ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΒΟΜΒΑ...
Το ζήσαμε κι αυτό, παραμονές Χριστουγέννων. Μια βόμβα στο συγκρότημα ΣΚΑΙ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έφτασε ν’ αναστατώσει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία η οποία για μία ακόμη φορά αναρωτιέται για το πού πάμε. Με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα και με τις ομιλίες Τσίπρα - Μητσοτάκη νάτην η βόμβα στο χώρο της ενημέρωσης, που δεν είναι όποιο κι όποιο μέσο, αλλά ο στοχοποιημένος ΣΚΑΙ που είναι ενοχλητικός στην σημερινή εξουσία.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Βόμβα στο ΣΚΑΙ, βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης έλεγαν μ’ ένα στόμα το πρωί όλοι όσοι παρήλασαν από τα συντρίμια του ομίλου. Πρώτη και καλύτερη η Όλγα Γεροβασίλη έτρεξε να καταγγείλλει την πράξη, για ν’ ακολουθήσει ο Πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, κλπ. Αυτά το πρωί, διότι μέχρι το βράδυ όλα ήταν όπως πριν. Πάλι ο ΣΚΑΙ... βοθροκάναλο, πάλι εμπάργκο της Κυβέρνησης και όλα καλά καμωμένα όπως πριν.

Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ...
Κάπου εκεί, κατά το βραδάκι, έμαθε και ο Καμμένος ότι κάτι έγινε στον ΣΚΑΙ και κάτι ψέλισε περί ελεύθερης έκφρασης αλλά με το νου σε όσα είχε πει παλιά για βομβαρδισμό του καναλιού. Τα ίδια και από την Κυβέρνηση η οποία για λόγους τυπικούς κατήγγειλε την βομβιστική επίθεση, χωρίς όμως να άρει το εμπάργκο που είχε επιβάλλει στα στελέχη της να μη πηγαίνουν στις εκπομπές...

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ...
Αυτή η απόφαση του εμπάργκο έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία των στελεχών να παρευρίσκονται σε πάνελ του ΣΚΑΙ διότι ήταν υποχρεωμένοι ν’ απολογούνται για τα όσα έλεγαν πριν και για τα όσα έκαναν μετά. Ήταν αφορμή η αποκάλυψη της καρατόμησης της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι Αττικής. Η αιτία ήταν η αδυναμία Υπουργών - Βουλευτών να απολογούνται στον Αυτιά, πρώην φίλο του Αλέξη, όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής. Αν είναι δυνατόν!

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ...
Δύο διαφορετικές εικόνες σε δύο διαφορετικούς κόσμους είχαμε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Η μία εικόνα με ένα διαφορετικό κόσμο στο μισοάδειο Παλέ ντε Σπορ και μ’ ένα Τσίπρα σε παραλήρημα τοξικό και διχαστικό κι ένα Μετροπόλιταν όπου ο Κυριάκος με τον δικό του κόσμο, έστω και των σέλφις, να βλέπει την επόμενη μέρα εξόδων από την αριστερά!

ΤΟ ΖΩΣΙΜΟ...
Δύο χιλιάδες αστυνομικοί έζωσαν την Θεσσαλονίκη για δύο μέρες για να μιλήσει ο... λαοπρόβλητος Αλέξης στην φυλή του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν από 1.000 νοματαίους. Ούτε το Παλέ ντε Σπορ δεν μπόρεσε να γεμίσει, έστω και με τους εκδρομείς της Αθήνας και περιχώρων. Ένας έρμος Μακεδόνας βρέθηκε στις κερκίδες και τόλμησε να τραγουδήσει τον «Μακεδονικό ύμνο» και τον μπουζούριασαν τα εξαπτέρυγα που έφεραν κόκκινα περιβραχιόνια τα οποία παρέπεμπαν σε εικόνες κατοχής.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
Μάζεψε Αθηναίους και τους πήγε στη Μακεδονία για να τους πει πόσο καλό θα κάνει το ξεπούλημά της στα Σκόπια. Καλό που οι ίδιοι οι Μακεδόνες ούτε που το φαντάζονται, ούτε το γνωρίζουν και όταν το μάθουν θα πηδάνε από τη χαρά τους. Μια χαρά που η αχάριστη, ανιστόρητη, απολίτιστη αντιπολίτευση δεν γνωρίζει και δεν συμμερίζεται...

