ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΑΞΗ...
Σύναξη απελπισμένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ έγινε την περασμένη εβδομάδα στα Γιάννινα για να κλάψουν για το κακό που τους βρήκε ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τους προέδρους των φορέων προστασίας του περιβάλλοντος σ’ όλη την χώρα. Έπεσε τόση κατάρα και τόσο κλάμα σ’ αυτή την σύναξη που λίγο έλειψε να ξεχειλίσει η Παμβώτιδα από τα δάκρυα. Έφεραν και μοιρολογήστρες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες για να πνίξουν τον καϋμό τους. Μόνο μία κυρά – Φροσύνη τους έλλειπε!

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...
Πρωταγωνιστές ο πρώην δήμαρχος Φ. Φίλιος που είναι πρόεδρος – σωτήρας της Λίμνης και ο Πρόεδρος του φορέα Τζουμέρκων – Αχελώου και περιχώρων, οι οποίοι είχαν διοριστεί από ΣΥΡΙΖΑ και δεν εννοούν να αποχωριστούν τις θέσεις τους πρίν ολοκληρώσουν το έργο τους. Συμπαραστάτες στον αγώνα τους ο γνωστός Κώστας Αρβανιτης που μ’ ένα «μαλάκα» που είπε τον Α. Σαμαρά πήρε τα εύσημα από τον Τσίπρα πρώτα και από τους Έλληνες στη συνέχεια και νάτον σήμερα ν’ απολαμβάνει μισθό 25.000 ευρώ στην Ευρωβουλή!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ!
Όμως, το πιο σπουδαίο στην όλη σύναξη ήταν ο συντονιστής του μοιρολογιού που λέγαμε παραπάνω. Κυρίες και κύριοι θαυμάστε τον συντονιστή που ήταν ο Σωτήρης Καψιώχας, γνωστός υβριστής χυδαία του πρώην αρχηγού αξ/κής αντιπολίτευσης και νύν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρώην τρόφιμος της ΕΡΤ και νυν τρόφιμος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού» ήταν το σχόλιο που έκανε στην ΕΡΤ για ομιλία του Μητσοτάκη και ανταμείφθηκε γι’ αυτό με έμμισθη θέση στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΠΑΡΕΑ...
Όλη η ΣΥΡΙΖΟΠαρέα στα Γιάννινα έριξε το ανάθεμα στην σημερινή κυβέρνηση που τους στέρησε το δικαίωμα της προσφοράς για την προστασία της φύσης, λές και ο Θεός έδωσε το μοναδικό χάρισμα σ’ αυτή την παρέα. Δεν λέμε ότι ο πρώην δήμαρχος Φ. Φίλιος δεν είναι ευαίσθητος σε περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά πρέπει ν’ αντιληφθεί ότι οι κύκλοι είναι για ν’ ανοίγουν και να κλείνουν! Που ξέρεις, μπορεί να βρεθούν πιό ευαίσθητοι απ’ αυτόν και να περάσει και κανένα Προεδρικό Διάταγμα για την σωτηρία της λίμνης!

❁ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ...
Ανασχηματισμός εν όψει στην κυβέρνηση και ύστερα από ένα χρόνο στην εξουσία το είπε και ο Πρωθυπουργός και όπου νάναι θα το δούμε να γίνεται πράξη. Για διορθωτικές κινήσεις έκανε λόγο ο Κυριάκος και απομένει να δούμε ποιές θα είναι αυτές. Εκείνος που δεν θα πρέπει να αισθάνεται πολύ καλά τελευταία είναι ο Βρούτσης που θα είχε αποχαιρετήσει το Υπουργείο εν μέσω καραντίνας μ’ εκείνες τις επιδοτήσεις των ΚΕΚ αλλά το καθυστέρησε για να μη πονέσει και πολύ.

■ Η ΠΑΤΑΤΑ...
Ο καϋμένος ο Βρούτσης το τι γλύψιμο ρίχνει στον Πρωθυπουργό κυρίως μετά την πατάτα των ΚΕΚ δεν περιγράφεται. Αρχίζει και τελειώνει τις συζητήσεις του με το «άξιος πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης». Δεν λέμε να μη κάνει αναφορά στον πρωθυπουργό, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Πάντως δεν βλέπω να τη γλυτώνει...

❖ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Δεύτερος υποψήφιος για απομάκρυνση από τον χώρο του τουρισμού είναι ο Θεοχάρης και μάλλον επανέρχεται η Όλγα Κεφαλογιάννη για ν’ αποκατασταθεί η τάξη. Υπουργείο αναλαμβάνει ο Στ. Πέτσας και απομακρύνεται μετά... λύπης μας ο Λευτέρης Αυγενάκης από τον χώρο του αθλητισμού όπου τα έκανε μπάχαλο! Μένουν Άδωνης, Χατζηδάκης, Καραμανλής, Χρυσοχοΐδης και δεν βλέπω και πολύ καλά Μηταράκη με την παρέα του!

