ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΦΕΡΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ!
Ένα γιατρό, ρε παιδιά! Φωνάξτε ένα γιατρό, να μαζέψει το καημένο το παιδί που έχει σαλτάρει εντελώς! Το πρωί ρίχνει την κυβέρνηση και το βράδυ την προστατεύει! «Εγώ λατρεύω τον Αλέξη και θα πάμε αγκαλιά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Ο Αλέξης είναι μεγαλοτιτανοτεράστιος. Τέτοιος ηγέτης δεν ξαναγεννήθηκε»! Ένα γιατρό ρε παιδιά! Φέρτε και μια ποδιά λευκή από κείνες με τα δυο σχοινιά στα μανίκια που δένουν από πίσω σταυρωτά!
Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ...
Σηκώθηκε πρωί - πρωί προχθές ο φευγάτος Πάνος για να πληροφορήσει το πόπολο ότι είναι αποφασισμένος να γκρεμοτσακίσει την κυβέρνησή του αν φέρει την συμφωνία της Πρέσπας για κύρωση στη Βουλή. Το βράδυ ήλθε η κωλοτούμπα λέγοντας ότι δεν θα γκρεμοτσακίσει τον Αλέξη του που τόσο πολύ λατρεύει και που είναι ο Θεός του!
Η ΚΑΣΚΑΡΙΚΑ...
Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Αλέξη στο μαγαζί του όπου σκάρωσαν μαζί την κασκαρίκα που επιφυλάσσουν στον λαό. «Άσε το πόπολο να χτυπιέται και εμείς θα κάνουμε ό,τι κατεβάζει η γκλάβα μας. Ποιος λογαριάζει τους Μακεδόνες, τους Θράκες, τους Ηπειρώτες, τους Θεσσαλούς, τους Πελοποννήσιους, τους νησιώτες! Εμείς, η πρώτη φορά αριστερά με την ακροδεξιά νάμαστε μαζί και όλοι οι άλλοι να πάνε να κουρεύονται», σκέφτονται και συνεχίζουν την πορεία προς τον όλεθρο!
ΠΑΝΟΣ Ο...ΒΑΛΒΙΔΑΣ!
Ακούστε τώρα το σκεπτικό του μεγάλου πολιτικού εγκέφαλου Πάνου Καμμένου: «Όταν, όποτε, αν και εφ’ όσον έλθει η συμφωνία προς κύρωση, τότε θα λειτουργήσω ως βαλβίδα ασφαλείας. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνουν εκλογές στα Σκόπια, να βγει νέα κυβέρνηση, να ξαναβγεί ο Ζάεφ, να ρίξει τον Ιβάνωφ, να βγάλουν νέο πρόεδρο οι Σκοπιανοί, να κάνουν δημοψήφισμα στο οποίο οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί και οι Σέρβοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την συμφωνία». Μετά απ’ όλα αυτά αν δείτε εσείς να έρχεται στην Ελληνική Βουλή προς κύρωση η συμφωνία, εγώ θα κάτσω να με... Δεν το είπε αυτό αλλά κάτι τέτοιο βγαίνει ως συμπέρασμα!
Ο ΠΑΛΙΚΑΡΑΣ...
Τα παραπάνω συζήτησαν λίγες ώρες πριν Αλέξης - Πάνος και ανέλαβε ο δεύτερος το ρόλο του παλικαρά και του ψευτόμαγκα που θα έριχνε την κυβέρνηση από πατριωτισμό. Ανέλαβε εκείνος να μιλήσει αντ’ αυτού του Αλέξη, ο οποίος πουλάει για ακόμη μια φορά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
ΚΑΘΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ!..
Καταλάβατε τώρα πού έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο Πανάρας που το πρωί ρίχνει τον Αλέξη και το βράδυ του φτιάχνει αγιογραφίες; Τέτοιο παιδί, τέτοιο Πρωθυπουργό δεν ξανάδε ο τόπος, λέει ο Πάνος και επιβεβαιώνεται πλήρως η Θεανώ με τα γεμιστά που διέγνωσε ότι τέτοιοι Πρωθυπουργοί κάθε 100 χρόνια βγαίνουν! Το ίδιο συμβαίνει με τον συγκυβερνήτη Πάνο, λέμε εμείς. Τέτοιοι ξεπεσμένοι κάθε 100 χρόνια και βάλε βγαίνουν, για να μην πούμε εφιάλτες μια φορά βγαίνουν στην ζωή και η ιστορία το καταγράφει!
ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ...
Πού ακούστηκε άλλοτε να στηρίζει τις ελπίδες του ένας πολιτικός, στο πώς θα πορευτεί ένας άλλος λαός ο οποίος θα επηρεάσει τις εξελίξεις στη χώρα του! Μόνο ένας τύπος σαν τον Καμμένο θα το σκαρφίζονταν και θα το σερβίριζε θεωρώντας ότι όλο το πόπολο τρώει ακόμα σανό. Ελπίζει ο Πάνος να γίνουν μπάχαλο στα Σκόπια για να μην έλθει το ζήτημα στην Ελληνική Βουλή και να διασωθεί ο ίδιος και το ασκέρι που του έμεινε!
