ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...
Αποφεύγω να περιγράψω τις συγκινήσεις που έπαθαν ορισμένοι στο Δήμο Ιωαννιτών που... ολοκλήρωσαν επιτυχώς το έργο τους και αυτή την συγκίνηση την έκαναν viral μέσα από το διαδίκτυο! Πλάνταζαν τα πλήκτρα των υπολογιστών και των κινητών τους από την συγκίνηση που έπαθαν, σας λέω! Τα ευχαριστήρια προς τις οικογένειές τους πήγαιναν κι έρχονταν, επειδή τους... ανέχθηκαν. Για το λαό που τους ανέχθηκε... κουβέντα! Από κοντά ναααα και τα κλάματα χαράς από τους συνεργάτες που έμειναν ορφανοί!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Όλοι τονίζουν την όρεξη για δουλειά κι όλοι μιλάνε για μια νέα αρχή ή για μία νέα ευκαιρία που τους έδωσαν οι πολίτες. Πως γίνεται κι αυτή η νέα αρχή και η νέα ευκαιρία να παλιώνουν ή να λησμονιούνται και τα ξαναθυμούνται στο τέλος της θητείας, θέλει πολλή συζήτηση. Για να μη με χαρακτηρίσουν αμετροεπή, δεν έχω παρά να ευχηθώ απ’ αυτή τη στήλη καλή δύναμη σ΄ όλους όσους εμπλέκονται με τα κοινά!

 

❁ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ!
Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Φύγε εσύ, έλα εσύ όπου έγιναν αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με εξαίρεση στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου Περιφερειάρχης παραμένει ο Αλέκος Καχριμάνης! Τελετές ορκωμοσιών... πήγαιναν κι έρχονταν τις προηγούμενες μέρες, τις τελευταίες του Αυγούστου και δήμαρχοι ο ένας παρέδινε στον άλλον, εκτός των περιπτώσεων εκείνων όπου κάποιοι δήμαρχοι παρέδωσαν στον εαυτό τους και... παρέλαβαν από τον εαυτό τους!

■ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...
Αλλαγές στις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου είχαμε σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, ενώ σε Άρτα και Ηγουμενίτσα παρέμειναν οι ίδιοι δήμαρχοι. Τσιρογιάννης στην Άρτα, Λώλος στην Ηγουμενίτσα παρέμειναν για δεύτερη θητεία ενώ την πρώτη τους θητεία θα κάνουν ο κ. Γεωργάκος στην Πρέβεζα και ο Μωυσής Ελισάφ στα Γιάννινα, παραλαμβάνοντας από Μπαΐλη και Μπέγκα αντίστοιχα.

❖ ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Τα συνηθισμένα έγιναν στην ορκωμοσία της Περιφέρειας, με εξαίρεση την παρουσία των παρατάξεων του Σπ. Ριζόπουλου και του Δημ. Δημητρίου, που για πρώτη φορά δοκιμάζονται στα αυτοδιοικητικά. Παραλαβή – παράδοση με παλιούς και νέους Περιφερειακούς συμβούλους, οι μεν νέοι να ορκίζονται πίστη και αφοσίωση, οι δε παλιοί, άλλοι να αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι (έτσι δήλωσαν) κι άλλοι να συνεχίζουν το έργο της σωτηρίας της Ηπείρου!

❁ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ...
Μετά την ορκομωσία ακολούθησαν οι εκλογές για τις επιτροπές κι εκεί τα πράγματα ακολούθησαν τη φυσική τους φορά. Στις επιτροπές «διορίστηκαν» πρόσωπα που πρότειναν οι αρχηγοί των παρατάξεων και αυτό έγινε αναλογικά. Μπορεί να έγιναν και κάποιες παρασπονδίες, αλλά αυτό καθόλου δεν αλλάζει τα πράγματα!

■ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!..
Πανηγυρικός τόνος δόθηκε στην ορκωμοσία του Δημάρχου Ιωαννίνων όπου για πρώτη φορά ένας Ισραηλινής καταγωγής πολίτης αναλάμβανε ηνία του Δήμου. Είχε ενδιαφέρον από μόνη της αυτή η ορκωμοσία και γι αυτό πολλοί ήταν εκείνοι που παραβρέθηκαν απ’ όλη την Ελλάδα, για να τιμήσουν αυτή την εκδήλωση.

❖ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ...
Ο ίδιος ο νέος Δήμαρχος Μ. Ελισάφ σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα «κυβερνήσει» με σύνεση, συναίνεση και υπευθυνότητα αλλάζοντας καταστάσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος, βάζοντας τα Ιωάννινα σε νέα εποχή! Είπε κι άλλα πολλά ο νέος δήμαρχος κι’ απλά θα περιμένουμε το χρόνο που όλα αυτά θα γίνουν πράξη!

❁ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...
Ο κ. Ελισάφ για να αφαρμόσει το πρόγραμμά του ζητά ευρύτερες συνεργασίες με τις άλλες παρατάξεις, όποιες κι αν είναι αυτές. Το πού και με ποιές θα κάτσει η μπίλια θα το δούμε τις επόμενες λίγες μέρες. Αν όσα ακούγονται έχουν δόσεις αλήθειας, τότε ο Δήμος Ιωαννιτών κινδυνεύει να μείνει χωρίς αντιπολίτευση!

