ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…
Ολόκληρη η Αλβανία προσπάθησε να περάσει τα Ελληνικά σύνορα εν όψει των νέων μέτρων που έλαβε η χώρα μας για την μετάδοση του ιού! Ουρές τ’ αυτοκίνητα ξεροστάλιαζαν σε χιλιόμετρα πριν από τα σύνορα στην Κακαβιά με τις κατάρες και τα βρισίδια εναντίον της Ελλάδας να φτάνουν στα ουράνια κι’ αυτό διότι είπαν οι δικοί μας να βάλουν φρένο στις ανεξέλεγκτες διελεύσεις.

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ…
Από την περασμένη Δευτέρα το πρωί τα πράγματα εξομαλύνθηκαν και οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότεροι. Ωστόσο, οι διερχόμενοι ας έχουν υπομονή αφ’ ενός κι ας λαμβάνουν τα μέτρα τους οι ίδιοι αφ’ ετέρου. Με το να καταριόνται την Ελλάδα που προσπαθεί να προστατέψει τους Έλληνες από την μετάδοση του ιού μάλλον αδικούν τους εαυτούς τους για να μη γράψω τίποτα χειρότερο!

ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ…
Δεν είδα όμως απ’ όλους αυτούς τους Αλβανούς που φιλοξενούνται στη χώρα μας εδώ και τριάντα χρόνια να διαμαρτύρονται για το σφιχταγκάλιασμα του Ράμα τους με τον Ερντογάν που οι δυο μαζί βυσσοδομούν εναντίον της Ελλάδας. Ούτε τους είδα να διαμαρτύρονται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που έκανε ο Έντι Ράμα για να εξακολουθεί να διαφεντεύει στην Αλβανία.

❁ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;
Παναγιόπαιδο ή Θεομπαίχτης; Ιδού η απορία! Το ζήσαμε και το είδαμε ανήμερα της Παναγίας και δεν το πιστεύαμε. Τύφλα να χει η Ελένη Λουκά ένα πράμα.

■ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ…
Από την αγκαλιά του Μάρξ, του Λένιν, του Στάλιν, του Κάστρο νάτον το περασμένο Σάββατο 15 Αυγούστου να σπαρταράει γονυπετής στην Νύμφη Ανύμφευτη, την υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, την θαλασσινή, την παρηγορήτρια, τη μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και προσέξτε, εκείνη που σκέπει τους αδικημένους και εκείνη που συγχωρεί και δεν τιμωρεί!

❖ Ο ΑΘΕΟΣ…
Όλα τα παραπάνω τ’ ανακάλυψε μόλις πριν από λίγες μέρες στο πρόσωπο της Παναγιάς ο κατά δημόσια δήλωσή του Άθεος Αλέξης Τσίπρας και ξάπλωσε πολύ κόσμο ανάσκελα από την τόση εκτίμηση στο πρόσωπο της Παναγίας της γιάτρισσας που όλα τα θεραπεύει για χάρη της κομματικής εξυπηρέτησης!

❁ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ…
Δεν είμαστε εμείς οι άγιοι που θέλουμε να μονοπωλήσουμε την αγάπη της Παναγίας διότι έχουμε άμεση γνώση μέχρι που πρέπει να διεκδικούμε την χάρη της, αλλά τέτοιο Φαρισαϊσμό είχαμε να τον συναντήσουμε από τη εποχή των Φαρισαίων έτσι όπως αυτοί περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη και τον ρόλο που έπαιξαν στην Σταύρωση και εξόντωση του γιου της Ανύμφευτης Νύμφης.

■ ΟΙ ΥΜΝΟΙ…
Που τα βρήκε, αν τα βρήκε ο ίδιος, όλα αυτά τα καλολογικά στοιχεία που προσάπτει στο πρόσωπο της Παναγιάς ο μπαγάσας ο Αλέξης; Ο ίδιος αποκλείεται να παρακολούθησε χαιρετισμούς για να έχει ακούσει από πρώτο χέρι τους Ύμνους που έχουν γραφτεί από μεγάλους Υμνωδούς για χάρη της Θεομήτορος και που είναι ό,τι ωραιότερο και σπουδαιότερο έχει γραφτεί για την Ανύμφευτη Νύμφη!

❖ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ…
Ανακάλυψε την Παναγία την Γιάτρισσα μετά τις μεγάλες πληγές που άνοιξαν οι εκλογές του Ιουλίου του 2019 και επίσης σ’ αυτή την Παναγιά προστρέχει για παρηγοριά όλο αυτό τον καιρό που έχασε την εξουσία και η σύντροφος Περιστέρα δεν σταμάτησε να κλαίει από την συμφορά που τους βρήκε.

