους κεραυνούς ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος… φταίει για όλα τα κακά από καταβολής κόσμου για την έρμη ψαροκώσταινα.

ΟΙ ΠΕΡΑΤΖΑΔΕΣ!
Μία περατζάδα στις κεντρικές καφετέριες της πόλης, μία συνάντηση με τους ανθρώπους της εστίασης κι άλλη μία με τους ανθρώπους της Ένωσης Αγροτικών «ερωτικών» Συνεταιρισμών και ένα δίωρο περίπου παραλήρημα στο «Du Lac» ήταν όλα όσα έκανε στα Ιωάννινα ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επειδή ο καιρός ήταν βροχερός, νόμισε ότι βρίσκονταν στην κόλαση που έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ…
Τα ¾ της ομιλία του, ο Θεός να την κάνει τέτοια, τα αφιέρωσε σε βρισίδι εναντίον του πρωθυπουργού αποδεικνύοντας έτσι πόσο πολύ τον φοβάται, ενισχύοντας την άποψη απ’ ότι φοβάται δεν θα γλυτώσει. Λέτε και είχε αφήσει το τεράστιο έργο εκείνος από το 2015 – 2019 και τα έκανε… σιάδι ο Μητσοτάκης!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…
Του έδωσαν στοιχεία τα ντόπια σαΐνια για την Ήπειρο και άρχισε να αραδιάζει ένα σωρό αρλούμπες για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της Ηπείρου λόγω της αδιαφορίας της σημερινής κυβέρνησης. Αν εμείς οι Ηπειρώτες δεν ζούσαμε σ’ αυτό τον τόπο και περιμέναμε να μας ενημερώσει ο Αθαμανιώτης Τσίπρας, θα λέγαμε ότι η Ζιμπάμπουε οχριά μπροστά σε όσα μας καταλόγισε στον τομέα της ανάπτυξης και του πολιτισμού!

ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!
Όλα στο σκοτάδι κι όλα μαύρα παντού για τον Τσίπρα, ο οποίος σαν να μην πέρασε από την εξουσία ο ίδιος επι 41/2 συναπτά έτη. Άργησε η σημερινή κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα έργα που είχε προγραμματίσει εκείνος για την Ήπειρο είπε κι αναφέρθηκε στον άξονα Γιάννινα – Κακαβιά. Τον είχε προγραμματίσει εκείνος, αλλά δεν πρόκανε, είπε και τα έβαλε με την κυβέρνηση που κατήργησε τις διοικήσεις των φορέων προστατευόμενων περιοχών και εγώ ψάχνω να βρω αν ο εκλεκτός του πρώην δήμαρχος Φ. Φίλιος έχει καταργηθεί από πρόεδρος του φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας!

ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ…
Εκεί που είδε δυνατό φως και έπλεξε το εγκώμιο ήταν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκεί που όλως τυχαίως πρυτανεύει ένας εκ των τριάντα σοφών του Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος όλως τυχαίως ήταν υποψήφιος Βουλευτής του στην Θεσσαλονίκη. Μόνο γι’ αυτόν είχε ένα γλυκό λόγο να πει.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ…
Πριν τον Αλέξη είχαν προηγηθεί σπουδαίοι προπομποί όπως εκείνη η περιβόητη Θεανώ, η οποία από την Δυτική Αττική βρέθηκε στην ακριτική Κόνιτσα και η οποία με έκπληξη διεπίστωσε ότι η Κόνιτσα ακόμη ανήκει στην Ελληνική επικράτεια! Από κει άρχισε να ρίχνει μύδρους ενάντια σε όλους όσους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της ολόκληρη την περιοχή καθοδηγούμενη από την κυρία Τζούφη, η οποία ως βουλεύτρια και ως υφυπουργός επί 41/2 χρόνια είχε ξεχάσει να την αναπτύξει!

ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ…
Από τα γεμιστά της και από τους λιαζόμενους στην Ομόνοια λατρεμένους της λαθρομετανάστες, στην Κόνιτσα η ψυχοπονιάρα Θεανώ που έγινε καθηγήτρια σε άσχημες εποχές για την δημοκρατία μας και από την Κόνιτσα στον ΟΚΠΑΠΑ για να διαπιστώσει ότι όλα είναι αφημένα στην τύχη τους, ακολουθώντας κατά πόδας το αφεντικό της Αλέξη, που κι’ εκείνου η ψυχή μαύρισε στην Ήπειρο από την εγκατάλειψη.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕ!..
Είχε προγραμματίσει και την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου ο Αλέξης, αλλά και γι’ αυτό πάλι δεν πρόκανε και τα έβαλε με την σημερινή κυβέρνηση που δεν το προχωρά. Βέβαια, τα σαΐνια του δεν του είπανε ότι, όπως μας έχει πληροφορήσει ο Θεσπρωτός Βουλευτής της ΝΔ, το έργο μελετάται και έχει διαβεβαίωση άνωθεν ότι θα σφυρίξει τραίνο στην Ήπειρο!
Ο Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ…
Ο θάνατος του Γ. Τράγκα που χτυπήθηκε από κορωνοϊό ας γίνει κακό παράδειγμα αρνητή στον εμβολιασμό ενάντια στην νόσο. Ο ίδιος έπεσε θύμα σε μία παρανοϊκή άποψη ότι είναι μούφα και ο κορωνοϊός και το εμβόλιο και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Βλέπετε, οι χιλιάδες ευχές που έγιναν με την ελπίδα ότι ο Θεός βάζει πλάτη τελικά δεν βοήθησαν, διότι ο Θεός έδωσε τον νου να προστατευόμαστε οι ίδιοι ακόμη και από τις νόσους, όταν ο ίδιος προίκισε τον ανθρώπινο νου με την ικανότητα της απόκτησης γνώσεων όπως εκείνη στην ιατρική επιστήμη, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ανακάλυψε το εμβόλιο. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια είναι το λιγότερο αυτή την στιγμή μπροστά στην απώλεια ενός ανθρώπου που για πενήντα χρόνια πρωταγωνίστησε στο δημοσιογραφικό στερέωμα της χώρας.

