ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΘΑΥΜΑ!
Θαύμα- θαύμα! Έγινε ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας! Οι ιερείς θα διωχθούν από το δημόσιο και θα υπαχθούν στη δικαιοδοσία του Ιερώνυμου, ο οποίος θα τους πληρώνει από τα λεφτά που θα του δίνει ο Τσίπρας, ο οποίος θα τα παίρνει από το δημόσιο, το οποίο θα τα παίρνει από τους φορολογούμενους Έλληνες όπως γίνεται και τώρα!

ΟΙ ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ...
Μπαγάσας και μπαγκαπόντης ο Πρωθυπουργός, παρόμοιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος επιδιώκει τα καλά και ωφέλιμα κι άστους να κουρεύονται! «Παραδίδω στην πυρά τους παπάδες, θυσία στην αριστερά και μην ακούσω τσιμουδιά», ήταν η θέση του ιεράρχη Ιερώνυμου κατά κόσμον Λιάπη. «Παραδίδω τους παπάδες στην αριστερά και φάτε τους», ήταν η απόφαση του άθεου Έλληνα Πρωθυπουργού!

ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!..
Όλα καλά καμωμένα για Κυβέρνηση - Πολιτεία - Εκκλησία: Στα σκυλιά οι παπάδες για να ικανοποιηθεί το αριστερό «εκκλησίασμα» που ποτέ δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δίδασκαν την δεξιά του Κυρίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν στην υπηρεσία της κιόλας.

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ...
Ποτέ δεν συγχώρεσαν και δεν είδαν με καλό μάτι τον παπά οι αριστεροί και όσο τον συναντούσαν μπροστά τους ήταν σαν να βλέπουν το χειρότερό τους εχθρό. Από αυτούς τους «εχθρούς» προσπάθησε να απαλλάξει το αριστερό ακροατήριο ο Τσίπρας συλειτουργούντος του φανερού πλέον αριστερού Ιερώνυμου, ο οποίος ανάθεμα αν αντιλαμβάνεται πλέον τι ποιεί η αριστερά ενάντια στη δεξιά!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Παραμύθι στο παραμύθι Ιερώνυμος - Τσίπρας. Διώχνει τους παπάδες από το δημόσιο και τους αφήνει στο έλεος των δεσποτάδων. Τους δίνει 200 εκατ. ευρώ το χρόνο και μπαίνει με χέρια και πόδια στην εκκλησιαστική περιουσία για συνδιαχείριση. Για ποια εκκλησιαστική περιουσία, ποια συνδιαχείριση, με ποιο όφελος... Κύριος οίδεν! Αρκεί να βγει προς τα έξω ότι ο Τσίπρας έβαλε χέρι στην Εκκλησία και ο Ιερώνυμος απολαμβάνει την ουδετερότητά της.

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ...
Με τον διωγμό 10.000 ιερέων από το δημόσιο αδειάζουν 10.000 θέσεις για να το φορτώσει με τα παιδιά των υπογείων της Κουμουνδούρου, τα οποία σήμερα σιτίζονται τρολάροντας. 0,60 λεπτά παίρνουν αυτά τα παιδιά για κάθε βρισίδι στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τους δικούς τους λιβανιστές οι οποίοι θα λιβανίζουν καλύτερα και περισσότερο το σύστημα Τσίπρα - Πολάκη και μη ξεχάσω τον Καρανίκα!

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ...
Θέλω το Γερμανικό σύστημα κι όχι το Γαλλικό είχε πει ο Ιερώνυμος και δεν του χάλασε χατήρι ο φίλος του ο Αλέξης! Του έκανε ένα ΓαλλοΓερμανικό σύστημα. Διώχνει τους ιερείς από το δημόσιο, αλλά τους πληρώνει από χρήματα δημοσίου. Στη Γαλλία οι ιερείς δεν ανήκουν στο δημόσιο και πληρώνονται από έσοδα της Εκκλησίας, ενώ στη Γερμανία είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ!
«Έκανα ειλικρινή διάλογο ιστορικού χαρακτήρα με τον Αρχιεπίσκοπο. Πιστεύω, πιστεύω, πιστεύω, πιστεύω...». Αλέξης Τσίπρας, ο κατά δήλωσή του άθεος και σατανικός στις σκέψεις και στις πράξεις. Ειλικρίνεια και Τσίπρας μπορεί να υπάρξει;

