ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ...
«Ασχολείστε με διάφορα απολειφάδια που πέρασαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία είχαν περίεργες σχέσεις με την μισή Αθήνα»! Λόγια Έλληνα Πρωθυπουργού από βήματος Βουλής εν έτει 2018, παραμονές Χριστουγέννων. Ένας ελεεινός άνθρωπος που μάζεψε όλα τ’ απολειφάδια της ζούγκλας της Αθήνας και τα ενέταξε στην αριστερά του κι έκτοτε κυβερνά την χώρα με τσαμπουκά της περιοχής Ψυρή, ούτε καν της Τρούμπας, διότι εκεί ένας αντρισμός χρειάζονταν!

ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ...
Απολειφάδι ο Τατσόπουλος που τον έφερε στην εξουσία και δεν είναι απολειφάδια οι συμμετέχοντες στην Κυβέρνηση πρώην ΠΑΣΟΚοι που διαφεντεύουν εδώ και τέσσερα χρόνια όλα τα μήκη και πλάτη της Κυβέρνησης πουλώντας αριστεριλίκι που φτάνει στο νταβατζιλίκι φθηνής σοδειάς!

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...
Ήταν αριστερός ολκής ο Τατσόπουλος πριν το 2015 και επειδή τον περιμάζεψε ο Κυριάκος έγινε απολειφάδι που είχε περίεργες σχέσεις με την μισή Αθήνα. Εκείνος, ο Αλέξης, που «πηδάει» μια ολόκληρη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια διεκδικεί τον τίτλο του μεγάλου γ...ά! Βρε, πού φτάσαμε! Η Βουλή των Ελλήνων διά του Πρωθυπουργού να ασχολείται με τις επιδόσεις τις μερακλήδικες ενός πρώην βουλευτή του.

ΧΑΜΕΤΥΠΕΙΟ...
Χαμετυπείο η Βουλή προχθές. Ούτε καν αίθουσα συνεδριάσεων φοιτητικών νεολαιών σε Πανεπιστήμιο υπό κατάληψη. Τον χορό έσερνε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος από τις καταλήψεις και τις βόμβες μολότωφ πέρασε στις πομφόλυγες για να καλύψει την γύμνια του ιδίου και της κυβέρνησής του για όλα όσα συνέβησαν επί αριστερής «αυτοκρατορίας» του. Από κοντά και κάποιοι πρώην δεξιοί - φιλελεύθεροι τύπου Καμμένου - Παπακώστα δίνουν την στήριξή τους για λίγες σταγόνες εξουσίας και για το μηνιαίο επταχίλιαρο!

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
Αν γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω, εκεί στο 2014 τέτοιο καιρό, θα δει τι έλεγε ο πρώην καταληψίας και πυρπολητής γενικώς Αλ. Τσίπρας και τι λέει και τι κάνει σήμερα. Τόσο πολύ σανό αναμεμειγμένο με «τρίφυλλο» εξακολουθεί να ταΐζει τον κόσμο για να έχει εκείνος τα ηνία της εξουσίας. Αρνητής σε όλα τότε, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, κατώτατος μισθός, όχι στο ξεπούλημα αεροδρομίων, ΔΕΗ, γενικά δημόσιας περιουσίας, όχι φόρους, κλπ., πέρασε στο «Αλέξη δώστα όλα»! Τόση απώλεια μνήμης; Τόση μεγάλη σύγχυση από το «τρίφυλλο»;

