ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΒΡΕΞΕ…ΛΕΦΤΑ!
Έβρεξε χρήματα στην περιοχή ύστερα από σχετική ξηρασία και με αφορμή επίσκεψη κυβερνητικών στα Ιωάννινα. 3,1 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον Δήμο Ιωαννιτών από Πιερρακάκη σε σχετική συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Φώτης Βάββας με τον ειδικό σύμβουλο Βαγγέλη Καρβούνη, ο οποίος, αν θυμόσαστε, ήταν εκείνος που εγκαινίασε το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ στο Χ/Κώστα μαζί με τον τότε Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, χωρίς ποτέ να έχει έλθει στα Γιάννινα ο Κικίλιας! Μάλιστα, αυτά τα εγκαίνια μας τα θυμίζει σχετική πλάκα στην είσοδο του ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ. Μεγαλύτερο παραμύθι δεν έχουμε ξανά απαντήσει.

ΤΥΧΕΡΗ Η ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ!
Μετά τον Πιερρακάκη ήλθε ο Στ. Πέτσας, αναπληρωτής του Βορίδη στο Εσωτερικών, ο οποίος «έβρεξε» 3 εκατ. ευρώ για το πατατοχώρι, την Χρυσοβίτσα, για να γίνουν έργα υποδομής ώστε να διευκολύνονται οι παραγωγοί στις μετακινήσεις τους. Θα τα ανακοίνωνε ο ίδιος ο Κυριάκος όταν ήλθε αρχές καλοκαιριού στα Ιωάννινα, αλλά δεν πρόκανε να πάει στην Χρυσοβίτσα λόγω της καθυστέρησης του αεροπλάνου.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
«Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να τρέξουν οι Δήμαρχοι να τα πάρουν. Θα τα πάρουν, αρκεί να έχουν μελέτες για να τ’ απορροφήσουν», είπε ο Στ. Πέτσας στην ημερίδα που οργάνωσε στα Ιωάννινα η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Τι μου θυμίζει αυτή η Ε.Ε.Τ.Α.Α.; Εκεί σ’ αυτή την μάζωξη των αυτοδιοικητικών ο κυρ. Στέλιος Πέτσας έδωσε οδηγίες προς ναυτιλομένους να έχουν τον νου τους ν’ αρπάξουν ευκαιρίες για να κάνουν έργα στην περιοχή τους.

❁ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…
Κι εφέτος όπως γίνεται εδώ και 48 χρόνια τηρήθηκε το έθιμο του μπαχαλακισμού, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο το 1973. Υπήρξε κάτι καινούργιο σε αυτές τις εκδηλώσεις. Πλακώθηκαν μεταξύ τους οι αριστεροί πάσης προέλευσης διεκδικώντας την καπηλεία του «γιορτασμού» με αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο.

■ ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ!
Πήγαν, λέει, τα Συριζόπουλα να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο και ξυλοκοπήθηκαν από τους «αυθεντικούς» υποστηρικτές που έχουν κάνει τάμα στη ζωή τους να φυλάνε τα εθνικά ιδεώδη της φυλής μας. «Τυχερός» του εμφυλίου ο Μανιός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ακούσατε- ακούσατε, ήταν ένας από εκείνους που τον Νοέμβρη του 1973 ήταν από τους μέσα στο Πολυτεχνείο. Τώρα όμως που ήταν από τους «απ’ έξω» και πήγε να καταθέσει στεφάνι «φιλοδωρήθηκε» από τους μπαχαλάκηδες για να έχει να τους θυμάται κι αυτούς.

❖ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ…
Ο απόλυτος διασυρμός με πρόσχημα την προστασία της μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Έχουν καταφέρει ν’ απαξιώσουν εντελώς τα συνθήματα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» που ακούγονταν τότε με τον μπαχαλακισμό που έχει επικρατήσει και τελικά έχει γίνει έθιμο. Ανάλογη τύχη είχε η αντιπροσωπεία της Βουλής!

