ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Αδέρφια σπάζω την καραντίνα για να επικοινωνήσω με τον ντουνιά που, όπως λένε στην εφημερίδα, είναι έτοιμος να κάνει πορεία διαμαρτυρίας και που κανένας νόμος, κανένας κορωνοϊός δεν μπορεί να τον κάνει ζάφτι μέρες που περνάμε.

Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...
Το ξέρω πως σας έλειψα, αλλά πιο πολύ μου λείψατε όλοι εσείς που τις τελευταίες πολλές δεκαετίες συμπορευόμαστε με τα καλά και τα κακά, τα στραβά και ανάποδα που όμως όλα έχουν σαν σκοπό να μπούμε σε ίσο δρόμο! Σιγά μη μπούμε εμείς σε ίσο δρόμο όταν ακόμη κι αυτές τις στιγμές που ο δρεπανοφόρος μουσαφίρης στέκει πάνω από τα κεφάλια μας και είναι έτοιμος να μας πάει μία βόλτα μέχρι τον Αχέροντα και να μας περάσει στην Αχερουσία, μυαλό δε βάζουμε!

ΤΑ ΡΕΓΟΥΛΑ...
Κατσείτε στα σπίτια σας φώναζαν από τις πρώτες μέρες που ο εχθρός μπήκε στη χώρα μας. Σιγά τ’ αυγά, λέγαμε εμείς ρε θρονιαστείτε στους καναπέδες και δέστε τι λέει ο Τσιόρδας! Σιγά που θα χάσουμε τα ρέγουλα, ξαναλέγαμε εμείς και μας έπιασε η μανία να τρέχουμε στα καρναβάλια για να βγάλουμε τα γινάτια μας απέναντι στο Μητσοτακέικο που έδειξε υπερβάλοντα ζήλο προστασίας των ζωών μας.

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...
Μετά ήρθαν τα μαντάτα στην Ιταλία και έσφιξαν τα ζωνάρια για να μη γράψω αυτό που λέει ο λαός. Άρχισαν οι Ιταλικές εκατόμβες και τότε ήταν που σηκώσαμε κεραίες και αρχίσαμε να μπαίνουμε στο πνεύμα του κινδύνου!

ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ...
Πέρασαν τα καρναβάλια αλλά έμειναν ορισμένοι καρνίβαλοι που αψηφούσαν τους κινδύνους. Τότε ήταν που ήρθαν τα πρώτα μαντάτα ότι τα πράγματα ζορίζουν. Πρώτα έκλεισαν τα σχολεία και γιόμισαν οι καφετέρεις. Μπιτ μυαλό οι ελληναράδες. Κάποιοι θυμήθηκαν τον Παπαθεμελή που έκλεινε τα ξενυχτάδικα για άλλους βέβαια λόγους. Άστα παιδιά να ξεσκάσουν έλεγαν οι γονείς και άφηναν τα βλαστάρια τους να ξεσαλώνουν. Παιδιά είναι, αν δεν γλεντήσουν τώρα, πότε θα το κάνουν, έλεγαν και χάϊδευαν τα παιδιά τους στους ώμους που βάραιναν περισσότερο από τα ξεσαλώματα και λιγότερο έως καθόλου από το διάβασμα!

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ...
Εκεί που ήταν χύμα τα έφερε τσουβαλάτα η κυβέρνηση κι έκλεισε τα «πολιτιστικά κέντρα», όπως αποκαλούσε τα ξενυχτάδικα ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, και μαζί μ’ αυτά όλες τις καφετέριες και τις ομοειδείς επιχειρήσεις αναψυχής. Σειρά πήραν τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και έβαλαν τάξη στις ουρές στα Super markets. Ένας- ένας, πέντε μέτρα απόσταση με μάσκες και γάντια, φόρμες και παντού έβλεπες φιγούρες βγαλμένες από το διάστημα να ξεροσταλιάζουν για ένα μπουκάλι αντισηπτικό, ένα μπουκάλι οινόπνευμα και 15 συσκευασίες χαρτιά υγείας! Καλά τ’ αντισηπτικά. Εκείνα τα χαρτιά υγείας γιατί τόσα πολλά;

ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
Έτσι φτάσαμε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και της παρέας άνω των 10 ατόμων. Όχι, η άνω των πέντε δεν επιβλήθηκε καθότι ήταν άλλων εποχών. Για να πας βόλτα χρειάζεται να δηλώσεις ιδιοκτήτης σκύλου ή να ντυθείς ο ίδιος σκύλος για να βγείς στον πηγαιμό για μια βόλτα. Εκεί μας έφεραν οι... ανάλγητοι που νοιάζονται για το καλό μας, κάτι που έγινε εξ’ ανάγκης όταν και η χώρα μας άρχισε να μετρά νεκρούς! Αυτό ήταν το ζητούμενο από τους νεοελληναράδες, που τα γράφουμε όλα στα αχαμνά μας παριστάνοντας τα παλικάρια που τελικά αποδείχτηκαν παλικάρια της φακής!