❁ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...
Σ’ αυτό τον πρώτο ανασχηματισμό δεν βλέπω να συμμετέχει Ηπειρώτης ούτε και σε θέση υφυπουργού, ούτε από τους παλιούς βουλευτές, ούτε από τους νέους. Βλέπετε, η θέση του Προέδρου της Βουλής καλύπτει οποιαδήποτε άλλη επιθυμία για υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Ό,τι και να γίνει σιμά – κοντά τα Γιάννινα που λέμε εμείς οι Ηπειρώτες για να δούμε τις διορθωτικές κινήσεις και πώς τις εννοεί αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

■ ΛΕΤΕ;
Ωστόσο, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που έκανε κι εκείνη τον δικό της ανασχηματισμό αναφέρεται η πρόθεση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να δοθεί η ευκαιρία σε μία νέα βουλευτή του Νομού Ιωαννίνων να πάρει το βάπτισμα σε υπουργικό θώκο! Αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα ότι ο ίδιος ο κ. Τασούλας, αν δεν κατείχε το τρίτο πολιτικό αξίωμα μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, θα ήταν σίγουρα ένας υπουργός. Επειδή όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, προτίθεται να βοηθήσει την Μαρία Κεφάλα να μπεί σε υπουργικό γραφείο. Κατά πόσο ο συντάκτης που κάνει τον «ανασχηματισμό» ξέρει κάτι ή είναι δική του επιθυμία, θα το διαπιστώσουμε όταν ο Κυριάκος κάνει τον πραγματικό ανασχηματισμό!

❖ Η ΝΤΡΟΠΗ...
Δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ντροπή τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ από τον πλουτισμό του ψυχοπονιάρη Παπαδημούλη που αγόρασε ακόμη πέντε ακίνητα στην Αθήνα το 2019 για να στεγάσει τους άστεγους «μουσαφιραίους» μέσω των ΜΚΟ που είναι οι στυλοβάτες του.

❁ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...
Μιλάμε για τις ντροπές των ντροπών που τα μούτρα του κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ γίνονται κρέας και ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν! Ακούς εκεί ο Παπαδημούλης να έχει 40 ακίνητα ενώ ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ των Κουρουμπλήδων έκαναν καριέρα φτωχών για να καβαλήσουν την εξουσία περπάτώντας ξυπόλητοι στ’ αγγούρια!

■ ΕΦΤΑΝΕ!!!
Ένας Παπαδημούλης έφτανε να «ξεβρακώσει» όλη την αριστεροσύνη που κάποτε κατέβαινε στους δρόμους φωνάζοντας ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Ακόμη κι’ αυτόν τον έρμο τον Βαξεβάνη τον μάλωσαν και βρίζει τον Πέτσα για μια καταχωρησούλα του κορωνοϊού. Αυτός που μαζί με τον Βελόπουλο έχουν βρεί φάρμακα εναντίον πάσης νόσου και πάσης μαλακίας!

❖ Η «ΠΡΟΒΙΑ»...
Έχει και ο Μιλτιάδης ο γιος του Γιάννη Βαρβιτσιώτη 125 ακίνητα αλλά δεν φόρεσε την «προβιά» του αριστερού παριστάνοντας τον φτωχούλη για να κάνει καριέρα. Εκείνος κληρονόμησε εκτός από τ’ ακίνητα και τ’ όνομα και την «πελατεία» την εκλογική από τον πατέρα κι’ απλά δουλεύει ως βουλευτής για να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ! Να τα λέμε κι’ αυτά.

❁ Η ΓΡΟΘΙΑ...
Γροθιά στο κατεστημένο η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από τον άνθρωπο της εργατιάς και της φτώχειας Δημ. Παπαδημούλη. Έτσι κτυπιέται πισώπλατα ο καπιταλισμός και όπου νάναι τον εξοντώνουμε. Με 450 ευρώ το τετραγωνικό αγόρασε διαμερίσματα στην Αθήνα για να προικίσει τους κανακάρηδές του. Για την ώρα την κακιά έχει και το κάτι τις στην άκρη και αυτό το κάτι τις είναι κάνα δυό εκατομμύρια ευρώ από τις οικονομίες του. Φτώχεια καταραμένη!

