ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και στον φίλο διευθυντή Αγραφιώτη πραγματοποίησε η Τατιάνα για να κάνει διαπιστώσεις που αφορούν την λειτουργία του. Μιλάμε για το εργοστάσιο που επί παντοδυναμίας της στην Περιφέρεια Ηπείρου κατασκευάστηκε και που όταν το επισκέφθηκε ο Κυριάκος σαν πρωθυπουργός πριν από ένα χρόνο είχε ξεχάσει το όνομά της και την αποκαλούσε Καλογήρου!

ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ
Η κ. Τατιάνα διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και έκανε προτάσεις στο πως να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Εκείνο που δεν παρατήρησε ήταν αν τα στραγγίδια πηγαίνουν στον Καλαμά όπως έχουν αποκαλύψει κατά καιρούς κάτοικοι της περιοχής. Θα είχε ενδιαφέρον να μας το πει κι’ αυτό.

❁ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ!
Φώναζαν οι ΚΚΕδες την περασμένη Τετάρτη, ότι η ΕΛΑΣ τους κακομεταχειρίστηκε έτσι ξαφνικά και χωρίς αιτία! Εκτός από τον Κουτσούμπα φωνή μεγάλη αγανάκτησης έβγαλε κι εκείνος ο Παφίλης που διαμαρτυρήθηκε για το σχίσιμο των κουμπιών του πουκαμίσου! Ούτε… καλσόν να ήταν, σύντροφε Παφίλη!

■ ΟΙ ΑΤΡΩΤΟΙ…
Το ΚΚΕ και ορισμένοι Παπάδες είναι οι άτρωτοι στον κορωνοϊό: Αυτή την άποψη προσπαθούν να περάσουν στα «ποίμνιά τους» και γράφουν στα παπούτσια τους τη στέρηση ελευθεριών όλων των άλλων Ελλήνων, χριστιανών και μη και όλα θυσία στις σκοπιμότητες προς άγραν πελατείας!

❖ ΤΑ… ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΚΙΑ!
Έδειξε ανοχή η πολιτεία και επέτρεψε στα Κουτσουμπάκια να κάνουν τις καθιερωμένες αντράλες κι εκείνοι θεώρησαν σκοπιμότητα να κηρύξουν ανυπακοή γιατί είναι οι μόνοι που διεκδικούν… δάφνες από τον φοιτητικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973! Εδώ και 47 χρόνια προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι το ΚΚΕ ήταν εκείνο που έβαλε το στήθος στα τανκς του Παπαδόπουλου όταν είναι γνωστό ότι ήταν η μόνη φοιτητική παράταξη που αρνήθηκε συμμετοχή.

❁ ΟΙ… ΣΤΑΘΕΡΟΙ.!
Εδώ και 47 χρόνια το παλεύουν και δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το 5% που σε άλλες χώρες ούτε που τους λογαριάζει κανείς. Όμως έστω για μια μέρα κατάφεραν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας μοιάζοντας μ’ εκείνο το σκύλο που κυνηγάει τα αυτοκίνητα που όταν τα πιάσει, τι ακριβώς να τους κάνει, δεν ξέρει!

■ Η ΑΝΟΧΗ…
Η Δημοκρατία πρέπει να δείχνει ανοχή και αν είναι πραγματική, την τεντώνει μέχρι όπου φτάνει. Όμως, ο σεβασμός και η ανοχή έχουν όλα τα όριά τους. Η ανοχή να μην φτάνει στα όρια της ασυδοσίας όπως παρατηρείται στις «παρελάσεις» που οργανώνει η δήθεν αριστερά την οποία περιφέρουν οπαδοί της ωσάν να μην γνωρίζουμε ποια είναι τα πρότυπά τους. Μόλις 30 χρόνια μας χωρίζουν από τα τείχη της Σοβιετίας η οποία ήταν η «Μέκκα» των Κουτσουμπόπουλων και άλλων ηγετών του Περισσού παλαιότερα.

