ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ας αναλάβουν…
Είναι προς τιμήν του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, που επαναφέρει την πρόταση «να αναλάβουν οι φορείς το αεροδρόμιο», όπως την εξέφρασε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας APOLLO που εκτελεί πτήσεις από Γιάννενα προς τις Σκανδιναβικές χώρες και που συμφωνεί και πάλι με την αρχική πρότασή μου (Π.Λ. 27-2-2017 και 30-5-2017), ότι για να είναι χαμηλού κόστους το Αεροδρόμιο, πρέπει να το αναλάβουν οι φορείς! Με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη, ας ακολουθήσουν ο Δήμαρχος, τα Επιμελητήρια, οι Ξενοδόχοι, οι Σύλλογοι και λοιποί φορείς. Τι περιμένουν;  Να ξεπουληθεί και αυτό, όπως τα άλλα δεκατέσσερα; Ας αναλάβουν δράση, πριν να είναι αργά. Ιδού η πρόκληση!
Αγγ. Κ.
Πάνω στην ώρα…
Πάνω στην ώρα, δηλαδή στην αρχή του καλοκαιριού που οι ανάγκες αυξάνουν λόγω τουριστικής κίνησης,  τίθεται σε λειτουργία η νέα επιχειρησιακή βάση του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο της Πρέβεζας. Καθοριστικό ρόλο για να γίνει αυτό πράξη έπαιξε η παραχώρηση εκ μέρους της τοπικής Δημοτικής Αρχής του κτιρίου που στεγάζει τη βάση. Τα επίσημα εγκαίνιά της θα γίνουν σήμερα από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κων/νο Καρακατσιανόπουλο. Μακάρι σύντομα να γίνει πράξη και η βάση αεροδιακομιδής του Ακτίου!
Κ.Α.
Παραίτηση με μηνύματα…
Παραιτήθηκε λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή του  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας λόγο μεταξύ των άλλων και για την επικυριαρχία του οικονομικού κατεστημένου επί του θεσμικού! Ίσως έπρεπε να μείνει και να παλέψει για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών που τα καταπατούν οι ξενόφερτοι «θεσμοί», με τη συνεργασία μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης που κατάντησε ο υποστηρικτής όλων των απάνθρωπων μέτρων που βυθίζουν την κοινωνία στην απόγνωση και στεγνώνουν την οικονομία της χώρας με μια εξαίρεση: τα προνόμια του πολιτικού κόσμου. Αυτά δεν τα αγγίζει κανένας. Είναι τα λίτρα για την επιβολή των ξένων εντολών…
Θ.
Τον «αποκατέστησαν»!
Απολύθηκε κάποτε από την ΕΡΤ o δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης επειδή είπαν ότι σε εκπομπή του εξέθεσε τη χώρα, με δική του πρωτοβουλία! Πέρασε κάποια χρόνια ως διευθυντής του Ρ/Σ «στο κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τον αποκατέστησαν για τις υπηρεσίες που τους προσέφερε. Τον επανέφεραν στην ΕΡΤ και μάλιστα του έδωσαν και δική του εκπομπή με τίτλο «Άλλη Διάσταση», που μεταδίδεται  προς το μεσημέρι! Έτσι, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του φρόντισε να προβάλει το έργο της κ. Αχτσιόγλου που εμφανίστηκε με νέο λουκ και έκοβε και έραβε δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα… Ας ρίξει μια ματιά στο γερμανικό τύπο που γράφει για την Ελλάδα: «ποια έξοδος; Αυστηρή επιτήρηση τουλάχιστον ως το 2050…»!
ΜΑΤ

Άκοπα χόρτα…
Ούτε η γκρίνια ούτε η μιζέρια αρέσουν στη στήλη, όμως δε μπορεί να μην φιλοξενεί, κάνοντας επιλογή μάλιστα, τις παρατηρήσεις που καθημερινά στέλνουν φίλοι αναγνώστες της. Χθες ας πούμε ένας απ’ αυτούς μας απέστειλε φωτογραφία από την αυλή και από την κεντρική είσοδο του 2ου Λυκείου στη Γ. Παπανδρέου που είναι γεμάτες χόρτα! Δεν πρέπει να γίνει επισήμανση ώστε να φροντίσουν οι αρμόδιοι για την κοπή τους; Εντάξει, τα μαθήματα τελείωσαν, όμως ακολουθούν εξετάσεις, οπότε το πρόβλημα παραμένει!
Κ.Α.

Βετεράνοι του Έπους!..

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και πατριωτικής αφύπνισης, σε εκδήλωση προς τιμήν των Βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε στην Τρίπολη, τιμήθηκαν δύο υπερήλικες, άνω των 100 ετών, επιζώντες αγωνιστές του αλβανικού Έπους. Ο Ηλίας Αγγελόπουλος, ετών 104, και ο Γεώργιος Κολλιόπουλος, ετών 103, αν και ηλικιωμένοι πλέον, ένιωσαν ικανοποίηση, που αναγνωρίστηκε η προσφορά τους στην πατρίδα. Οι δύο βετεράνοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο κατά τις επιχειρήσεις των ετών 1940 – 41, όπως και πολλοί άλλοι, οι οποίοι δεν επέζησαν και αυτή την περίοδο εντοπίζονται, μετά από παρέλευση τόσων δεκαετιών, τα οστά τους στα βορειοηπειρωτικά βουνά.
Η. Μ.

