ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΜΥΔΡΟΙ...
Τι ακριβώς συμβαίνει στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων; Η σημερινή διοίκηση με τον Δημητρίου εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία και να διοικεί ή έχει χάσει την δεδηλωμένη η οποία στηρίζονταν στην παράταξη του Γιάννη Μήτση, της οποία ο αρχηγός έριξε μύδρους εναντίον της παράταξης Δημητρίου;

ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ...
Εν τω μεταξύ, ο κ. Δημητρίου βρίσκει αφορμές για να καταγγέλει την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο στην περίοδο της καραντίνας. Είναι ασπιρίνες τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, λέει. Σωστές οι επισημάνσεις, αλλά χρειάζονται και ανάλογες προτάσεις, τέτοιες που να υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από τα ταμεία του κράτους.

ΕΠΑΝΟΔΟΣ!
Από την περασμένη Δευτέρα περάσαμε στην τέταρτη φάση αποκατάστασης της κανονικότητας μετά την καραντίνα. Όλα τα μαγαζιά εστίασης επανέρχονται σε λειτουργία αλλά κάπως περιορισμένα όσον αφορά την ταξιθεσία. Αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και πελατών και φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης.

■ ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!
Ένα ουφ ακούστηκε από καταστηματάρχες και πελάτες. Οι μεν πρώτοι γιατί ξαναμπαίνουν σε ρυθμούς δουλειάς, οι δε δεύτεροι γιατί επιτέλους ύστερα από δύο μήνες θα ξαναπιούν ένα καφέ σαν άνθρωποι και θα πιούν ένα ποτό χωρίς να τους κυνηγάνε οι Χαρδαλιάδες και οι Τσιόδροι! Εκείνο που επιβάλλεται είναι όλα να γίνουν με μέτρο μέχρι να συνηθίσουμε το νέο καθεστώς.

❖ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ...
Ο Υπουργός Μηταράκης του έβαλε υπογραφή για τον ορισμό διοικητή δομής μεταναστών ενός εν ενεργεία αστυνομικού να την πάρει πίσω όσο νωρίς γίνεται προτού γίνει αυτό που δεν έχει ξαναγίνει. Αυτοί που παρέσυραν τον υπουργό έχουν ονόματα και διευθύνσιες και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να ασχημονούν, επειδή λειτούργησαν εντελώς παρεΐστικα και στην δομή Κατσικά και στην δομή Φιλιππιάδας! Εμείς που κατοικούμε σ’ αυτό τον τόπο γνωρίζουμε ακόμη και με τι κουτάλια τρώει ο καθένας. Κάποιοι Ευαγγελάκηδες είναι απλοί επισκέπτες στην Ήπειρο και με το να κάνουν τα κουμάντα από τα Κολωνάκια και τα περίχωρα αυτών μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν. Το παρεΐστικο πνεύμα χαρακτηρίζει άλλα κόμματα άλλων εποχών. Μηταράκη τ’ ακούς;

❁ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ...
Όταν στην ΕΛΑΣ στα Γιάννινα δεν περισσεύει αστυνομικός για την φύλαξη των συνόρων, και όχι μονο, είναι πολυτέλεια να διατίθεται αξιωματικός για την διαχείριση των μεταναστών και μάλιστα κατά προκλητικό τρόπο! Η προηγούμενη συμπεριφορά ορισμένων δεν προοιονίζει και τα καλύτερα για την διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι οι δομές Λαθραίων! Πως και ποιοί έβαλαν υπογραφή γι’ αυτή την τοποθέτηση από την ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να χορηγηθεί «άδεια» άνευ αποδοχών στον εν λόγω για τον μισθό των 3000 ευρώ;

■ Η ΣΥΓΧΥΣΗ...
Μια σύγχυση επικρατεί όσον αφορά τις δηλώσεις του Ν. Δένδια βάσει των οποίων εκχωρήθηκαν στην Τουρκία 16 στρέμματα για τα οποία δεν αξίζει τον κόπο να ανοίξουμε πόλεμο. Ο ίδιος διαψεύδει τις δηλώσεις χαρακτηρίζοντάς τες χαλκευμένες και καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υιοθέτησε FAKE NEWS!
❖ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ...
Την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση σε εθνικά ζητήματα την είδαμε στο πρόσωπο του υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου εν καιρώ ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Καρανίκα ο οποίος καταχέριασε τον Ν. Δένδια, την κυβέρνηση και όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες. Ποιός; Ο Καρανίκας; Αυτός που ως αντιρρησίας συνείδησης δεν στρατεύτηκε ποτέ αποφεύγοντας τα χακί, το οποίο προφανώς θεωρούσε ένδυμα του... διαβόλου!

❁ Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ»...
Αυτός ο μαχητής – πολεμιστής Ηρώδου Αττικού – Βασιλίσσης Σοφίας – Βασιλικού Κήπου και ανιχνευτής της Λεωφόρου Συγγρού καθυβρίζει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας υιοθετώντας ό,τι μ...κία γράφεται στο διαδίκτυο! Αυτός που ήταν η παρέα του Αλέξη, του Ν. Παππά και καθόριζε την στρατηγική γραμμή ακόμη και σε εθνικά ζητήματα. Αυτός ο τύπος που στις ελεύθερες ώρες του έκανε παρέα με τις «Τζένες τις ωραίες», αν δεν τις έμπαζε και στο Μαξίμου απο την «πίσω» πόρτα.

■ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Από την άλλη μεριά, κανένας Δένδιας δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολεί ούτε ένα μέτρο Ελληνικής γης. Αυτή η γη είναι ακριβοπληρωμένη με αγώνες και ποτάμια αίματος κι όταν κανείς μιλά για τέτοια ζητήματα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην αφήνει την ελάχιστη αφορμή για Καρανικέϊκους σχολιασμούς.

❖ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Κυρίως να μην δίνει δικαίωμα σ’ εκείνους που δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν θάλασσια σύνορα και γι’ αυτό έμπαζαν τους λαθραίους από παντού. Εκείνοι που τους έφερναν να λιαστούν στην Ομόνοια και μετά να τους κοιμήσουν στα σπίτια του Παπαδημούλη με το αζημείωτο – τόσο ψυχοπονιάρηδες...

❁ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ...
Στο ίδιο παιγνίδι οι ίδιοι παίκτες ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ξανα συναντώνται σε εθνικά ζητήματα πουλώντας πατριωτισμό. Όπως τότε, τον Δεκέμβριο του 2014, που συνεργάστηκαν για να γκρεμίσουν τον Α. Σαμαρά, έτσι και τώρα ξανασυναντιώνται ως πατριώτες υιοθετώντας τα παραμύθια της Τουρκίας περί κατάληψης εκτάσεων στον Έβρο! Τσίπρας – Κασιδιάρης καταγγέλουν για ξεπούλημα ελληνικής γης!

■ Η ΦΩΝΗ...
Θα κάνει δικό του κόμμα, λέει ο Κασιδιάρης για να υπάρξει φωνή πατριωτική στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έτσι καταργεί την Χρυσή Αυγή και βάζει πλώρη για ανακατάληψη του χαμένου χώρου αφού ο Βελόπουλος δεν τους καλύπτει. Ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη από Πανεπιστήμια της Κύπρου ότι ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης» ουδέποτε σπούδασε σε Κυπριακό Πανεπιστήμιο όπως μέχρι τώρα υποστήριζε ο ίδιος!

❖ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΑΣ!
Έχει την τιμητική της η στήλη ΤΟΛΜΗΡΑ και αναπαράγεται από το «Lastpoint.gr» δίνοντας μία άλλη διάσταση στα γραφόμενα. Το ότι επελέγησαν και τα ΤΟΛΜΗΡΑ σ’ αυτή την ιστοσελίδα σημαίνει ότι κάτι ενδιαφέρον γράφουμε και ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν ευρέως γνωστά!

❁ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Όχι πως δεν γίνονται γνωστά από τον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» εδώ και δεκαετίες, καθότι είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες Περιφερειακές εφημερίδες, αλλά το να περιλαμβάνονται τα ΤΟΛΜΗΡΑ σε ιστοσελίδα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος σημαίνει πως ταράσσουμε αρκετά ορισμένα λιμνάζοντα ύδατα. Ευχαριστούμε πάντως την συντακτική ομάδα του «Lastpoint.gr» για την φιλοξενία της στήλης.

■ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ!
«Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές πρόκειται να γίνουν διότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Ανασχηματισμός θα γίνει κάποια στιγμή, όχι όμως τώρα»! Αυτή την διαβεβαίωση προς ανησυχούντες ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ έδωσε μέσω ΣΤΑΡ ο Κυριάκος. Τα είπε αυτά και μία βαθειά ανάσα ακούστηκε από Κουμουνδούρου μεριά, διότι οι εκλογές αυτό τον καιρό δεν είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς.

❖ ΟΥΤΕ Ν’ ΑΚΟΥΝ!
Με τον Μητσοτάκη να είναι στα ύψη της δημοτικότητας και την ΝΔ να ρίχνει 20 μονάδες στο κεφάλι του Τσίπρα, ποιός να θέλει εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από κάτι ψιλοαντιπολιτευόμενους του Αλέξη! Επομένως, εκλογές ούτε που να τις ακούν προσδοκώντας πια σ’ ένα ανασχηματισμό για να φανεί ότι αυτό γίνεται ύστερα από πίεση του Καρανίκα!

❁ «ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ»...
Άφησε τα λεφτόδεντρα κι φόρτωσε το ελικόπτερο από το οποίο άρχισε να πετά λεφτά στο πόπολο ο Αλέξης, στο Ζάππειο! Ντύθηκε, στολίστηκε, «φόρσε» και την Νοτόπουλου δίπλα του και νάτον τώρα στο Ζάππειο να εξαγγέλει πρόγραμμα τύπου Θεσσαλονίκης μοιράζοντας πλούτη. Μία λεπτομέρεια! Δεν πείραξε ακόμη το μαξιλάρι των 37 δις! Που τα βρήκε ο μπαγάσας και τα μοίραζε; Τόση ανοιχτοχεριά είχαμε να την δούμε από το 2014, διότι μετά ήλθε το τρίτο μνημόνιο, έκλεισαν οι τράπεζες και κατά τον Πολάκη λίγο έλειψε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα «ληστεία» σ’ αυτές. Το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, από θέση αραγμένων!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.