ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΙΣΧΥΕΙ;
Εγώ ρωτώ κι όποιος θέλει και μπορεί ας απαντήσει: Είναι αλήθεια ότι ένα άτομο από τα θετικά κρούσματα της Παραμυθιάς είχε απευθυνθεί στο Π.Γ.Ν.Ι. για εξέταση και δεν το δέχτηκαν διότι δεν έκριναν ότι ήταν αναγκαίο; Κάτι τέτοιο κυκλοφόρησε και καλόν είναι να δοθεί απάντηση για να μη λειτουργεί «ράδιο αρβύλα», η οποία σε τέτοιες περιόδους μόνο σύγχιση επιφέρει!

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...
Όταν προέκυψαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Παραμυθιά ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης έγινε κοινωνός της κατάστασης από τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θεσπρωτό Αντ. Μπέζα. Έτσι υπήρξε η ανάλογη κινητοποίηση κι εστάλησαν κλιμάκια ΕΟΔΥ για παραπέρα εξετάσεις και έρευνες.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
Φαίνεται πως τελικά ο ιός ακολούθησε τον δρόμο από Β. Ελλάδα και «οδηγώντας» έφτασε στην Παραμυθιά! Το ότι όμως περιορίστηκε σ’ ένα συγγενικό περιβάλλον και δεν εξαπλώθηκε σε περισσότερο κόσμο είναι το θετικό της υπόθεσης. Όμως 12 θετικά κρούσματα και τρία απ’ αυτά να νοσηλεύονται στο ΠΓΝΙ είναι αρκετά επιλήψιμο και επιβάλλει μέτρα αντιμετώπισης.

❁ ΜΑΓΚΙΑ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!
Όταν ο Πολάκης μαγνητοφωνούσε τον Στουρνάρα ήταν μαγκιά, ενώ η μαγνητοφώνηση του Μιωνή στον Νίκο Παππά είναι παρακράτος! Το ίδιος το παρακράτος κατηγορεί την κυβέρνηση που υιοθετεί τις κατηγορίες για παρακράτος και για δική του ατζέντα το Παπαγγελόπουλο ως να ήταν δικό του κράτος.

■ Η ΑΤΖΕΝΤΑ...
Είχε στήσει δική του ατζέντα και κάνει «μπάζες» αφήνει να εννοηθεί το πρώην «βρέφος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κολλητό φιλαράκι του Αλέξη, γιός του πατέρα που τον διόρισε στην χρεοκοπημένη αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης και φυσικά προστάτης της Νοτοπούλου που από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε διευθύντρια Πρωθυπουργικού γραφείου στην συμπρωτεύουσα για να γίνει τελικά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πρίν ένα χρόνο.

❖ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ...
Κατά τ’ άλλα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται ο Νικολάκης και κατηγορεί τον συνομιλητή του Μιωνή ότι έφτιαξε στα μέτρα του την συνομιλία που ακούστηκε στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει το παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο είχε εγκαταστήσει ο Παπαγγελόπουλος, ζητώντας την κεφαλή επί πίνακι των πολιτικών των αντιπάλων. Μέχρι την Μαρέβα έβαζαν στο στόχαστρο για να συνεχίσουν να συντηρούν το παρακράτος μέσω του οποίου ο Αλέξης θα ήταν ο ισόβιος πρωθυπουργός, όπως το προέβλεψε πρόσφατα ο Κώστας Αρβανίτης από την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

❁ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ;
Ποιός δεν θυμάται τον Ν. Παππά που θα γέμιζε την ελληνική αγορά με αγροτικά προϊόντα από την Βενεζουέλα, στην οποία ταξίδευε διότι τον σαγήνευε το καθεστώς. Ήταν τότε που μαζί του είχε πάρει κι έναν Αρτέμη Αρτεμίου από την Κύπρο, ο οποίος σχετίζονταν με offshore των Panama Papers. Να μη τα ξεχνάμε κι’ αυτά. Τελικά, ο σύντροφος Ν. Παππάς ασχολήθηκε με τις τηλεοπτικές άδειες Σαββίδη – Καλογρίτσα για να καταλήξει να ασχολείται με την αεροδιαστημική!

■ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!..
Για κλάματα ήταν ο Ν. Παππάς στον διάλογο με τον Άδωνι στην Βουλή, ο οποίος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο σε αμπελοφιλοσοφίες. Ούτε μικρά παιδιά δεν επιστρατεύουν τόσες π....ριές όπως έκανε εκείνος για να γλυτώσει από τις κατηγορίες Μιωνή. Να δείτε που ένας μετά τον άλλο θα «δίνουν» τους συντρόφους τους για ν’ αποφύγουν περιπέτειες με βραχιολάκια!

❖ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ...
Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση αν δεν δέσει καλά την όλη υπόθεση του παρακράτους, καλόν είναι να μην παρασύρεται σε κορώνες του τύπου «κοντά είναι το ειδικό δικαστήριο». Έχουμε ζήσει τέτοια κατάσταση με έναν άλλο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία που έστειλε τον Αντρέα στο ειδικό δικαστήριο και το μόνο που κέρδισε ήταν να χαθεί ο Μένιος Κουτσόγιωργος, ενώ ο ίδιος έχασε την πρωθυπουργία μετά το εξεφτάρικο αποτέλεσμα της δίκης υπέρ του Αντρέα!

❁ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση η δικαιοσύνη, η οποία καλείται να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι. Αυτή καλείται να απονείμει το δίκαιο κι όποιος είναι ένοχος, στο γκιστάνι, όποιος κι αν είναι αυτός. Θέλω να πιστεύω ότι ακόμη λειτουργεί αυτός ο θεσμός κι αν αφεθεί, ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει για να βάλει τάξη και στον πολιτικό βίο.

■ ΟΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ...
Γυρίζοντας πίσω σε άλλες κυβερνήσεις θα δούμε να εξωπετάγονται υπουργοί για πολύ μικρότερα παραπτώματα. Επί Κ. Καραμανλή είδαν την καρατόμηση Ρεγκούζας, Τσιτουρίδης – Βουλγαράκης για ξεχωριστό λόγο ο καθένας. Ένας Χρυσανθακόπουλος επί Σημίτη εξεδιώχθη διότι είχε ροπή στα «φρουτάκια» και επί Σαμαρά εκείνος που έφυγε από το Μαξίμου ήταν ο Μπαλτάκος, ο οποίος συνομιλούσε με Κασιδιάρη. Μικρά παραδείγματα ευαισθησίας από μη «αριστερές» κυβερνήσεις!

❖ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!
Η πρώτη φορά αριστερά δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες και κρατά στο μαντρί όλο το κοπάδι μέχρι ν’ αρχίσουν να μιλούν τα πρόβατα, δείχοντας το ένα το άλλο για σφαγή! Ηθικό πλεονέκτημα το λένε και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην εξουσία καταλαμβάνοντας και τους αρμούς αυτή τη φορά.

❁ Η ΕΞΩΣΗ...
Δέκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που υπάρχει οριστική δικαστική απόφαση έξωσης του εκμεταλλευτή του κυλικείου στο «Χ/κώστα». Δέκα ολόκληρα χρόνια και αυτή η απόφαση κρατιέται στα συρτάρια των διοικητών και των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο και κανείς δεν τολμά να την εκτελέσει και αυτό χωρίς να εξηγούνται οι λόγοι άρνησης. Τελικά ένας διοικητής με τις υπηρεσίες του είναι ισχυρότερος από οριστικές αποφάσεις δικαστηρίων. Και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πώς το ανέχονται; Τι είναι αυτό που τους απαγορεύει την εκτέλεση;

■ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ...
Από το 1981 έχει περιέλεθει η εκμετάλλευση του κυλικείου στον σημερινό μισθωτή. Ο υπογράφων έχει ασχοληθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν μέ το σύστημα και πώς λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πότε έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου. Πώς οι διοικήσεις όλα αυτά τα χρόνια ανέχθηκαν ένα καθεστώς λειτουργίας που δεν έχει τα στοιχειώδη όπως είναι οι χώροι υγιεινής.

❖ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ...
Λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του διοικητή ο Β. Καρβούνης είχε ανακοινώσει πως θα δημιουργήσει σύγχρονο ενευκτήριο το οποίο θα λειτουργούσε με την μορφή ΣΔΙΤ. Έμεινε όμως στους σχεδιασμούς, διότι η νέα ηγεσία του υπουργείου δεν το είχε στα δικά της σχέδια έστω κι αν ο ίδιος έκανε εγκαίνια του Πολυδύναμου με τον Βασίλη Κικίλια, χωρίς τον... Β. Κικίλια, αλλά αρκεί που το έγραφε η πλάκα! Μεγαλύτερο φιάσκο δεν είχαμε ξαναματαδεί!