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Χιλιάδες οι νεκροί στην Ιταλία και στην Ισπανία που ξεπέρασαν ακόμη και την Κίνα. Ακολουθούν Αγγλία – Γερμανία με τη χώρα μας για πρώτη φορά να υπολείπεται αυτού του είδους της «προόδου». Καθημερινά γίνεται απολογισμός κρουσμάτων και θανάτων και όμως υπάρχουν «ζωντανά» στη χώρα μας που εξακολουθούν να αγνοούν τους κινδύνους και να ψάχνουν τρόπους να ξεγελάσουν την πολιτεία για να κάνουν την πλάκα τους παίζοντας με τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Ο ζαμανφουτισμός στο μεγαλείο του! Δεν νοιάζονται αν γυρίσουν στο σπίτι και στείλουν αδιάβαστους τους ηλικιωμένους γονείς ή τ’ άλλα συγγενικά τους πρόσωπα!

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...
Κι όσο τα στοιχεία καθημερινά αλλάζουν, τόσο κάποιοι δεν μπορούν να κλειστούν για μία βδομάδα στο σπίτι! Δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο εκείνοι θα αψηφούν τους κινδύνους τόσο θα μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων αλλά και ο χρόνος της καραντίνας των νομοταγών.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΡΑΤΑ!
Ευτυχώς, η Ήπειρος ακόμη κρατά και μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη δεν μετράμε ανθρώπινες απώλειες. Όχι πως δεν έχουμε επαναστάτες και ζαμανφουτιστές που πουλάνε ψευτομαγκιές. Ωστόσο, σε Γιάννινα και Άρτα διαγνώστηκαν κάποια κρούσματα χωρίς απώλειες.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ...
Γιατρός άνθρωπος ο άλλος στην Πρέβεζα, διαγνώστηκε με ιό μόλις επέστρεψε από ταξίδι αναψυχής από Μπάνσκο Βουλγαρίας. Σαν να μη συνεβαινε τίποτα ύστερα από την ανάπαυλα που είχε με το σκί στα χιόνια όπου απολάμβανε στα χιόνια και μια παγωμένη μπύρα, εντελώς ανενόχλητος σουλατσάριζε στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να σπείρει το φόβο σε όλους όσους ήλθε σε επαφή και να βάλει πολύ κόσμο σε καραντίνα!

Η ΕΥΘΥΝΗ...
Εκτός του ότι ήταν γιατρός, εκτός του ότι ήταν δ/ντής κλινικής, εκτός του ότι ήταν διοικητής νοσοκομείου ο ίδιος, είχε οριστεί ως προστάτης του χώρου της Υγείας έχοντας αναλάβει την ευθύνη τήρησης των κανονισμών από τους γιατρούς της δημόσιας Υγείας της χώρας! Είχε φροντίσει γι’ αυτό το γνωστό λιμοξίφτερο στο χώρο της Υγείας Παύλος Πολάκης! Να δω οι αντικαταστάτες του στο πειθαρχικό τι θέση θα πάρουν. Να σημειωθεί ότι ο γιατρός από την προηγούμενη Παρασκευή βρίσκεται στο λοιμωδών στο ΠΠΓΝΙ!

ΟΙ... ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ!..
Κοντά σ’ όλα αυτά πλακώνουν και το ΣΥΡΙΖΟΠΑΙΔΑ και παριστάνουν τους... επιβήτορες που άμα γυρίσουν θα μας γ....σουν επικαλούμενοι τις ρήσεις του Γ. Καραϊσκάκη! Ο Σ. Καψιώχας της άλλοτε ΕΡΤ και άλλοτε επικοινωνιολόγος του έγκλειστου Γιάννου Παπαντωνίου και νυν τρόφιμος της Κουμουνδούρου μαζί με τον άλλοτε τρόφιμο της ΕΡΤ και νυν τρόφιμο του Ευρωκοινοβουλίου των 25,000 ευρώ τον μήνα Στ. Κούλογλου ανήμερα του Ευαγγελισμού απείλησαν τους Έλληνες ότι θα τους γ...σουν για να ολοκληρώσουν τα πηδήματα που έκαναν για 4,5 χρόνια! 

