ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ...
Πέρασε αυτό το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας και όπως - όπως την έβγαλαν κι εφέτος οι νεοέλληνες. Αν και έχουμε οκτώ μήνες που βγήκαμε από τα μνημόνια η «σαρακοστή» επιμένει να κυριαρχεί στην Ελληνική κοινωνία και στο βαλάντιο του Έλληνα. Με τα ολίγα όβολα προσπάθησε κι αυτή κι εφέτος να κρατήσει τα ήθη και τα έθιμα ο Έλληνας και τα κατάφερε. Ντύθηκε μασκαράς, άναψε τζαμάλα, έφαγε λαγάνα και ύψωσε αετό. Απλά πράγματα για να μην αποκλειστεί από το κλίμα των ημερών!

ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ...
Νηστεία και προσευχή με την ελπίδα ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες. 10 χρόνια τώρα οι Έλληνες πληρώνουν αμαρτίες παρελθόντος και το πίνουν με το ζουμί τους. Σε ποιον να πουν τον πόνο τους και ποιος να τους καταλάβει; Αργεί να έλθει κι αυτή η δόση των 900 εκατ. κι ένα στερητικό μας έχει πιάσει όλους και ιδιαίτερα εκείνους που νόμισαν ότι βγήκαμε ή μας έβγαλαν από τα μνημόνια στα οποία οι ίδιοι μας έσπρωξαν το 2015.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Μας έχουν πρήξει τα «μέζεα» με το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και μάλιστα επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση. Βγήκαμε από τα μνημόνια και τώρα περιμένουμε την ανάπτυξη να μας πλακώσει όλους μας τσαμπουνάνε για να έλθουν οι εταίροι μας να μας προσγειώσουν λέγοντας ότι όσο θα κάνετε τζαμτζαριές λεφτά... γιοκ! Τι ζητούσαμε; Ένα τόσο δα δισεκατομμυριάκι θέλουμε για να κάνουμε καμιά δεκαριά χιλιάδες ΣΥΡΙΖΑίους σε πρώτη φάση διότι έρχονται εκλογές και θα έχουμε ντράβαλα!

ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ...
Άμα γίνετε ακόμη καλύτερα παιδιά ίσως τον Απρίλιο κάνετε Πάσχα με ένα «δωράκι» απαντάνε οι εταίροι μας που έχουν υιοθετήσει τον πρώην επαναστάτη νυν ζυγουράκι τους Αλέξη! Άντε, ας είναι και τον Απρίλιο, απαντάνε οι Καρανικαίοι, που ετοιμάζουν το προεκλογικό τοπίο είτε σε αυτοδιοικητικό, είτε σε εθνικό επίπεδο εκλογές. Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, ό,τι και να κάνουν, το πανηγύρι έχει τελειώσει λένε από την αντιπολίτευση!

ΑΠ’ ΕΞΩ...
«Ένα παιδί που τον περισσότερο καιρό τον περνούσε εκτός των σχολικών τάξεων αλλά εντός του επαναστατικού πνεύματος. Περνούσε όμως τις τάξεις στο σχολείο». Κάπως έτσι περιέγραψε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρώην υποστηρίκτριά του ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία σκυλομετάνοιωσε για την επιλογή της. Είναι όμως η μόνη που ρίχνει φάσκελα στα μούτρα της με χέρια και με πόδια.

Ο ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ...
Γι’ αυτόν τον κακομαθημένο μαθητή έγραψε το αριστούργημα η άλλη καλλιτέχνιδα - ποιήτρια - μοντέλο - βουλευτής Μεγαλοοικονόμου. «Τον λένε Αλέξη που κάθε του λέξη είναι καταπέλτης...» και που δεν της έβγαινε το μέτρο! Τον έχουν πάρει στο μεζέ κι εκείνος φαίνεται να το διασκεδάζει!

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ...
«Σας δίνουμε τον ΔΡΟΜΕΑ του Βαρώτσου, δώστε μας τον Βουκεφάλα μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο» ήταν η πρόταση μιας κυρίας Ζορμπά που άλλοτε ήταν στην αυλή του Σημίτη και τώρα στην αυλή του Αλέξη. Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο κάλεσε τον δημιουργό του ΔΡΟΜΕΑ Βαρώτσο για να το συζητήσουν και όταν εκείνος την πήρε από τα μούτρα, εκείνη αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση και συζήτηση για να το γυρίσει λίγο αργότερα λέγοντας ότι συναντήθηκαν και μιλούσαν για τον καιρό του Μάρτη!

ΕΠΙ ΕΒΕΡΤ... 

ΔΡΟΜΕΑΣ είναι εκείνο το γυάλινο έργο του Βαρώτσου το οποίο επί Μιλτιάδη Έβερτ κοσμούσε το κέντρο της Ομόνοιας στην Αθήνα, για να «μεταναστεύσει» αργότερα μπροστά στο Χίλτον. Ήταν ένα έργο το οποίο για την εποχή του ήταν πρωτοποριακό και χαρακτήριζε μια άλλη εποχή και ιδιαίτερα τον καλλιτέχνη Βαρώτσο που κάπως έτσι άρχισε την καριέρα του...