■ ΑΒΟΛΑ!..
Άβολη ήταν η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Θωμά Μπέγκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Έτσι είναι αυτά τα πράγματα στα δημοκρατικά καθεστώτα. Μια εκλογική διαδικασία που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια φτάνει να φέρει τα πάνω κάτω! Γι’ αυτό καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν είσαι καβαλάρης, για να στο ανταποδίδουν όταν είσαι πεζός!

❖ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ...
Κυκλοφόρησε η φήμη ότι έστειλαν, επιστολές ιστορικής μνήμης ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας και η νεοεκλεγείσα βουλευτής Μαρία Κεφάλα στην επιτροπή που οργάνωσε σχετική εκδήλωση στην Βούρμπιανη, στην μνήμη των στρατιωτών και αξιωματικών που χάθηκαν στον αιματηρό αδελφοκτόνο πόλεμο που τέλειωσε με την «κατάκτηση» από τον εθνικό στρατό του υψώματος 2520 στο Γράμμο!

❁ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
Αυτές οι φήμες για τις επιστολές ενόχλησαν τους ψευτοπατριώτες της ψευτοαριστεράς της προηγούμενης κυβέρνησης και έβγαλαν φετφάδες εναντίον των δύο βουλευτών, που είχαν το «θράσσος» να θυμηθούν και να θυμίσουν στους νεοέλληνες πως αν δεν είχαν πολεμήσει κι αν δεν είχαν χαθεί πολλά ελληνόπουλα εκείνη την περίοδο, Ελλάδα σ’ ελεύθερο κόσμο δεν θα βλέπαμε ή μάλλον θα βλέπαμε το 1989 – 1990 που έπεσαν τα κάστρα του κουμουνισμού κι αυτό έγινε όταν άνοιξαν οι πόρτες του Κουμουνιστικού «παραδείσου» και έπεσε το τείχος του Βερολίνου!

■ Η ΣΥΓΝΩΜΗ...
Αντί λοιπόν να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη από εκείνους που χάθηκαν τότε και από τις δύο πλευρές, οι μεν διότι ήθελαν την Ελλάδα δεμένη στο άρμα της Σοβιετίας, οι δε μαχόμενοι υπέρ της Ελεύθερης Ελλάδας, όπως έγινε, έρχονται να ζητήσουν τα ρέστα από τους δύο βουλευτές που έκανα το αυτονόητο...

❖ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Φοβάμαι πως η ενόχληση είχε να κάνει με την υπενθύμιση στους γιαλατζί αριστερούς του ότι υπήρξαν νικητές και ηττημένοι σ’ αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο, που κράτησε τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου. Αν και εδώ δεν πρέπει να μιλάμε για νικητές και νικημένους, διότι όσοι χάθηκαν τότε ήταν όλοι Έλληνες. Τυπικά όμως η τότε αριστερά έχασε την ευκαιρία να στείλει την Ελλάδα στον «παράδεισο» του Κομουνισμού όπως έγινε με άλλες χώρες των Βαλκανίων. Αυτό είναι που δεν συγχωρούν στους τότε Έλληνες που είπαν το ΟΧΙ και το πλήρωσαν με αίμα!

❁ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ!..
Δυστυχώς, μετά το τέλος του εμφυλίου τον Αύγουστο του 1949, οι «νικητές» έπεσαν θύματα της αριστερής προπαγάνδας και έδειχναν να αισθάνονται ένοχοι για τη «νίκη» τους! Είχαν χαρακτηρίσει «γιορτές μίσους» αυτά τα μνημόσυνα και ούτε λίγο, ούτε πολύ έκαναν το χατήρι της αριστεράς, να ρίχνουν αυλαία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Τελευταία φορά έγινε εμπιμνημόσυνη δέηση στην κορυφή του Γράμμου στην οποία παραβρέθηκε ο πρωτομάστορας της νίκης Θρασύβουλος Τσακαλώτος, ο μπάρμπας του αριστερού οικονομικού... σωτήρα υπουργού Τσακαλώτου του ΣΥΡΙΖΑ!

■ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ...
Δεν έχουμε σκοπό να ξύσουμε πληγές αυτή την ώρα, αλλά όταν προκαλούμαστε από τους διάφορους πολιτικούς τυχοδιώκτες, θα υπενθυμίζουμε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα που μάτωσαν και πλήγωσαν την πατρίδα μας. Δικαίωμά του, οι νεοαριστεροί να κλάψουν τους δικούς τους χαμένους, δικαίωμα όμως και στους άλλους να κλαίνε και να θυμούνται τους δικούς τους χαμένους. Προπάντων όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στη μνήμη και όχι συμμετοχή στην αμνησία όταν αυτή δεν συμφέρει.

❖ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ...
Μη ξεχάσω και την... αγαθοεργή πράξη του Πέτρου Κόκκαλη, παππού του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του Σωκράτη με το παιδομάζωμα των 28.000 ελληνόπουλων που τα οδήγησαν στο παραπέτασμα, για να επιστρέψουν αρκετά από αυτά επί εποχής Αντρέα. Δεν άντεξαν τον «παράδεισο» και επέστρεψαν ελεεινοί και τρισάθλιοι στη γη απ’ όπου «αρπάχτηκαν» χωρίς τη θέλησή τους! Τα πήραν για να τα... γλιτώσουν από τις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης, είχαν ισχυριστεί τότε και κάποιοι το υποστηρίζουν και τώρα!

 

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.