* * *

Γιατί τα ξεχνάνε;
Προσπαθούν να στήσουν νέο προφίλ όσοι απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ και καλά κάνουν! Εκείνοι που ήταν μαθημένοι στις παλαιές πρακτικές μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ όταν αντιλήφθηκαν ότι άνοιξε πανιά για να καταλάβει την εξουσία. Έτσι το 4% του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο τριάντα και ακόμη κι όταν «άδειασε» το ποσοστό της «ΛΑΕ» και της «Πλεύσης Ελευθερίας» πάλι του έμεινε ένα ποσοστό που τον κράτησε στην εξουσία. Βλέπεις, προσέτρεξαν για …βοήθεια οι ΑΝΕΛ που το μόνο που ήθελαν ήταν υπουργικές καρέκλες, που αλλιώς δεν θα τις έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους! Και όσοι απέμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ απλά του άλλαξαν το όνομα, για να αποφύγουν τους συνειρμούς με τις παλαιές πρακτικές και ψάχνουν για το καινούργιο που δεν ξέρουμε πόσο καινούργιο θα είναι…
Τι να πρωτοθυμηθώ…
Τη χρυσή δεκαετία του ’80 οι πόροι έρρεαν από παντού! Από τα προγράμματα προσαρμογής που μας έστελνε η Ε.Ε. οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, ενώ τα έργα που έπρεπε να γίνουν καθυστερούσαν απελπιστικά και τα πρόστιμα της Ε.Ε για καθυστερήσεις και κακοτεχνίες έπεφταν βροχή. Θυμηθείτε πόσο καθυστέρησε να ολοκληρωθεί η Εγνατία, τι έγινε με την Ιόνια -που τη χαρακτήριζαν κοροϊδευτικά «αιώνια»- τι έγινε με το δρόμο Πάτρα-Αθήνα και πότε ξεκίνησε η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο! Και καλόμαθαν οι κυβερνώντες και ο στρατός των παρατρεχάμενων και των κλαδικών που βολεύονταν με τις επιδοτήσεις για τα αιγοπρόβατα, που περιέργως …υπερδιπλασιαζόταν ο αριθμός των κοπαδιών, ενώ για το κτηματολόγιο που δεν ολοκληρώθηκε πληρώσαμε πρόστιμα.
Τα φρούτα που γίνονταν λίπασμα…
Δεν ξέρω αν η πρόθεσή τους τότε ήταν η κομποστοποίηση αλλά προτιμούσαν να θάβουν ροδάκινα και πορτοκάλια, για να παίρνουν τις επιδοτήσεις,  παρά να τα φέρνουν στην αγορά ή να τα μοιράζουν στα σχολεία. Ήταν τότε που έκλεισε και το εργοστάσιο «ΦΙΞ» στην Άρτα, που έκανε χυμούς και κομπόστες. Κάπως έτσι ξεκίνησαν να κλείνουν και τα εργοστάσια το ένα μετά το άλλο, όπως έγινε και με την «Πειραϊκή-Πατραϊκή», και όσοι απολυμένοι ανήκαν στο κυβερνών κόμμα προσλαμβάνονταν στο δημόσιο. Ήταν τόσα πολλά τα ελαιόδενδρα για τα οποία έπαιρναν επιδοτήσεις οι αγρότες στην Κρήτη, που αν τα μεταφύτευαν θα πρασίνιζε όλο το Αιγαίο, ενώ τα δάνεια εκείνης της δεκαετίας δεν είχαν ξαναγίνει από τη σύσταση του ελληνικού κράτους… Έτσι θριάμβευε εκείνο το ΠΑΣΟΚ!
Έχασαν τον έλεγχο!
Μέσα στην καλοπέραση απ’ τον Αστέρα Βουλιαγμένης στην Ελούντα, κάποτε αποφάσισαν να υποτιμήσουν και το εθνικό μας νόμισμα, το οποίο υποτιμήθηκε δύο φορές από 15% και έτσι έβαλαν ταφόπλακα και στο εθνικό εισόδημα και στην ελληνική οικονομία. Η πολιτική εκείνης της περιόδου στήριξε την εγχώρια κατανάλωση στο δανεισμό και διόγκωσε το κράτος χάρις στους  κοινοτικούς πόρους. Ήταν τότε που βάφτισαν ελληνικό το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι και το εξήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης! Τα κέρδη των επιτηδείων τότε ξεπέρασαν το 1,5 δισ. δολάρια, ενώ ακόμη και στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκ δρχ!  Δουλειές με φούντες που λέμε. Έτσι πλούτισαν πολλοί…
Θεανώ Βλάχου