■ Η ΤΑΞΗ...
Μετακαραντινική τάξη και στους οίκους ανοχής! Θα λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης εκτός απ’ αυτά που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας από διάφορα νοσήματα, αλλά και αυστηρά μέτρα από την μετάδοση του κορωνοϊού! Ως τέτοια μέτρα, θα είναι τα αεριζόμενα δωμάτια, το πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικά, η αποφυγή του «ορθόδοξου» η τήρηση των αποστάσεων κατά εξήντα και άνω εκατοστά, η πληρωμή με πιστωτική κάρτα και φεύγοντας αφήνεις όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο!

❖ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...
Όλα τα παραπάνω για προστασία των παρεχόντων υπηρεσίες και για τους «πελάτες» για ν’ αποφευχθούν παρατράγουδα όσον αφορά την μετάδοση του ιού! Αλλά όμως εκείνο το «κρατάτε αποστάσεις» τουλάχιστον 60 εκατοστά πως θα γίνει, ρε παιδιά του χώρου του ΕΟΔΥ; Πόσα υπερφυσικά «προσόντα» μπορεί να διαθέτει κανείς για να εξυπηρετηθεί από τα κορίτσια; Κι εκείνο το περί στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας που θ’ αφήνουν οι «πελάτες» για τυχόν ιχνηλάτηση πως θα γίνεται χωρίς να γίνεται ευρέως γνωστή η δράση των «πελατών» γενικώς;

❁ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...
Προκαλούν θυμηδία όλα τα παραπάνω, αλλά επιβάλλεται η τάξη και στον αγοραίο έρωτα! Ποιός θα το περίμενε πως θα έρχονταν οι καιροί να μπεί τάξη και σ’ ένα τομέα που μέχρι προ ολίγων μηνών ήταν υπόθεση μυστικής αποστολής από ανθρώπους που για διαφόρους λόγους οδηγούνταν σε σπίτια με το γνωστό κόκκινο φωτάκι, κυρίως σε Αθήνα Θεσσαλονίκη!

■ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
Πού θα πάει όμως, ο Τσιόδρας με τον Χαρδαλιά θα πάρουν μέτρα και σ’ αυτόν τον τομέα. Μην ξεχνάμε ότι από τις πρώτες «επιχειρήσεις» που έβαλαν λουκέτο λόγω κορωνοϊού ήταν οι οίκοι ανοχής με την ανεργία να κτυπά και σ’ αυτόν τον τομέα. Και που είστε, παιδιά! Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια, να έχετε μαζί σας πιστωτική κάρτα και αν έχετε κάτι «εφεδρικό» σπίτι, πάρτε μαζί σας για να φτάσετε τα εξήντα εκατοστά που χρειάζονται για «εξυπηρέτησή» σας. Αλλιώς μείνετε σπίτι μείνετε ασφαλείς!

❖ Ο... ΣΥΖΥΓΟΣ!
Τώρα που μάθαμε ότι ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού έχει σύζυγο κι ότι αυτόν τον σύζυγο τον γνώρισε στον Κυριάκο και την Μαρέβα μια ηρεμία την πάθαμε! Την μεγάλη όμως ταραχή την έπαθαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που μονοπωλούσαν το αδελφάτο και κάθε λίγο και λιγάκι έστηναν πάρτυ στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Τους κέρδισε και σ’ αυτό το επίπεδο ο Κυριάκος τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που θα περνούν τώρα... δύσκολα βράδυα!

❁ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ...
Μόλις έμαθαν για τον σύζυγο του εν λόγω συμβούλου εκεί στη Κουμουνδούρου άρχισαν τις κατάρες. Ακούς εκεί να έχουν τόσο αγάπη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, για να τους θυμήσουν ότι όταν επί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζονταν η συμβίσωη μεταξύ ομοφύλων και Βουλευτές της ΝΔ είχαν δώσει θετική ψήφο, ενώ στην διαδήλωση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παρέστη αντιπροσωπεία της ΝΔ με αρχηγό τον τότε γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη! Όχι όλα ίσιωμα!

■ ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ...
Τώρα, γιατί αυτή τη στιγμή έπρεπε να μάθει η ελληνική κοινωνία ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έχει άντρα για σύζυγο ούτε που το καταλάβαμε. Ήλθε σχεδόν την ίδια στιγμή που έγινε άρση των απαγορευτικών μέτρων στους οίκους ανοχής, όπως γράψαμε παραπάνω, ώστε να γίνουν διάφοροι συνειρμοί από τους νεοέλληνες που δεν θέλουν και πολύ να πουν ότι γίναμε ένα απέραντο... φρενοκομείο! Άλλο ήθελα να γράψω, αλλά είπαμε να μη το κάνουμε μπίτ’ για μπίτ!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.