❁ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ…
Θα μου πείτε, ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία που κατ’ εξοχήν έγινε για τους αμαρτωλούς και είναι η θρησκεία εκείνη που συγχωρεί και δίνει άφεση αμαρτιών όσες φορές κι αν ζητηθεί. Όχι όμως για εκείνους που κάνουν χρήση σκόπιμα της άφεσης αμαρτιών για να έχουν το δικαίωμα στην συμμετοχή της ίδιας αμαρτίας. Τουλάχιστον, ας αλλάξουν αμαρτήματα.

■ ΣΥΓΧΩΡΕΙ, ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ!
Η Παναγία συγχωρεί και δεν τιμωρεί γράφει ο νέος κειμενογράφος του Αλέξη και εδώ μας βρίσκει σύμφωνους! Όμως έχει ρωτήσει τους Πολάκηδες, του Ραγκούσηδες και τους Καρανικαίους που λένε, γράφουν και απειλούν πως όταν γυρίσουν θα μας γ….σουν μιμούμενοι σε ύφος τον Γ. Καραϊσκάκη ο οποίος όμως προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στην απελευθέρωση της Ελλάδας και φυσικά απευθύνονταν στους αντίχριστους Τούρκους.

❖ ΤΟ…ΘΑΥΜΑ!
Όσοι διάβασαν την ανάρτηση – μετάνοια του Αλέξη έκαναν λόγο για θαύμα, που έγινε ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πρότειναν να θερμομετρήσουν το παιδί για να δουν μήπως έχει πυρετό και έχουμε άλλα ντράβαλα! Θα μετρήσουμε 14 μέρες από τότε που του συνέβη ο «φωτισμός» και τότε θα δούμε τα αποτελέσματα.

❁ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!..
Ωστόσο, όπως – όπως γιορτάστηκε αυτή η γιορτή της Παναγίας που μας παραπέμπει στην Κοίμησή της! Μία γιορτή που αν και Πάσχα του Καλοκαιριού, μόνο έτσι δεν γιορτάστηκε αυτή την πρώτη φορά επί εποχής κορωνοϊού! Ας ελπίσουμε να καλύψουμε το κενό όλα τα επόμενα χρόνια κι όταν θα έχει βρεθεί το φάρμακο εξόντωσης αυτού του ιού!

■ Η…ΠΕΡΙΦΟΡΑ!
Το πιο σπουδαίο της όλης υπόθεσης αγιοποίησης του Αλέξης είναι η προσπάθεια των Ζαίων να πάρουν στην πλάτη τους τον «Άγιο» και να τον περιφέρουν ανά την χώρα προαναγγέλλοντας τα θαύματα που θα κάνει όταν ξαναγίνει πρωθυπουργός. Το λέει και ο «απόστολος» Πολάκης που άμα ξαναγυρίσει, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

❖ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!
Όταν δεν μπορούμε να κάνουμε πανηγύρια λόγω ιού αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε για τα πανηγύρια πολλοί από εμάς που διεκδικούμε τα πάντα και δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας όταν πρόκειται να συμπεριφερθούμε πατριωτικά.

❁ ΟΙ…ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!
Ξεχείλισε ο πατριωτισμός μας προχθές, προσβληθήκαμε σφόδρα και λίγο έλειψε να κηρύξουμε αντάρτικο κατά της Γερμανίας από ανάρτηση του Γερμανού Πρέσβη στη χώρα στην οποία γίνονταν αναφορά στη δράση του Αλή Πασά στα Γιάννινα και στην Ήπειρο γενικά. Μία ιστορική αναφορά σε πέντε γραμμές έκανε ο άνθρωπος και ο πρώτος που κήρυξε τον πόλεμο ήταν ο γνωστός Βαξεβάνης, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί τώρα αυτή η ανάρτηση, τι θέλουν οι Γερμανοί και που το πάνε όταν λένε ότι στα Γιάννινα τάφηκε το ακέφαλο σώμα του Αλή Πασά και γιατί έφτασε στο σημείο να πνίξει στην λίμνη 16 γυναίκες!