Η ΜΝΗΜΗ...
Σ’ αυτά τα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης και για να πείσει τους Μακεδόνες και τους Θεσσαλονικείς από την Κουμουνδούρου άρχισε να ξεθάβει τους Γκοτζαμάνηδες και τον Λαμπράκη για να ξύσει τη μνήμη των παλιών συντρόφων του της αριστεράς. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Τσίπρας με την αριστερά του λαμπράκη, μόνο ένας Καρανίκας μπορεί να το γνωρίζει!

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
Ποια σχέση μπορεί να έχει ο γιος του ιδιοκτήτη του «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» με την αριστερά των λαμπράκηδων και του 114; Τι σχέση έχουν οι λαμπράκηδες με τους Πετσίτηδες του Αλέξη και του Παππά, πατέρα και υιού που είναι συμμαθητής και τσαντοκουβαλητής;

ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!..
Καλά και άγια όλα όσα ακούστηκαν εκ στόματος Κυριάκου στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. Παροχές με μέτρο διότι οι καιροί δεν επιτρέπουν πιο γαλαντόμες υποσχέσεις, με άξονα τις επενδύσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για να ορθοποδήσει η οικονομία, οι οποίες με τη σειρά τους θα φέρουν θέσεις εργασίας.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ...
Μείωση φόρων, αύξηση μισθών, επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε νεογέννητο και αξιολόγηση ήταν μερικές από τις δεσμεύσεις του Κυριάκου, ο οποίος προεξόφλησε νίκη της Ν.Δ. και της Δημοκρατίας μέσα στο 2019, κατά την οποία η χώρα θα πει σε κανονική κανονικότητα! Ποια κανονικότητα, λέμε εμείς, αφού η χώρα προ πολλού έχει εκτροχιαστεί;

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...
Με αυτά και με πολλά άλλα το 12ο συνέδριο της Ν.Δ. ανήκει στο παρελθόν. Ο Λ. Αυγενάκης ξανά στη θέση του γραμματέα του κόμματος κι αυτό έγινε με παράκληση του ίδιου του Κυριάκου, κάτι στο οποίο δεν του χάλασαν το χατήρι οι σύνεδροι. Τον θέλω μαζί μου μέχρι τις εκλογές, είπε ο Κυριάκος, ο οποίος προφανώς θα τον αξιοποιήσει σε υπουργικό θώκο όταν ο ίδιος γίνει πρωθυπουργός.

ΟΛΑ ΜΠΛΕ!..
«Θέλω την Ελλάδα μπλε στις εκλογές του Μαΐου. Θέλω και τις 13 Περιφέρειες να γίνουν γαλάζιες και σας καλώ όλους να βοηθήσετε γι’ αυτό», είπε ο Κυριάκος κλείνοντας ις εργασίες του συνεδρίου. Σημειώστε το αυτό. Θέλει γαλάζιες τις Περιφέρειες ο Κυριάκος. Δεν έκανε καμία αναφορά στους Δήμους όπως διέρρεαν κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες τις προηγούμενες μέρες...

Η ΕΠΙΜΟΝΗ...
Δεν ήταν τυχαία η επιμονή του Κυριάκου στις 13 Περιφέρειες. Από τις Περιφέρειες περιμένει ν’ ανοίξει δρόμος προς την αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας. Αφήνει έξω τα χρίσματα υποψηφίων δημάρχων κι αυτό διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι κάποιοι φρόντισαν για την μπαχαλοποίηση σε όλους τους Δήμους της χώρας. Μάλιστα, σχεδόν σε όλους τους Δήμους έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι υποψήφιοι από τον χώρο της κεντροδεξιάς!

Η ΛΥΣΗ...
Την λύση σ’ αυτό το αδιέξοδο την έδωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο οποίος κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους όλης της χώρας φίλα προσκείμενους στην παράταξη να μην πληγώσουν την παράταξη και να κάνουν πολιτισμένο αγώνα χωρίς διαγκωνισμούς μεταξύ τους, διότι υπάρχει η επόμενη μέρα. «Επειδή δεν μπορεί να τα πει αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα λέω εγώ», είπε ο Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι βέβαιο πως δεν ρώτησε τους Γαϊτάνηδες προτού πάρει μια τέτοια θέση!