❖ Ο… ΑΚΟΜΒΙΩΤΟΣ
Μου έσκισαν το πουκάμισο και μ’ άφησαν χωρίς κουμπιά ούρλιαξε ο Παφίλης. Τόσα λεφτά, καμιά 10.000 ευρώ το μήνα σου χαρίζει η δημοκρατία, σύντροφε, ράψε δυό κουμπιά ή αγόρασε άλλο ένα πουκάμισο τύπου Μάο, για να είσαι ασορτί με το χρώμα και με το κόμμα. Το ότι σεβάστηκαν κι αυτόν και τους 1.500 συντρόφους του οι ΕΛΑΣίτες το οφείλει στην μακρόθυμη δημοκρατία…

❁ Η… ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ!
Πήγε και η δική μας… Βουλεύτρια Μερόπη Τζούφη και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο αφιερωμένο στην μνήμη του Πολυτεχνείου και καλά έκανε και δικαίωμά της. Έλα όμως που μπέρδεψε τον αντιδικτατορικό με τον αντιδιδακτορικό αγώνα! Μας μπέρδεψε και μας η κ. Βουλεύτρια με την ανάρτησή της διότι το διδακτορικό με το δικτατορικό κάποιες διαφορές τις έχουν. Θα μπορούσε να ισχυριστεί ο Γ. Παπαδόπουλος ότι έκανε το διδακτορικό του όταν το 1967 κατέβασε τα τάνκς; Λέμε τώρα. Μα ούτε ένας δεν διάβασε τι έγραψε η Βουλεύτρια για να διαπιστώσει τις διαφορές των δύο εννοιών;
■ Η ΝΕΑ ΗΛΕΝΙΑ…
Όπως τότε το 1973, που έκλαιγε την γκόμενά του Ηλένια που είχε δολοφονηθεί ο αγαπημένος της έτσι και προχθές το ΚΚΕ ανέβαζε φωτογραφία από Βελγίδα που την πατούσε στο λαιμό ο Βέλγος αστυνομικός χρεώνοντάς την σε ΕΛΑΣίτη! Τα παλιά της συγχωρεμένης από το ΚΚΕ που ενώ ήταν θύτες, παρίσταναν τα θύματα!

❖ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ…
Κάπως έτσι κύλησε ο εφετεινός καραντινάτος γιορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου! Κάπως έτσι όλοι πορευόμαστε εν μέσω καραντίνας για να συναντήσουμε 6 Δεκέμβρη την «επέτειο» Γρηγορόπουλου. Εκεί που ξανά μία φασαρία θα γίνει και φυσικά η καραντίνα δεν εμποδίζει τις συγκεκριμένες ομάδες επαναστατών.

❁ Η ΣΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ…
Δεν μπορώ να μη σταθώ στη στάση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ γενικά. Τουλάχιστον δεν ακολούθησαν τον Κουτσούμπα και τον Βαρουφάκη στον αντιαμερικανισμό τους. Περιορίστηκε μόνο σε επίσκεψη στο Παλιό ΕΑΤ – ΕΣΑ όπου ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε τις δικές του μνήμες εκείνης της περιόδου, ο οποίος ήταν από τους μέσα εκείνη την εποχή και αν θυμάμαι καλά, ήταν μέλος συντονιστικής επιτροπής αγώνα!

■ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ…
Δεν έμειναν πίσω τα Γιάννινα κι άλλες πόλεις της Ηπείρου σε παρατράγουδα. Φρόντισε το ΚΚΕ και «παραφυάδες» αυτού για να θυμηθούμε την γλώσσα εκείνης της εποχής. Κάποιες μικροσυμπλοκές με την ΕΛΑΣ έγιναν και ήταν τόσες όσες να δικαιολογούν τις ανακοινώσεις «αριστερών» δυνάμεων για την αστυνομοκρατία και την «χούντα» του Μητσοτάκη. Οι ίδιοι άνθρωποι σε διαφορετική εποχή εν μέσω πλέριας δημοκρατίας ψάχνουν για «αντιχουντική δράση»!

❖ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ…
Ενώ τα είχαν βρει ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΜΕΡΑ 25 για κοινή δράση, εν τούτοις οι μόνοι που ξάπλωσαν στους δρόμους ήταν οι επτά του Βαρουφάκη και καμιά χιλιάδα του ΚΚΕ. Διασπασμένη εν τη ενώσει της η αριστερά για μια ακόμη φορά. Κάπου εκεί ανάμεσα και η δεξιά της δεξιάς, ο πωλητής αντιγράφων επιστολών του Ιησού Χριστού Βελόπουλος. Του χρόνου καλύτερα και χωρίς καραντίνα σύντροφοι.