❁ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ!
Στα Ιωάννινα θα βρίσκεται στις 26-27-28 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα παραστεί σε προσυνεδριακή εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Ν.Δ. που θα γίνει τον επόμενο μήνα. Εκτός των υποχρεώσεων του συνεδρίου, ο Κυριάκος θα ασχοληθεί κι με άλλου είδους ζητήματα της επικαιρότητας και ιδιαίτερα με τον χώρο της υγείας στα Ιωάννινα και σ΄ όλη την Ήπειρο. Θέλει να έχει ο ίδιος εικόνα για όσα διαδραματίζονται αυτό τον καιρό στα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία «βογγάνε» κι αυτά από τον κορωνοϊό, ο οποίος δεν αφήνει έξω από τα χτυπήματα την περιοχή μας.

■ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ...
Όλοι οι επίσημοι Αθηναίοι που επισκέπτονται τα Ιωάννινα μετά τον Καχριμάνη κατηφορίζουν κατά Κάτω Πλατεία και συναντιούνται με τον αγαπημένο τους πλέον Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος τόσο βαθιά έχει μπει στην καρδιά τους, που άλλο δεν πάει. Έχει γίνει το πιο προσφιλές πρόσωπο, αλλά μετά τις εκλογές του 2019, όταν η εκλεκτή του Αυγενάκη κ. Τατιάνα δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης και έτσι όπως το είχαν φανταστεί στην Πειραιώς τότε προεξάρχοντος του Λευτέρη Αυγενάκη που τώρα διακονεί τον χώρο του αθλητισμού όπου το μπάχαλο είναι στην ημερήσια διάταξη με πρώτη και καλύτερη την ΕΠΟ!

❖ ΟΙ ΣΙΔΕΡΙΕΣ...
Αυτόν τον Αυγενάκη τον είδαμε προχθές με τον Αλ. Καχριμάνη να υπογράφουν την μεταφορά των σιδεριών που θα ξηλώσουν από το Ελληνικό για να τις ξαναστήσουν κάπου στα Ιωάννινα κι αυτό θα είναι το νέο κλειστό, το οποίο όλο μεταφέρεται εδώ και δύο χρόνια κι όλο κάτι συμβαίνει και ακούνητο στη θέση του μένει. Το «μάζευε κι ας είναι και ρόγες» ισχύει στην προκειμένη περίπτωση και τον ρόλο της ψωροκώσταινας τον παίζει η Ήπειρος και τα Ιωάννινα.

❁ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ...
Κατά Φλεβάρη του 2022 πάει ο διαγωνισμός για το μέλλον του ΟΛΗΓ κι αυτό διότι λόγω πολλών συγκυριών έχει προταχθεί η αξιοποίηση – παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Έτσι, εκεί που όλα θα ολοκληρώνονταν μέσα στον περασμένο Αύγουστο, τώρα παίρνουν παράταση για Φλεβάρη, αν βέβαια δεν προκύψουν άλλου είδους ζητήματα και ξαναπάνε για Φλεβάρη άλλης χρονιάς!

■ Η ΠΡΟΙΚΑ...
Ωστόσο, η προίκα που αφήνει απ’ έξω το ΤΑΙΠΕΔ είναι η περιβόητη χερσαία ζώνη για την οποία τόσος πολύς θόρυβος έχει γίνει και τόσος αγώνας (!) έχει λάβει χώρα από τους δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Μένουν εκτός παραχώρησης τα «καταφύγια» Πλαταριάς – Συβότων και Σαγιάδας, ενώ παραχωρείται ο Δρέπανος στον Δήμο για εκμετάλλευση. Επίσης, εκτός μένει το παλιό τελωνείο, ενώ το πάρκιγκ θα είναι δωρεάν για τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας. Πολλές από τις αλλαγές που έγιναν ύστερα από διαπραγμάτευση και φυσικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, έχουν και οσμή Αντώνη Μπέζα, ο οποίος ως πρόεδρος της ΕΤΑΔ που είναι παρακλάδι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορεί να μην ρωτήθηκε και να μην ενδιαφέρθηκε για τον τόπο του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θέλουμε και δεν πιστεύουμε στο «κατόπιν ενεργειών μου» που έχει πολυφορεθεί στην περιοχή!