ΤΑ «ΓΑΛΛΙΚΑ»...
Αν δεν το καταλάβατε, φίλοι μου, από προχθές μπήκαμε σ’ επίσημη προεκλογική περίοδο. Τα «Γαλλικά» που αντάλλαξαν Αλέξης - Κυριάκος από το βήμα και τα έδρανα στη Βουλή μας παραπέμπουν στο παρελθόν και στην εποχή Ανδρέα - Κων/νου Μητσοτάκη, με μια διαφορά όμως, ότι τότε υπήρξε ένα ήθος στις εκφράσεις. Εδώ έχουμε ένα γνήσιο Μητσοτάκη και μια κακή απομίμηση του Ανδρέα. Από τη μια μεριά, ο Κυριάκος που εξελέγη με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους Ελλήνων πολιτικών και από την άλλη ένας «γαλαζοαίματος» που αναδείχθηκε, ελέω Αλαβάνου, ο οποίος τώρα αναθεματίζει την ώρα και τη στιγμή που του παρέδιδε το δαχτυλίδι της ηγεσίας του τότε κόμματος. Ως μεγάλο καταστροφέα της χώρας τον χαρακτηρίζει ο Αλαβάνος τώρα τον διάδοχό του και τραβάει ένα φάσκελο στα μούτρα του!
ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ...
Παιδί «λουλούδι» ο Πετσίτης που ανέβηκε τα σκαλιά της επιτυχίας με άλματα! Από ντελιβεράς που πήγαινε και δικάβαλο τον φίλο - συμμαθητή του Ν. Παππά, πέρασε στη θέση του «βαστάζου» (κρατούσε την τσάντα του Νίκου) κι από κει στα σαλόνια του Μαξίμου, του Λαυρεντιάδη, της ΔΕΠΑ και νάτον τώρα στα πρωτοσέλιδα του Ελληνικού τύπου. Τέτοια τύχη ποιος δεν την ζηλεύει και μάλιστα να πάει να πιάσει δουλειά σε μία πιτσαρία; Τα υπόλοιπα άμα είσαι ΣΥΡΙΖΑ... έρχονται!

ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ!
Επειδή ο λόγος για πιτσαρίες, μου ήλθαν στο νου δύο πρώην πισταδόροι στις ΗΠΑ που έγιναν πρωθυπουργοί στην Ελλάδα. Μάλιστα, ήταν συμφοιτητές και ο ένας διαδέχθηκε τον άλλο στην πρωθυπουργία της χώρας. Μιλάμε για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Λέτε να έχει την τύχη ο τόπος μας να κυβερνηθεί από τον Πετσίτη ή τον πρώην μπάρμαν Καρανίκα;

Ο ΜΑΞΙΜΙΣΙΟΣ...
Μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ο Πετσίτης ανενόχλητος. Ήλθε ο «Μαξιμίσιος» έλεγαν οι εργαζόμενοι γραμματείς του προέδρου Κιτσάκου κι όλοι κουμπώνονταν! Δεν είχε σημασία τι έκανε, σημασία έχει ότι το παιδί με κάτι τέτοιες περατζάδες και από άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις έβγαζε το... παντεσπάνι του, που ήταν κάτι διακοσιαριές χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ελληνικό δαιμόνιο εν δράσει!

Η ΠΟΡΕΙΑ...
Λόγω της άσχημης πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα και λόγω της κακής βαθμολογικής κατάταξης έχουν αρχίσει οι γκρίνιες με τους κάθε λογής προπονητές της κερκίδας να ξιφουλκούν εναντίον πάντων εχόντων άμεση σχέση, με πρώτο και καλύτερο στόχο τον Χριστοβασίλη. Άρχισαν τα παλιά παλαιότερων εποχών όπου και πάλι οι συγκυρίες δεν επέτρεπαν στον ΠΑΣ Γιάννινα να σηκώνει κεφάλι.

ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ;
Μέχρι τον Τσιριμώκο ξέθαψαν ορισμένοι λυπόψυχοι «νεκροθάφτες» της ομάδας για να αρλουμπολογήσει καταγγέλλοντας πρόσωπα και καταστάσεις που συνέβησαν επί εποχής του ως αρχηγού της ομάδας, στον οποίο είχε εμπιστευτεί αυτή τη θέση ο ίδιος ο Χριστοβασίλης. Αν πράγματι κάτι συνέβη τότε, την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει ο ίδιος ο όψιμα καταγγέλλων, οπότε ο πρώτος που πρέπει να δώσει λόγο είναι εκείνος!

Η ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ...
Μια κακοτυχία στη συλλογή βαθμών όπως η φετινή δεν σημαίνει και την καταστροφή της ομάδας. Μπορεί να μην υπήρξε η απόδοση της ομάδας όπως θα θέλαμε κι όπως θα έπρεπε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τρώει το... ανάθεμα και να σπρώχνεται στον καιάδα επειδή δεν περπάτησαν οι τυχοδιωκτικές επιδιώξεις ορισμένων ευκαιριακών φιλάθλων που την είδαν και... μέγιστοι κριτές!