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ...
Από την άλλη μεριά, τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου μπήκαν σωρηδόν στα Σκόπια για ν’ αποδεικνύουν την Σκοπιανή - Σλαύικη καταγωγή του! Παντού αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου αφού σαν «Μακεδόνας» έπρεπε να είναι το σήμα κατατεθέν για τους Σκοπιανούς. Μετά την συμφωνία των Πρεσπών τους περισσεύουν κάποιοι έφιπποι Μεγαλέξανδροι κι είπαν να τους στείλουν στη χώρα του Μ. Αλεξάνδρου, την Αθήνα. Να μη τους δώσουμε κι εμείς το κάτι τις; Ο ΔΡΟΜΕΑΣ περίσσευε στην κ. Ζορμπά, αυτόν σκέφτηκε να δώσει για να βρει αντίσταση από τον ίδιο τον δημιουργό του, τον Βαρώτσο!

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...
Ολόκληρος μπαχτσές αυτή η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη! Έχει βγάλει ένα σωρό λουλούδια, πολλά από τα οποία κοσμούν σήμερα την Βουλή και μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο. Ένα απ’ αυτά τα λουλούδια είναι η κ. Ζορμπά, η οποία κατέβασε αυτή την ιδέα της ανταλλαγής που περιγράφουμε. Ένα δε από τα καλύτερα λουλούδια που κόσμησε για κάμποσα χρόνια το δημόσιο ίδρυμα του Κορυδαλλού, ακούει στο όνομα Άκης!

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Διαμαρτύρεται δημοσίως και μέσω FB ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας για την κριτική που του ασκούν τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα, φτάνει να στοχοποιεί κάποια απ’ αυτά τα ΜΜΕ δείχνοντας έναν άλλο χαρακτήρα ο κ. Μπέγκας, ο οποίος δεν αποδέχεται τον όρο Θωμάς προφανώς διότι δεν είναι Θωμάς αλλά ο Δήμαρχος της πόλης! Άλλοι καιροί, άλλα έθιμα, ή αλαζονεία!

Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Όπως παλιά, έτσι και τώρα η κάθε μορφή εξουσίας πρέπει να δέχεται την κριτική κυρίως από τον Τύπο, του οποίου η δουλειά είναι η πάσης φύσεως κριτική, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας πρώτα και τα όρια της συκοφαντίας έπειτα. Ακόμη και στα όρια της υπερβολής θα πρέπει η κάθε εξουσία να δείχνει ανοχή όταν μάλιστα έχει να παρουσιάσει ένα στοιχειώδες έργο.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Αν η σημερινή Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Θωμά Μπέγκα (είδατε ευπρέπεια) θεωρεί ότι στα χρόνια της εξουσίας της έχει σημαντικό έργο να παρουσιάσει, τότε δικαιολογημένη η αντίδραση του Δημάρχου. Δικαιολογημένη και η αντίδραση του Τύπου που δεν βλέπει κάτι σημαντικό να πιστώσει στην σημερινή Δημοτική Αρχή και καλώς ζητάει εξηγήσεις από τον Θωμά, που ως Θωμάς έγινε Δήμαρχος κι ως αυθύπαρκτη προσωπικότητακαι όχι ως γιος του πρώην δημάρχου Κώστα Μπέγκα!

Η ΑΠΡΑΞΙΑ...
Αντί λοιπόν να ενοχλείται ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας από τα σχόλια των δημοσιογράφων, να δείξει ότι ενοχλείται από την απραξία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία τελευτίζει τον βίο της οσονούπω. Να ενοχληθεί από όσα συμβαίνουν στην μεγαλύτερη επιχείρηση της Ηπείρου που είναι η ΔΕΥΑΙ, στην οποία η συνοχή μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης είναι πλέον ζητούμενη. Όπως ζητούμενη είναι η καλή προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η... ΕΚΡΗΞΗ!
Ευτυχώς που βρέθηκε χώρος για να γίνει σημείο Τουριστικής ανάπτυξης στην πόλη μας. Τώρα που υπάρχει το ισόγειο στην οδό Μουλαϊμίδη και αναμένεται τεράστια έκρηξη του τουρισμού στην περιοχή! Αυτό μας διαμηνύουν από το Δήμο για να ετοιμαζόμαστε να ανταποκριθούμε στην επανάσταση και στην ανάπτυξη που θα... πάθει ο τόπος μας από την λειτουργία του γραφείου από το οποίο θα εξυπηρετείται τα μέγιστα ο DIMOS TRAVEL ο οποίος έως τώρα λειτουργούσε άνευ γραφείου!

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...
«Κάνετε ταξίδια, ξοδεύετε ένα σκασμό χρήματα και λογαριασμό δεν δίνετε, ούτε τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών δεν έχουμε δει», κατηγόρησε η αντιπολίτευση της Δημοτική Αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση. «Ελάτε να σας ενημερώσουμε», ήταν η απάντηση του Δημάρχου, ο οποίος έτσι θεώρησε ότι έδωσε πειστική απάντηση στις απορίες των δημοτικών συμβούλων!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.