❖ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...
Επ’ ευκαιρία, να σημειωθεί ότι και η περίπτωση παραχώρησης του παλιού Πανεπιστημίου στον Δήμο Ιωαννιτών δεν είναι εκείνη που αρχικά είχε αποφασιστεί και ήταν η παραχώρηση στον Δήμο του κτιρίου για να μεταφερθεί εκεί το κεντρικό δημαρχείο. Βάσει της υπογραφής της σύμβασης ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου ή άλλων εικαστικών δραστηριοτήτων. Για να γίνει αυτό κάποιοι έβαλαν κι εδώ το χεράκι τους κι αυτοί είναι μέσα από την ΕΤΑΔ στην οποία, ως γνωστόν, πρόεδρος είναι ο Α. Μπέζας και διευθύνων σύμβουλος ένας Βλαστός!

❁ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ...
Δέστε ποιοι... απειλούν να μας σώσουν από τις αυθαιρεσίες στο Δήμο όταν οι υπηρετούντες αυτοδιοικητικοί είναι οι πρώτοι αυθαίρετοι! Μία συμπολίτισσα την προηγούμενη εβδομάδα εθεάθη στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου ζωσμένη με συνθήματα ενάντια σε αυτοδιοικητικό που εδώ και δύο δεκαετίες έχει μειώσει τον διάδρομο στην πολυκατοικία όπου μένει για να αυγατίσει το διαμέρισμά του!

■ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ!
Δεν βρίσκει το δίκιο της η συγκεκριμένη γυναίκα και είπε να απευθυνθεί στον ναό της δικαιοσύνης δι’ αυτού του τρόπου κάνοντας γνωστό στους πάντες το μαρτύριο που τραβάει από τον αυθαιρετούντα πρώην αξιωματούχο του Δήμου, νυν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ν’ αποκαθίσταται η τάξη έτσι όπως ορίζουν οι νόμοι.

❖ Η ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ...
Πάνω από 15 χρόνια κρατά αυτή η παράνομη κατάσταση και ακόμη να αποκατασταθεί η τάξη, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη γυναίκα ν’ αναγκαστεί να κάνει πικετοφορία έξω από το δικαστικό μέγαρο μπας και συγκινηθεί κανείς και ανοίξει ο διάδρομος της πολυκατοικίας. Θα μπορούσε όμως να κάνει 50 βήματα παραπάνω να τη δουν κι αυτοί που αγκάλιασαν τον δημοτικό σύμβουλο πρώην και επί πολλά χρόνια αξιωματούχο στο Δήμο και να διαμαρτυρηθεί στην πολιτική προϊσταμένη του εν λόγω που... απειλεί να φέρει την τάξη στον Δήμο όταν και άμα οι Γιαννιώτες αποφασίσουν να γίνουν «αυτόχειρες» και να την στείλουν κυρίαρχη στην Κάτω Πλατεία!

❁ ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ!
Την ώρα που η μάχη για την πανδημία δίνεται πολυεπίπεδα είναι πολυτέλεια, αν όχι κουτοπονηριά, ο επιμερισμός ευθυνών έτσι άκριτα και αναιτιολόγητα όπως έκανε προχθές ο Γ. Φλούδας του Π.Γ.Ν.Ι., ο οποίος την έχει δει αφεντικό εδώ και πολλά χρόνια. Δουλειά του και αποστολή του είναι η φροντίδα για νοσηλεία όλων όσων για διάφορους λόγους επισκέπτονται το νοσοκομείο και επειδή είναι συνδικαλιστής δεν του δίνεται το δικαίωμα να έχει άποψη για τα πάντα όπως έχει καθιερωθεί τα χρόνια της «παντοδυναμίας» του στον χώρο. Ας σεβαστεί ο κ. Φλούδας όλο το δυναμικό του νοσοκομείου που μάχεται σ’ έναν πόλεμο ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν όλα τελειώσουν με το καλό, τότε θα γίνουν οι «λογαριασμοί». Ωστόσο, υπάρχουν προϊστάμενες αρχές στο χώρο της υγείας που διαχειρίζονται το όλο ζήτημα της υγείας σε όλη την χώρα και στα Ιωάννινα βεβαίως!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.