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Και κλάααμααα η κυρία βρε παιδάκι μου, που θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν. Φέρτε γκουβάδες, φέρτε μπιτόνια, φέρτε ρυάκια, φέρτε ποτάμια να μαζέψουμε τα δάκρυα της Περιστέρας από το γιορτασμό των τρίχρονων του δημοψηφίσματος. Πέντε του Ιούλη χθες και πάλι κλαυθμοί και οδυρμοί από την σύντροφο του Αλέξη, Μπαζιάνα, που δεν πρόκειται να λησμονήσει το χουνέρι που της έκανε ο δικός της, κάνοντας το 62% ΟΧΙ σε 100% ΝΑΙ!
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
«Σήμερα τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη χώρα μας. Σήμερα απλά αποφασίζουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και να γίνουμε ίσοι. Λέμε ΟΧΙ (ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ)», ακούγονταν από τον όχλο του Συντάγματος στις 3 Ιουλίου 2015 το βράδυ!
Ο ΔΙΑΣ...
«Από τούτο εδώ τον τόπο ο Δίας έκλεψε την Ευρώπη. Τώρα θέλουν να ξαναρπάξουν την Ευρώπη! Θα την αφήσουμε να την ξαναρπάξουν; (ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ). Ελάτε να ξαναγράψουμε σελίδες ανάτασης της ιστορίας. Λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα της Ευρώπης. (ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ)».
ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ!
«Έχουμε το πιο δυνατό όπλο που είναι το δίκιο (ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ). Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ότι και να γίνει θα είμαστε νικητές»! Αυτά είναι μερικά από τα αριστερίστικα μαργαριτάρια που πέταξε ο Αλέξης υποστηρίζοντας το ΟΧΙ. Τον πήραν στα σοβαρά οι Έλληνες, που έδωσαν ένα πελώριο ΟΧΙ 62% και κάπου εκεί τα μεσάνυχτα της 5ης προς 6ης Ιουλίου του 2015 έγινε το θαύμα! Όλα... ΝΑΙ! Από τότε άρχισαν δύο δράματα. Της Ελλάδας και της Περιστέρας που για τρίτη χρονιά εφέτος θα κάνει... μνημόσυνο στο ΟΧΙ του Αλέξη της. Μέσα σε λίγα λεπτά μετά το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, έγινε στάχτη εκείνο το σύνθημα που ακούστηκε και τραγουδήθηκε το δίστιχο: Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ, όχι θα ψηφίσω και θ’ αντισταθώ! Όλα πάπαλα ένα πράγμα!
ΕΣΚΙΣΑΝ...ΚΑΛΣΟΝ!
Όλοι αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια που είχαν υπογράψει οι ΠαπανδρεοΣαμαροΒενιζέλοι έσκισαν τα... καλσόν και ανακάλυψαν την γνωστή στάση «στα τέσσερα» που ήθελαν να χρεώσουν στους αντιπάλους τους. Δεν άφησαν κόκκινη γραμμή που να μη την σβήσουν για να ντρέπονται σήμερα ακόμη και να θυμηθούν τι έλεγαν και τι τελικά έκαναν και κάνουν. Όσο κι αν θέλουν και επιμένουν να το ξεχνούν, εμείς θα τους το θυμίζουμε μέχρι να βγάλει ο ήλιος... κέρατα!
Η ΔΙΑΡΡΟΗ...
Αισίως έκλεισε οκτώ μέρες σήμερα η διαρροή νερού έξω από το «μέγαρο Νικολάτου», από την πλευρά της οδού Πυρσινέλλα. Κανένας δεν αναλαμβάνει ή να διορθώσει την βλάβη ή να κλείσει την παροχή που υδροδοτεί το συγκεκριμένο τετράγωνο και οι υπεύθυνοι είναι άφαντοι. Όποιον και να ρωτήσεις, όλοι σηκώνουν τις πλάτες και τα βλέμματα δείχνουν τους ενοίκους του μεγάρου που δείχνουν «αδυναμία» αποκατάστασης της βλάβης. Ωστόσο, η διαρροή είναι τεράστια και μάλλον ο κλήρος αποκατάστασης πέφτει στη ΔΕΥΑΙ, η οποία θα πρέπει πάραυτα να διακόψει την παροχή για να μη σπαταλάται άσκοπα το νερό. Ίσως έτσι ενδιαφερθούν και οι ένοικοι του μεγάρου ώστε να δώσουν λύση, αν βέβαια είναι δική τους η ευθύνη!
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ...
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Τράπεζα Ηπείρου, η οποία είναι σε θέση πλέον να ανοίξει τα φτερά της προς το κλεινόν άστυ. Αυτό τονίστηκε κατά την ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πόλη μας. Όλοι οι ομιληττές αναφέρθηκαν στην πορεία της Τράπεζας κατά την περίοδο ακόμη και της οικονομικής κρίσης. «Όχι μόνο άντεξε, αλλά προχωρά με αισιοδοξία προς το μέλλον το οποίο διανοίγεται στο νέο οικονομικό γίγνεσθαι», τονίστηκε και κατατέθηκαν θέσεις και απόψεις από διοικητικό δυναμικό και μετόχους.
ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ...
Να τονιστεί ότι η συμβολή των νέων εταίρων από τα «ταμεία» δίνει μια άλλη διάσταση στην αναπτυξιακή πορεία της Τράπεζας Ηπείρου. Μάλιστα, λέγεται από έγκυρους κύκλους ότι στην Τράπεζα Ηπείρου θα γίνουν τέτοιες αλλαγές που πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους. Ίδωμεν...


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.