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ!
Στην ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις παραινέσεις του Μεϊμαράκη λέγοντας ότι μόνο στους Δήμους Αθήνας - Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Ν.Δ. στήριξη υποψηφιοτήτων σε Μπακογιάννη - Ταχιάο. «Σε Δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει κι επιμένω σ’ αυτό, να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στο β’ γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας. Και όλες μαζί οι δυνάμεις, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, να συμβάλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών», είπε ο Κυριάκος και πρέπει να έστειλε αδιάβαστο πολύ κόσμο εντός των τειχών της Πειραιώς αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα!

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...
Έπρεπε να φτάσει σ’ αυτή την κατάσταση όλη η χώρα για να μιλήσουν για τα αυτονόητα. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το ανέθεσαν στους διάφορους Κακλαμάνηδες να το διευθετήσουν και κατάφεραν ν’ ανοίξουν πληγές της παράταξης παντού. Έκαναν δε κάτι πιο άθλιο. Έβαλαν μπροστά τις κατά τόπους ΝΟΔΕ να βγάλουν «φετφάδες» στήριξης εκλεκτών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαίρεσαν και την κομματική ιδιότητα μελών και στελεχών. Έβαλαν κι έναν Γαϊτάνη να τηλεφωνεί και ν’ απειλεί δοκιμασμένα στελέχη στην αυτοδιοίκηση αν δεν συνταχθούν με τις θελήσεις της Κακλαμανοπαρέας.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ!..
Ήταν ξεκάθαρος και ο Κυριάκος και ο Μεϊμαράκης στις οδηγίες που έδωσαν από το βήμα του 12ου συνεδρίου. Εκτός και αν τις δηλώσεις αυτές τις πάρουν πίσω ή τις γράψουν στ’ από τέτοια τους οι παρακοιμώμενοι στο Μοσχάτο και συνεχίσουν να τα κάνουν λίμπα, διότι αυτό είχαν αρχίσει να κάνουν. Παρακαλούνται οι ντόπιοι «παράγοντες» να λάβουν σοβαρά υπόψη τις θέσεις του προέδρου και να πορευτούν ανάλογα...
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΦΙ!
Τρεις μέρες κράτησε το συνέδριο της Ν.Δ. και κάποιες χιλιάδες νεοδημοκρατών και μη, παλιών και νέων, έδιναν τη μάχη της φωτογραφίας και κυρίως της σέλφι. Κοσμαντάμωση ήταν αυτή και όλοι οι υποψήφιοι για υποψήφιοι έτρεξαν στο συνεδριακό κέντρο, εκεί κοντά στο αεροδρόμιο, να φωτογραφηθούν ανφάς - προφίλ, όρθιοι - καθιστοί, μπρούμυτα - ανάσκελα, χαμογελαστοί - θυμωμένοι, προβληματισμένοι - ξένοιαστοι κι ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους σε μια περίοδο προεκλογική γενικώς!

ΑΠΙΘΑΝΟΙ!..
Γιόμησε το διαδίκτυο, τα φεϊσμπούκια, τα ίνσταγκραμ, από όμορφες παρουσίες που η κάθε μία είχε ένα λόγο παρουσίας στο 12ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανθρώπους απίθανους που δεν τους είχε πάρει ποτέ το μάτι μας σε τέτοιου είδους συνάξεις τους είδαμε να ποζάρουν μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα που η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Αυτοδιοικητικοί Α’ και Β’ βαθμού, υποψήφιοι για υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές ροβόλησαν στην Αθήνα για να πάρουν χρίσματα από Αυγενάκηδες - Κακλαμάνηδες, οι οποίοι έχουν το πάνω χέρι αυτόν τον καιρό. Χιλιάδες οι υποψήφιοι αλλά μετρημένες οι θέσεις και λίγοι οι τυχεροί για τις εθνικές εκλογές...

ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ...
Κάποιοι είχαν λόγο παρουσίας στο συνέδριο κι αυτός είχε να κάνει με τη συμμετοχή στα «τραπέζια» που έγιναν και κατατίθονταν απόψεις και θέσεις για την διακυβέρνηση της χώρας όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση. Κάποιοι άλλοι όμως συμμετείχαν στα πηγαδάκια καταθέτοντας αμπελοφιλοσοφίες και πήγαν περισσότερο για δημόσιες σχέσεις της επόμενης μέρας!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.