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ...
Θυμήθηκαν οι ανιστόρητοι την ιστορία κι έπιασαν στο στόμα τους τον Γ.  Καραϊσκάκη που μπαρουτοκαπνίστηκε όσο κανένας άλλος και τελικά έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος ύστερα από τραυματισμό του στα «αχαμνά του». Εκείνοι με το στόμα γεμάτο από τα μπουκώματα ελέω ΣΥΡΙΖΑ παριστάνοντας τους γ....δες, με τι προσόντα άραγε; Ο Καραϊσκάκης είχε «προσόντα» και αυτά του σημάδεψαν οι Τούρκοι για να τον εξοντώσουν. Ετούτοι οι καραμήτροι που πάνε ξεβράκωτοι στα αγγούρια; Ίσως γίνομαι χυδαίος, αλλά πως αλλιώς ν’ απαντήσεις σ’ αυτά τα ανδρείκελα της άλλοτε εξουσίας που την έχασαν και δεν λογάριαζαν ότι μία μέρα θα ξεπεζέψουν από το άλογο της εξουσίας!

ΞΕΡΑΪΛΑ!..
Σε τοπικό επίπεδο ο κορωνοϊός έφερε και την ξεραΐλα και λίγα πράγματα κινούνται. Αν εξαιρέσουμε την διαδικτυακή συνεδρίαση των Περιφερειακών συμβούλων και τα 50.000 ευρώ της δωρεάς του Ιδρύματος Σόρου, η μόνη ακόμη είδηση είναι ότι κανά δυό ντουζίνες ακόμα έχουν καταθέσει βιογραφικά για τις διοικήσεις Π.Π.Γ.ΝΙ. και Φιλιατών. Τα βιογραφικά βρίσκονται στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα και αναμένονται αξιολογήσεις.

Η ΠΙΕΣΗ...
Η είδηση η μεγάλη είναι ότι ο υπογράφων ύστερα από πολύ πίεση και πολύ στενό μαρκάρισμα εκ μέρους του επικεφαλής των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ και κάνοντας την καρδιά μου κόμπο, ανέλαβα τα επικοινωνιακά της παράταξης! Είπαμε να βάλουμε πλάτη να πάει ο τόπος παραπέρα και γι’ αυτό χρειάζονται θυσίες. Το γράφω εγώ από δω για να μη το μαθαίνετε από φήμες που πολλές φορές κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα όπως...

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...
Δεν έχει εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη, δηλώνει ο Καρανίκας και μία... ανησυχία πλάκωσε σ΄όλες τις γωνιές της χώρας! Ποιός ο Καρανίκας; Τι; Δεν έχει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο για το πως διαχειρίζεται την κατάσταση κι ας είχαμε εμείς σ’ αυτόν στα 41/2  χρόνια παρουσίας του στο Μαξίμου. Αλήθεια, τι πίνουν αυτά τα παιδιά εκτός από τα γνωστά; Άσε μας ρε Καρανίκα που βγήκες από το λαγούμι σου να πεις την παπ....ριά σου!

ΑΠΟΛΑΕΙ...
Προσέξτε φίλοι μου! Έχει κλειστεί στο δικό του λαγούμι ο Τσίπρας και κάθε τόσο απολάει είτε τους Καρανίκες και τους Πολάκηδες που θ’ αμφισβητούν τις κινήσεις της κυβέρνησης είτε απολάει τους Καψιώχες και τους Κουλογλούδες που έτσι και ξαναγυρίσουν θα μας γ....σουν! Βρε κοιτάτε κάτι γ...δες που κυκλοφορούν στην πιάτσα. τους έμεινε το κουσούρι από τότε που ήταν τρόφιμοι της ΕΡΤ!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Τις μέρες που είχαμε τα επεισόδια στον Έβρο με τους λαθραίους, στο Λονδίνο κάποιοι Ελληναράδες έκαναν διαδηλώσεις βρίζοντας την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σ΄αυτές τις διαδηλώσεις πρωταγωνιστής ο αδελφός του Τζανακόπουλου, του αμόρε της Αχτσιόγλου για τον οποίο αδελφό ο εδώ αδελφός δήλωνε πανευτυχής που η μάνα του είχε γεννήσει κι άλλο τέτοιο αγλάϊσμα. Μόλις πλάκωσε ο ιός στα Λονδίνα και άρχισαν τα ζόρια, όλοι αυτοί οι προστάτες των δικαιωμάτων των λαθραίων ψάχνουν τρόπους να δραπετεύσουν προς Ελλάδα μεριά όπου είναι πιο ασφαλείς και όπου η κυβέρνηση του Κυριάκου την κατέστησε πιο ασφαλή και το περί φασιστικής Ελλάδας έπαψε ν’ ακούγεται από δαύτους!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.