■ Η ΜΑΧΗ…
Το πανηγύρι συνεχίστηκε από τα σόσιαλ μίντια όπου όλος ο πατριωτισμός έδινε μάχη με τον Γερμαναρά Πρέσβη που ανέσυρε μνήμες από την ιστορία σε περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στα μαχαίρια με την Τουρκία! Αυτό κατέβαινε στην γκλάβα του κάθε ανιστόρητου νεοέλληνα που έμαθε ιστορία για τα… πανηγύρια, που λέγαμε παραπάνω.

❖ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…
Ήθελε να κάνει ξεχωριστό κράτος την Ήπειρο, λέει ο Γερμανός, ο οποίος περισσότερο ήθελε να «ντύσει» την φωτογραφία με τον τάφο του Αλή Πασά στο κάστρο και λιγότερο να εντρυφήσει στην δράση του αιμοσταγούς Αλή, ο οποίος, αφού απέτυχε, τον σκότωσαν οι Τούρκοι! Αλήθεια, έχει καμιά ιστορική ακρίβεια αυτή η αναφορά; Γι’ αυτό το λόγο δολοφόνησε ο Σουλτάνος τον Αλή Πασά κι όχι γιατί είχε βάλει με τον νου του την θέση του Σουλτάνου;

❁ ΧΑΛΑΡΑΑΑΑ…
Παιδιά χαλαρά κι αφήστε κάτω τους γκράδες που πήρατε για να κυνηγήσετε τους Γερμανούς επειδή θυμήθηκαν τον Αλή Πασά, του οποίου το πασαλίκι έφτανε μέχρι την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και Αλβανία.

■ ΚΕΝΤΡΟ ΜΝΗΜΗΣ…
Την ίδια ώρα ο πρόξενος της Γερμανίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που μεταξύ άλλων συζήτησαν για την δημιουργία κέντρου μνήμης στους Λιγκιάδες όπου έγινε το γνωστό ολοκαύτωμα το 1943 με τους Γερμανούς να αφανίζουν σχεδόν ολόκληρο το χωριό. «Απολογούμαστε για τα εγκλήματα πολέμου και δεν πρέπει να ξεχνούμε», είπε ο Γερμανός πρόξενος και συμφώνησε να υλοποιηθεί η ιδέα για μετατροπή του δημοτικού σχολείου σε «κέντρο μνήμης»!

❖ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ…
Την τιμητική τους είχαν η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα στα όσα καταλόγισε ένας πρόεδρος γονέων κηδεμόνων για όσα δεν έκαναν για να προετοιμάσουν τα σχολεία να υποδεχτούν τους μαθητές την 7η Σεπτεμβρίου, αν ανοίξουν εκείνη την ημερομηνία.

❁ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ…
Η αφορμή των καταγγελιών δόθηκε από την αδυναμία της ΔΑ να ανταποκριθεί στην δέσμευση που είχε δώσει ότι θα είναι έτοιμα τα κτήρια στο παλιό Χατζηκώστα για μετεγκατάσταση σχολείων, κάτι που μάλλον έμεινε στις υποσχέσεις, προφανώς διότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στον Δήμο Ιωαννιτών.

■ ΟΙ ΜΥΔΡΟΙ…
Ωστόσο, ο εν λόγω καταγγέλων κ. Τόκας ήταν σκληρός στις καταγγελίες και κανένας κορωνοϊός, καμία καραντίνα δεν τον εμπόδισαν να ρίξει μύδρους στον Δήμο που έδειξε αφερεγγυότητα στις υποσχέσεις. Ούτε καν που σκέφτηκε ότι υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις των υπευθύνων όπως εκείνες που έχουν να κάνουν με τις συνάξεις σε βουνά, ποτάμια, λαγκάδια για την εκπόνηση σχεδίων και σχεδιασμών μετατρεπόμενοι ενίοτε σε συνοδούς και προσωποφωτογράφους! Λίγη δουλειά είναι αυτή; Μη να ζητάμε όλα εδώ και τώρα!

❖ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Για να σοβαρευτούμε λίγο, υπάρχει κάποιος που να βεβαιώνει ότι τα σχολεία θ’ αρχίσουν να λειτουργούν στις 7 Σεπτεμβρίου έτσι όπως έχει ανακοινωθεί κι έτσι όπως ξέραμε μέχρι τώρα; Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν μας οδηγούν σε ομαλή λειτουργία κι όσο πλησιάζουμε στο φθινόπωρο τα πράγματα καθόλου καλά δεν εξελίσσονται όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Κάτι τέτοιο θα έχουν υπ’ όψη τους στο Δημαρχείο και αργούν να ετοιμάσουν τα σχολεία όπως κατήγγειλε ο κ. Τόκας!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.