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ...
Από την άλλη μεριά, ο Γ. Χριστοβασίλης είναι υποχρεωμένος να κινείται βάσει των πλαισίων και των κανόνων που επιβάλλει η αγορά. Από την μια πλευρά η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων προς Εφορίες και Ταμεία κι από την άλλη, η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ομάδας. Με 1.000 και 2.000 εισιτήρια των 5 ευρώ σε 15 αγώνες του πρωταθλήματος δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων. Η ευθύνη του προέδρου είναι ότι δεν βρίσκεται στις καφετέριες των Ιωαννίνων να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους «προπονητές» κι αυτό είναι που ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό.

ΠΑΛΙΑ...
Έχει περάσει δυσκολότερες καταστάσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα σε εποχές που το «Ζωσιμάδες» δεν έφτανε για να χωρέσει τους φιλάθλους. Ήταν εποχές άλλες που και τότε η «παράγκα» είχε τον πρώτο λόγο. Απλά τώρα έχει αλλάξει η «παράγκα» χέρια και φαίνεται πως ο ΠΑΣ Γιάννινα ενοχλεί και πάλι. Έφτασε ο ΠΑΣ να έχει το... θράσος να βγει και στην Ευρώπη κι αυτό δεν του το συγχώρεσαν οι διάφορες εξωποδοσφαιρικές δυνάμεις και όπου τον βρουν και τους παίρνει κόβουν βαθμούς. Να τα λέμε κι αυτά άμα θέλουμε να είμαστε εντάξει με τα όσα υποστηρίζουμε και για να μας παίρνουν στα σοβαρά όταν καταγράφουμε τα στραβά και τα ανάποδα. Με το να ξεθάβουμε «πρώην» για να ασκήσουμε κριτική δεν περιποιούμε τιμή στην ομάδα, την οποία λέμε πως αγαπάμε και στηρίζουμε. Τα γράφει αυτά ένας άνθρωπος που πέρασε από την ομάδα και σε καλές και σε κακές στιγμές και την «πληρώνει» ακόμη, δυστυχώς!

ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ...
Επ’ ευκαιρία, ποιος αθλητικός παράγοντας διορισμένος στην ομάδα που είχε σχέση με τα αποδυτήρια «ψάρευε» ταλέντα αντί 5χίλιαρου για να τα μεταγράψει σε ομάδες των Αθηνών ή και σε άλλες ομάδες; να τα λέμε κι αυτά άμα θέλουμε να κάνουμε τους γνώστες όλων των ποδοσφαιρικών ζητημάτων για να δικαιούμαστε να ασκούμε κριτική. Ζόρικη η δουλειά του δημοσιογράφου όταν θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά!

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ...
Με Μπέγκα ή Μωϋσή ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιωαννιτών; Είναι ένα ερώτημα που πλανάται στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες. Ούτε με τον ένα, ούτε με τον άλλο λένε γκάγκαροι Συριζαίοι που στραβώνουν και με τους δύο. Έλα όμως που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ξεμπερδεύουν με το παλιό (Νάτσης) και θέλουν ν’ ακουμπήσουν στα παλιότερα (Μπέγκα - Μωϋσή)! Αυτό θα ξεκαθαρίσει την Κυριακή σε μάζωξη που θα γίνει και όπου αναμένεται να βγει καπνός εκτός κι αν γίνουν... Κούγκι!

Η ΠΕΝΤΑΔΑ...
Στην χρυσή πεντάδα των ανδρών φαίνεται να καταλήγει το ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα για υποψηφίους στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Γάτσιος, Κασσής, Μανταλόβας, Γκόλας, Ζαρμπαλάς, οι εκλεκτοί και μένουν κενές οι θέσεις των γυναικών που, αν επικρατήσουν οι προτάσεις Χαρίτση, θα είναι τρεις. Τα νεότερα μετά την Κυριακή και μετά την απόφαση που θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.