❁ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;
Αλήθεια, τι παίζει με τον ΦΟΣΔΑ τις τελευταίες μέρες; Υπάρχει κόντρα μεταξύ δημάρχου Ιωαννιτών και δημάρχου Ζίτσας εναντίον του φορέα και του προέδρου Ν. Καλαντζή ή διαφορά αντιλήψεων σχετικά με την λειτουργία του Φορέα; Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν μπορεί να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σκουπιδιών ο Δήμος Ιωαννιτών και να πληρώνει τα περισσότερα και την διαχείριση να την έχει ο δήμαρχος Ζηρού. Κάπου εκεί ανάμεσα μπαίνει και ο δήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι έμεινε εκτός «νυμφώνος» και από τον ΦΟΣΔΑ και από την ΠΕΔ που κάποιοι τον προόριζαν και τελικά αθέτησαν τον λόγο τους. Ο Δήμος Ιωαννιτών πάντως δεν έχει παράπονο. Εκπροσωπείται με τον Θ. Μπέγκα στην θέση του αντιπροέδρου του ΦΟΣΔΑ και οσονούπω θα φροντίσει να μην σηκώνει το βάρος του κόστους των σκουπιδιών σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Ηπείρου!

■ Η… ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!
Τεράστια «απώλεια» για την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα η αποχώριση – απομάκρυνση για δεύτερη φορά του Νιαρχάκου ο οποίος ξαναβρήκε και πάλι καταφύγιο στον Άρη. Τον είχε επαναφέρει ο Χριστοβασίλης στην ομάδα χωρίς όμως να του παραδώσει τα αποδυτήρια κι εκείνος δεν άντεξε την άνευ προηγούμενου έλλειψη αντικειμένου και ανηφόρησε κατά Θεσσαλονίκη μεριά στον αγαπημένο του Άρη για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Άλλωστε, στο άθλημα οι μεταγραφές και τα σούρτα – φέρτα είναι συνηθισμένη πρακτική. Ίσως να έφταιξε και η καραντινάτη κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει τις πολυτέλειες του παρελθόντος. Φαίνεται πως ο Γιαννίκης δεν είναι σαν τους προηγούμενους. Όσον αφορά την ομάδα ο Χριστοβασίλης να ‘ναι καλά!

❖ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ…
Ακούστε και τούτο. Στην αρχή, Σεπτεμβρίου είπαν ν’ αργήσουν ν’ ανοίξουν τα σχολεία, κι’ όταν αυτά άργησαν μία εβδομάδα, φώναζαν γιατί άργησαν. Όταν ήλθε η επίθεση του κορωνοϊού ούρλιαζαν γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία κι’ αυτά έκλεισαν κι άρχισε η τηλεκπαίδευση που θεός να την κάνει εκπαίδευση. Τότε άρχισαν τα όργανα διότι το σύστημα δεν ανταποκρίνονταν και το ανάθεμα έπεσε στην υπουργό Παιδείας που έκλεισε τα σχολεία που όμως είχαν κλείσει ικανοποιώντας το αίτημα για κλείσιμο των σχολείων! Και προχθές ήλθε η ώρα των δημοτικών που ο θεός να την κάνει κι’ αυτή εκπαίδευση. Τώρα πάλι οι ίδιες φωνές γιατί να κλείσουν τα δημοτικά που ήταν ανοιχτά και έπρεπε να κλείσουν και αφού έκλεισαν, τώρα φωνάζουν δεν έπρεπε να κλείσουν και τελικά θα πρέπει ν’ ανοίξουν! Τον θυμόμαστε εκείνο τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού; Ε! 10 φορές χειρότερα!

❁ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ…
Στη στήλη διαδόσεις της εφημερίδας προχθές έγινε αναφορά για έλλειψη Πνευμονολόγου στο «Χ/κώστα» ύστερα από την άδεια κύησης στην οποία ευρίσκεται επικουρικός που κάλυπτε την εν λόγω θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει κινήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης Πνευμονολόγου και μάλιστα σε μόνιμη βάση και έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες. Είναι θέμα χρόνου η κάλυψη, μας είπαν και μάλιστα πολύ σύντομα, ίσως και τον επόμενο μήνα. Σωστή πάντως η παρατήρηση και το ενδιαφέρον από πλευράς εφημερίδας σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.