TO NEO!
Habemus papam στην Χαριλάου Τρικούπη, και το όνομα αυτού Νίκος Ανδρουλάκης. Όχι πως ήταν έκπληξη, αλλά κάτι νέο πάει να γίνει σ’ ένα χώρο που μετά την μεταπολίτευση για πολλά χρόνια κυριάρχησε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ…
Οι εκλογές στον ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ της περασμένης Κυριακής έβαλαν τέλος στον Παπανδρεισμό και άνοιξαν τον δρόμο σε νέα πρόσωπα να παίξουν ένα ρόλο στον χώρο της αριστεράς, του σοσιαλισμού και της προόδου όπως θα έλεγαν το πάλαι ποτέ.

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ…
Το 70 – 30 σχεδόν που μοιράστηκαν Ανδρουλάκης – Παπανδρέου δείχνει πως οι νεοπασόκοι διψούσαν για ανανέωση αφήνοντας πίσω όλα όσα τους πλήγωσαν τα προηγούμενα χρόνια που βολόδερναν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αφήνοντας χώρο στον καιροσκοπισμό που ένα κομμάτι των ΠΑΣόκων είχαν δημιουργήσει και είχαν φτιάξει το «νέο ΠΑΣΟΚ» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…
Εκείνοι που πρέπει να νιώθουν σύγκρυο είναι τα ΣΥΡΙζόπουλα γιατί η επόμενη μέρα τα βρίσκει να βολοδέρνουν από τις επιστροφές που θα γίνουν από τους «μετανάστες» γενίτσαρους και που το όνειρο επιστροφής στην εξουσία γίνεται πλέον άπιαστο. Η επιστροφή της Θεανώς για να ολοκληρώσει την συνταγή για τα γεμιστά θα μείνει απραγματοποίητη.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ…
Γράφω για την Θεανώ, η οποία πρόσφατα ήλθε στα Ιωάννινα και διαπίστωσε ότι τίποτε δεν λειτουργεί στον χώρο του κοινωνικού τομέα κάνοντας σύγκριση με την περίοδο της διακυβέρνησης από το κόμμα της και έβαλε τις φωνές! Στο εξής και μετά το νέο ΠΑΣΟΚ η Θεανώ θα έχει όλο το χρόνο να δοκιμάζει νέες συνταγές και για παστίτσιο με μπόλικη μπεσαμέλ!

ΟΜΠΡΕΛΟΚΡΑΤΗΣ!
Ντόπιος υποψήφιος – υποψήφιος για ΣΥΡΙΖΑ πρώην βουλευτής επί Γιωργάκη ζήλεψε την δόξα ομπρελοκρατούσας του Τσίπρα και έγινε ο ίδιος ομπρελοκράτης του Αλέξη, στην περιοδεία του στους πεζόδρομους της πόλης! Αυτή την πράξη του την ποστάρισε στα μέσα δικτύωσης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον μήπως και έχει την τύχη της υπουργοποίησης αν ποτέ, που δεν το βλέπω, επιστρέψει στην εξουσία το καμάρι τους, ο Αλέξης, προϋπόθεση είναι να εκλεγεί και πότε βουλευτής ο ίδιος…

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ…
Ένα σωρό ντουφεκιές έριξε στην Ήπειρο ο Τσίπρας, για τον οποίο τόσο καιρό ήταν άγνωστη περιοχή στο χάρτη της ανάπτυξης. Ήλθε εδώ μετά την επίσκεψη του Μητσοτάκη για να κάψει όλα όσα ανακοίνωσε για την Ήπειρο, τα οποία αγνοούσε ο Τσίπρας επί πρωθυπουργίας του. Ήθελε να κάνει πολλά εκείνος αλλά δεν πρόκανε, μας είπε και από δω πάνε οι άλλοι.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!..
Σαν να μην υπήρχε κομματικός μηχανισμός από πλευράς ΝΔ σ’ όλη την Ήπειρο να του βουλώσουν το στόμα του πρώην Πρωθυπουργού για όλα όσα είπε για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και την εγκατάλειψη της Ηπείρου όλοι μη εξαιρουμένων βουλευτών, υπουργών της Ηπείρου, πλην Μαρίας Κεφάλα, που είπε κάποια πράγματα, κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου οσάν να μην είδαν και να μην άκουσαν τα όσα καταλόγισε ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνησή τους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.