ΤΑ ΟΡΙΑ...
Δεν λέω να μη συζητηθούν οι σχέσεις Κράτους κι Εκκλησίας και να μπουν όρια μεταξύ τους. Εκείνο που δεν μπορώ ν’ αντέξω είναι το παραμύθι στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας Αρχιεπίσκοπος μειωμένης αντίδρασης κι απόδοσης με έναν σαλντιμπάγκο της πολιτικής που το ψέμα το έχει κάνει επάγγελμα από τον καιρό που γεννήθηκε. Αυτό το ψέμα έρχεται να ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος ακολουθούμενος από μερικούς άλλους δεσποτάδες του χεριού του ή του χεριού τους!

Η ΚΟΛΑΣΗ...
Δυστυχώς οι ίδιοι οι ιεράρχες άνοιξαν την πόρτα της κόλασης την οποία θα διαβούν πρώτοι. Μόνο έτσι θα αισθάνεται σίγουρη η αριστερά ότι μπορεί και να οραματίζεται ένα άλλο αύριο για την χώρα που λέγεται Ελλάδα. Όχι, δεν είμαι με τους μεγαλόσταυρους που το ράσο τους σκεπάζει ένα σωρό «πράματα» και «θάματα....

ΑΠΟΡΙΑ... ΨΑΛΤΗ!
Ας μου λύσει κάποιος την απορία: Ο Αλέξης ήταν κρυπτοχριστιανός και Θεοσεβούμενος ή ο Ιερώνυμος κρυπτοαριστερός και άθεος; Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που είδαμε, ακούσαμε και ζούμε τις μέρες του διαχωρισμού κράτους κι εκκλησίας, οι οποίες είναι πολύ γιαλαντζί μωρ’ αδελφάκι μου!

ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ...
Καλά, μη κάνετε έτσι, λέμε και καμιά μ...ία να περνάει η ώρα, ήταν η θέση του Ιωάννη Λιάπη την επόμενη μέρα της ιστορικής (;) συμφωνίας. Δεν κάναμε καμιά συμφωνία, αλλά γραδάραμε προθέσεις, είπε όταν διεπίστωσε την οργή των άλλων μητροπολιτών και κυρίως των ιερέων, τους οποίους σιγά μη τους ρωτούσε ο «αρχηγός» τους. Έχει να γίνει της κολάσεως...

ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ!..
Στην πατρική του γη αναπαύεται ο Κώστας Κατσίφας από χθες το μεσημέρι. Ύστερα από 12 μέρες ταλαιπωρίας της σορού του, επέστρεψε προχθές το βράδυ και ετάφη χθες συνοδευόμενοι από χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι έφτασαν εκεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Ελληνικής Β. Ηπείρου, η οποία σε πείσμα αυτού του ανθρωποειδούς ακατέργαστου όγκου σε μυαλό και σε σώμα εξακολουθεί να είναι κομμάτι της σκλαβωμένης Ηπείρου. Η ιστορία θα δείξει τι ήταν ο Κώστας και τι έκανε για να βρεθεί απέναντι σε όπλα βαρβάρων και να πέσει από τα βόλια τους. Καλό ταξίδι στο παλικάρι και καλή αντάμωση με τον Αριστοτέλη Γκούμα από τη Χειμάρα που κι αυτόν τον εκτέλεσαν οι Αλβανοί. Ήταν Χειμαριώτης κι έπρεπε να πεθάνει!

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ...
Διευρυμένη ΝΟΔΕ είχαν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στα γραφεία των Ιωαννίνων. Μοναδικό θέμα συζήτησης η οικονομική εξόρμηση του κόμματος για την εξοικονόμηση των προς το ζειν, καθότι φτώχεια παντού. Ποιος ήταν λέτε ο συντονιστής της συζήτησης και κατ’ επέκταση ο εμψυχωτής της οικονομικής εξόρμησης; Ο Γιώργος Τρυφωνίδης, πρώην βουλευτής Πρεβέζης, τον οποίο προφανώς ανέσυρε από την «ιδιώτευση» η Ν.Δ. και τον έβαλε μπροστάρη σ’ αυτή την προσπάθεια. Η ανανέωση που λέγαμε! Ένα όραμα, γίνεται πράξη. Συγγνώμη παλιέ φίλε, Γιώργο Τρυφωνίδη, αλλά φαίνεται πως στα δύσκολα οι παλιοί βάζουν πλάτη!