❁ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ!
Να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση της οριστικής δικαστικής απόφασης έξωσης του σημερινού εκμεταλλευτή έχει δώσει την σύμφωνη γνώμη η νομική σύμβουλος του «Χ/κώστα», την οποία μάλλον αγνόησαν οι υπόλοιποι διοικούντες το Νοσοκομείο! Οι ίδιοι άνθρωποι που αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση παρανομώντας είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ένθερμα άλλες γνωμοδοτήσεις της ίδιας νομικής συμβούλου! Πολλά μέτρα και πολλά σταθμά. Γιατί όμως όλα αυτά;

■ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!
Κουίζ: Ποιός ήταν αυτός ο αρειμάνιος καπνιστής που έγραψε στ’ από τέτοια του τον αντικαπνιστικό νόμο και έκανε χρήση του «ξέρεις ποιός είμαι εγώ»; Το συμβάν έγινε σε κεντρική καφετέρια των Ιωαννίνων όπου ο αρειμάνιος με ένα πούρο νααα, με το συμπάθειο, φουμάριζε σε απαγορευμένο για καπνιστές χώρο κι όταν του έγινε έλεγχος από κάποια αρχή, τότε τους είπε το «ξέρετε ποιός είμαι εγώ», με αποτέλεσμα να την κάνουν γυριστή τα όργανα. Ο «ξέρετε ποιός είμαι εγώ» απλά ήταν «κάτοικος» του γνωστού μεγάρου της 28ης Οκτωβρίου που, ενώ έγραψε κανονικά τον Πρωθυπουργό, τα κατάφερε τελικά να τρυπώσει!

❖ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ...
Για μιά ακόμη φορά μπαίνουν στο «στόχαστρο» της αξιοποίησής τους οι εγκαταστάσεις του παλιού ασύλου ανιάτων στην οδοό Λαμπρίδου στα Ιωάννινα κι αυτό μας το ανακοινώνει η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Η. και θα είναι μία συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών. Εκεί θα γίνει ένας σύγχρονος χώρος φιλοξενίας παιδιών με αναπηρίες και παιδιών τυπικής ανάπτυξης, όπως μας λέει η ίδια η Πρόεδρος.

❁ Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ...
Εγώ τώρα γιατί είμαι δύσπιστος ότι κάτι θα γίνει κι’ αυτή τη φορά όταν κατά το παρελθόν και επί Φίλιου και ΣαμαροΒενιζελικής κυβέρνησης πάλι είχαν ακουστεί τέτοιες βαρύγδουπες ανακοινώσεις; Μάλιστα είχε έλθει υπουργός του Βενιζέλου τότε και έκαναν δηλώσεις μαζί με Φίλιο και ένα εκ των προκατόχων της σημερινής κυρίας Προέδρου του Φορέα. Πέρα από εκείνη την συνέντευξη τίποτα μέχρι σήμερα δεν συνέβη και γι’ αυτό υπάρχουν επιφυλάξεις ότι μπορεί κάτι να συμβεί.

■ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...
Μακάρι να υπάρξουν εξελίξεις προς την αξιοποίηση ενός ιστορικού χώρου που στο παρελθόν προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες προς του φιλοξενούμενους ανήμπορους πολίτες απ’ όλη την Ήπειρο κι’ όχι μόνο. Επίσης, να βρουν έναν ρόλο τα συγκεκριμένα κτήρια, τα οποία σήμερα αποτελούν ένα χώρο καταφυγής ζώων και περιθωρειακών.

❖ Η ΕΛΠΙΔΑ...
Ας ελπίσουμε να την πάρουν σοβαρά την υπόθεση «αξιοποίηση ασύλου ανιάτων» ο Δήμος και ο Φορέας και να αποδοθεί σε χρήση για τα παιδιά αφ’ ενός και για να εκλείψει μία εστία μόλυνσης που υπάρχει εδώ και μία 15 ετία σε μία από τις κεντρικότερες συνοικίες της πόλης μας.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.