ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΣΚΟΠΟΣ...
Για όποιον δεν κατάλαβε το πέρασμα της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη από την Ήπειρο και από το Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ., εκτός των άλλων είχε και τον σκοπό της ευλογίας για τον επόμενο αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. στις κανονικές κρίσεις τον επόμενο Φεβρουάριο - Μάρτιο! Αυτοί οι διθύραμβοι προς την Αστυνομία της Ηπείρου περί επιτυχιών στην πάταξη του εγκλήματος έβαλαν τη βάση στην οποία θα στηρίξει την πρότασή της για ΕΛΑΣίτη αρχηγό του επόμενου διαστήματος με την προϋπόθεση πάντα να μην έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές πριν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ...
Εδώ που τα λέμε, ανάλογα με τη δύναμη και τα μέσα που διαθέτει η σημερινή ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο τη δουλειά της την κάνει και με το παραπάνω! Τα εγκλήματα πολλαπλασιάζονται και οι δυνάμεις ελαχιστοποιούνται λειτουργώντας αντιστρόφως ανάλογα όλο το σύστημα. Το εμπόριο ναρκωτικών από την γείτονα χώρα και οι λαθραίοι είναι στην ημερήσια διάταξη. Παρ’ όλα αυτά, μία τάξη υπάρχει και αυτό οφείλεται στο φιλότιμο των γυναικών και των αντρών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ηπείρου.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ...
Χαμηλών τόνων ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου υποστράτηγος Κ. Σκούμας, ο οποίος όταν ανέβηκε στην ιεραρχία ανέβηκε από Άρτα στα Γιάννενα καταλαμβάνοντας την θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Στις προηγούμενες έκτακτες κρίσεις οι οποίες πήγαν να τινάξουν στον αέρα τη σεμπριά της Τσιπραιικής Όλγας με την κατά δήλωσή της Καραμανλική Κατερίνα, ο κ. Σκούμας δεν μετακινήθηκε από τη θέση του, κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά. Όπως πολλά μπορούν να σημαίνουν το ότι η Υπουργός από την Άρτα ήλθε και εκθείασε το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, στην οποία προΐσταται ο εξ’ Άρτης καταγόμενος Αστυνομικός Διευθυντής. Περισσότερα τον επόμενο Φεβρουάριο...

ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
Κατά τ’ άλλα, ήλθε η κυρία Υπουργός στα Γιάννενα, με άδεια χέρια. Αυτό που ήταν το ζητούμενο για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων με θερμικές κάμερες η Ήπειρος δεν θα το γευτεί στο προσεχές διάστημα, διότι προηγείται ο Έβρος. Ήταν όμως γαλαντόμα σε χαμόγελα, φιλιά, χαιρετούρες και υποσχέσεις κι όλα τ’ άλλα στο αόριστο μέλλον!

Η ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ...
Θα έχει όμως να θυμάται και να μολογάει η Όλγα Γεροβασίλη τα όσα έκανε για την Άρτα της, δηλαδή το εξής μοναδικό ένα: Να μεριμνήσει για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα εντάσσοντάς την στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γι’ αυτό και μόνο οι Αρτινοί θα την μνημονεύουν αλλά δεν ξέρω αν θα την στηρίζουν κιόλας!

ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ...
Μυαλό κουκούτσι από τον προσωπικό φρουρό του Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος μπήκε στην Αλβανία με το πιστόλι στη μέση λες και πήγαινε για... απελευθέρωση της Β. Ηπείρου! Ούτε που του πήγε στο μυαλό ότι θα του έκαναν έλεγχο οι Αλβανοί όταν θα περνούσε τα σύνορα σε περίοδο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα με την γειτονική χώρα.
ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ...
Συνόδευε τον βουλευτή του ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος επισκέπτονταν την Αλβανία για εθνικοπατριωτικούς λόγους. Αφού πέρασαν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα από το Τελωνείο στο Μαυρομάτι, μπήκαν στην Αλβανία και κατευθύνονταν στους Αγ. Σαράντα. Έπεσαν όμως σε μπλόκο της Αλβανικής Αστυνοίας, η οποία στον έλεγχο που τους έκανε ανακάλυψε τον πιστολά αστυνομικό που δεν είχε φροντίσει πριν να γνωστοποιήσει την επίσκεψή του με τον εξοπλισμό του. Έγινε ο ψιλοχαμός με τους Αλβανούς να μη καταλαβαίνουν από δικαιολογίες βρίσκοντας την ευκαιρία να κάνουν τον καμπόσο! Από το τίποτα μια επίσκεψη πήγε να μετατραπεί σε διπλωματικό επεισόδιο!

ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ...
Την ίδια μέρα ανάλογα και χειρότερα επεισόδια έγιναν στα σύνορα της Κακαβιάς όπου η Ελληνική Αστυνομίας πρώτα και η Αλβανική στη συνέχεια δεν επέτρεψε σε επιβάτες αρκετών λεωφορείων να μεταβούν στους Βουλιαράτες όπου θα γίνονταν μνημόσυνο στη μνήμη του Κώστα Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Αλβανική Αστυνομία υπερασπιζόμενος την Γαλανόλευκη!

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΗΓΕ!
Πήγε, άκουσε, είδε, δεν είδε έναν Πούτιν κι ο ίδιος το ξέρει. Εμείς εκείνο που είδαμε ήταν ένα παιδί να κοιτάει τον ουρανό και να μετράει τ’ άστρα μέρες πούρχονται. Τα είχε κάνει μαντάρα με την συμφωνία των Πρεσπών, μετά ακολούθησαν εκείνα τα γεγονότα περί κατασκοπείας και την περασμένη εβδομάδα είχε την απαίτηση να τον πάρουν στα σοβαρά και να τον πάρουν αγκαλιά να τον ταχταρίσουν!

ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ...
Θεωρούσε ο Αλέξης ότι θα πήγαινε αγραβάτοτος και στον Πούτιν και μ’ αυτή την εικόνα θα επέστρεφε με τις βαλίτσες γεμάτες με ρούβλια και με επενδύσεις για τις οποίες είχε φορτωμένες τις βαλίτσες του με όνειρα. Τελικά επέστρεψε με... αέρα κοπανιστό!

ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ!..
Έφυγε από δω για να γλυτώσει από τα Ριχάρδια άλλα κόλπα και τις κορώνες Ζάεφ, για να επιστρέψει και να βρει το φιλαράκι του Ν. Παππά κατά 200.000 ευρώ πλουσιότερο το 2017 από 5.000 που ήταν πριν το εθνοσωτήριο έτος το 2015.

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ...
Ηθικό πλεονέκτημα τα 200.000 ευρώ του συμβούλου Πετσίτη που άφησε την μιζέρια της πιτσαρίας και μπήκε στα... ζυμώματα της πολιτικής, των Υπουργείων, των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών και κυρίως μπήκε στα σαλόνια των αστρολόγων που προέβλεψαν το 2015 τον Σεπτέμβρη το αποτέλεσμα των εκλογών. Με τόσα προσόντα πώς να μην συναγελάζεται με τον Λαυρεντιάδη, ο οποίος τον είχε ως το αριστερό του χέρι στις δουλειές του!

ΑΤΙΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ...
Άτιμη εξουσία, τι κάνεις. Ακόμη και τα καλύτερα λαϊκά παιδιά τα διαφθείρεις. Τούρκος θα έγινε ο Καρανίκας όταν έμαθε ότι ο πρώην συνάδελφός του (γκαρσόνια και οι δύο) παίρνει 200.000 ευρώ το χρόνο ενώ εκείνος την βγάζει με καμιά σαρανταρια ψωροχιλιάρικα ετησίως! Ηθικό πλεονέκτημα είναι αυτό και μάλιστα αριστερό για να μη ξεχνιόμαστε!