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...
Αλλουνών τα κακαρίσματα κι αλλουνού τελικά γέννησαν οι κότες! Ο λόγος για το ακίνητο της SPIDER των Αδελφών Πέτσιου που βγήκε στο σφυρί για ένα ψωροεκατομμύριο. Οι κόποι, οι μόχθοι μιας ολόκληρης ζωής ξεπουλήθηκαν μπιρ παρά για να εισπράξουν τα χρωστούμενα οι τράπεζες κι άμα μείνει κανένα ψίχουλο, θα πάρουν και οι πρώην εργαζόμενοι κάποια από τα χρωστούμενα!

ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον πλειστηριασμό του ακινήτου και ιδιαίτερα από την στιγμή που ενεπλάκη η Περιφέρεια Ηπείρου. Η εμπλοκή είχε να κάνει με το ενδιαφέρον που έδειξε η Περιφέρεια με τον Αλέκο Καχριμάνη μπροστάρη ο οποίος θέλησε να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό για να περιέλθει το ακίνητο στην Περιφέρεια που θα το αξιοποιούσε ως εκθετήριο προϊόντων!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ...
Αλλιώς προγραμμάτιζαν εκεί στην Περιφέρεια κι αλλιώς εξελίχτηκε η κατάσταση όταν εμφανίστηκε έτερος διεκδικητής - υπερθεματιστής και κατέθεσε «υποψηφιότητα» και ήταν αυτός ο γνωστός επιχειρηματίας Σίμος Παπαδόπουλος ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των Super Markets και στο εμπόριο λαχανικών και φρούτων.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ...
Η εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου και κάτι περίεργα διαδικαστικά μεταξύ Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης άλλαξαν τα σχέδια της πρώτης με αποτέλεσμα τα πράγματα να έλθουν κάπως στριμόκωλα για τους σχεδιασμούς της. Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό εμφανίστηκε μόνο η εταιρία Παπαδόπουλου η οποία με 1.030.000 ευρώ απόκτησε ένα χώρο 9.000 τ.μ. κτίσματα και 25 στρέμματα οικόπεδο! Το ντιλ τελικά άλλοι το περίμεναν και σε άλλους έκατσε. Πολλές φορές η τύχη βοηθά τους τολμηρούς...

ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ!
Στα... κάγκελα από προχθές οι ιερείς όλης της χώρας οι οποίοι θα αναθεματίζουν τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας που έγινε ο νέος «Τσοβόλα δώστα όλα». Τα έδωσε όλα ο Ιερώνυμος για να εισπράξει καμιά απόλυση άθεου υπουργού, όπως εκείνη του Φίλη. Ικανοποιήθηκε το εγώ του καλόγερου Λιάπη.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!..
Σ’ αυτό το αλισβερίσι Τσίπρα - Ιερώνυμου πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να έπαιξε ο δικός μας «άγιος» Μάξιμος, ο οποίος για την δική του επικράτεια προνόησε στην εξασφάλιση πόρων για τους ιερείς του. Έφτιαξε κτηνοτροφική μονάδα 1.000 γιδιών, γελαδιών, προβάτων και ετοιμάζει και την ανάλογη γαλακτοκομική σχολή! Αν δεν φτάνουν οι μισθοί από τα επιδόματα του κράτους θα συμπληρώνονται από προϊόντα από την μονάδα που έχει δημιουργηθεί στην Ιερά Μονή Βελλάς!

ΕΝΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!
«Συνοδεύομαι από τον Μάξιμο Ιωαννίνων και τον τσάρο της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος μονίμως γκρινιάζει ότι το ταμείο είναι μείον», ακούστηκε να λέει ο Ιερώνυμος, κάτι που δείχνει ότι ο δικός μας τυγχάνει της άκρας εμπιστοσύνης. Προφανώς ο δικός μας θα πρότεινε το Γερμανικό σύστημα το οποίο συναντήθηκε με το Γαλλικό και έγινε το θαύμα που είπαμε στην αρχή.
Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.