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ!
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πρώην ντελιβεράς Πετσίτης, νυν μεγαλοαστός με βίλες και πισίνες έπεσε θύμα καρφωτής από σύντροφό του που δεν χώνευε τέτοιου είδους αηδιαστικά φαινόμενα ραγδαίου πλουτισμού. Δέχονταν, λέει, πιέσεις να κάνει παράνομα πράγματα για να εξυπηρετούνται συμφέροντα του χρεοκοπημένου Λαυρεντιάδη και γι’ αυτό τα βρόντηξε και έφυγε. Τέτοιο «φιλότιμο» δεν είχε το φιλαράκι του Ν. Παππά και γι’ αυτό παρεδόθη συντροφικά πλέον στην πυρά!

ΤΟ... ΨΕΙΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΣ!
«Εδώ κόσμος χάνεται και εσείς εκεί στη Ν.Δ. ψειρίζετε τη μαϊμού», κατακεραυνώνει ο φίλος του Πετσίτη Ν. Παππάς τη Ν.Δ. Εδώ που τα λέμε, κάποιοι εκεί στη Ν.Δ. πράγματι ψειρίζουν την μαϊμού σε άλλα ζητήματα όπως αυτό που κάνει ο Νικήτας Κακλαμάνης στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Το τι «μαϊμούδες» έχει βγάλει βόλτα ανά την επικράτεια και τις λανσάρει μέχρι το Μάιο δεν λέγεται. Όμως, να γνωρίζουν κάποιοι αυτό που λέει ο λαός μας, ότι όσο πιο ψηλά πάει να σκαρφαλώσει, τόσο πιο πολύ αποκαλύπτεται ο κώλος της. Έχουμε να δούμε κώλους όλων των μεγεθών. Φτούσου, πάλι αμάρτησα π. Ηλία!

ΕΒΡΕΧΕ... ΕΡΓΑ!
Μοίραζε έργα προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θανάσης Μανταλόβας κλέβοντας τη δόξα του καθ’ ύλην αρμόδιου αντιδημάρχου. Πριν τη μοιρασιά είχε κάνει μνημόσυνο στην περίοδο της κρίσης στην οποία βρέθηκε να πορεύεται η Δημοτική Αρχή ξεχνώντας ότι είναι συνέχεια της προηγούμενης!

ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ...
Έργα ακούσαμε, κορδέλες δεν κόψαμε, ακούστηκε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, για ν’ απαντήσει: Δεν έχουμε ανάγκη από κόψιμο κορδελών. Νομίζω όλα όσα έλεγε ο κ. Μανταλόβας τα έλεγε με το νου στην εθνική πολιτική σκηνή κι όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Γιαννιώτες, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τι έγινε τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ιωαννιτών.

ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ!
Κάναμε ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια, είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μανταλόβας κι αναρωτιούνταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δικής του παράταξης για αυτή την αναγέννηση του Δήμου που ξανακούστηκε να λέει ο Μανταλόβας λες και είχε ασφαλτοστρώσει και πεζοδρομήσει ολόκληρη τη χώρα πλην Ιωαννίνων. Αλλά είπαμε, ο Θανάσης είναι πολιτευόμενος με το ΚΙΝΑΛ και στο νου του έχει το Εθνικό Κοινοβούλιο, αν βέβαια ο Λάνταβος τον συμπεριλάβει στην θρυλική επτάδα!

Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ...
Πάμε για ποσόστωση γυναικών και στο Εθνικό Κοινοβούλιο, οπότε η γυναικεία παρουσία στην επτάδα της Ν.Δ. στα Ιωάννινα αυξάνεται κατά μία. Αυτό σημαίνει περιορισμό του ανδρικού φύλου και άρα οι φιλοδοξίες μνηστήρων περιορίζονται και για ορισμένους ελαχιστοποιούνται. Ωστόσο, μία σιγουριά οι φιλοδοξούντες άρρενες την δείχνουν για πάρτη τους και δεν το κρύβουν. Ονόματα αυτή τη φορά δεν θα δημοσιεύσει η στήλη σεβόμενη την αγωνία του κάθε φιλόδοξου από την μεριά των ανδρών, διότι σ’ επίπεδο γυναικών μια δυστοκία είναι ορατή!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.