Απανωτά τα «χτυπήματα» σε επικίνδυνα κυκλώματα από τους αστυνομικούς μας

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

- Πάνω από 170 κιλά χασίς κατασχέθηκαν τις τελευταίες μέρες σε Θεσπρωτία και Άρτα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα…

- Αυστηρή η επιτήρηση σε μονοπάτια της ελληνοαλβανικής μεθορίου

NARKOTIKA 12 3 19

• Λάθος… υπολογισμούς έκαναν τα μέλη επικίνδυνων κυκλωμάτων που συχνά διακινούν χασίς από την γειτονική Αλβανία προς το εσωτερικό της χώρας μας, ελπίζοντας ότι το τριήμερο της Αποκριάς οι έλεγχοι στους δρόμους της Ηπείρου θα ήταν πιο… χαλαροί ή τουλάχιστον θα επικεντρώνονταν περισσότερο σε άλλου τύπου παραβάσεις, όπως τροχαία, διακίνηση μεταναστών κ.α.
Όμως, οι αστυνομικοί μας, άγρυπνοι φρουροί και διώκτες παρανόμων για μια ακόμη φορά, κατάφεραν καίριο πλήγμα στους διακινητές χασίς, παρόλο που πρόκειται για μια άνιση μάχη, καθώς τα επικίνδυνα αυτά κυκλώματα ναρκωτικών είναι σαν τη Λερναία Ύδρα: κόβεις ένα κεφάλι και εμφανίζονται άλλα δέκα!

Ανάχωμα…
Η ικανότητα και η εμπειρία του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα εκείνων που δίνουν καθημερινή μάχη με τα κυκλώματα ναρκωτικών στην Ηπειρωτική ύπαιθρο, οδήγησαν τις τελευταίες μέρες στον εντοπισμό τριών φορτίων χασίς που έφτασαν στη χώρα μας από την Αλβανία, αποδεικνύοντας ότι η Ήπειρος αποτελεί «ανάχωμα» στα ναρκωτικά. Θα πει κανείς, αυτό λύνει το πρόβλημα; Όχι, αλλά αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μας, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (τα μονοπάτια στην ελληνοαλβανική μεθόριο από τα οποία περνάνε τα φορτία είναι αμέτρητα) συχνά καταφέρνουν να βάλουν «φρένο» σε μεγάλες ποσότητες χασίς, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν στον τελικό προορισμό τους.
Οι τελευταίες τρεις περιπτώσεις έλαβαν χώρα σε Θεσπρωτία και Άρτα, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 170 κιλά χασίς, ενώ συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα.
Επίσης στην Κακαβιά συνελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων και ένας 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων» της Interpol, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στην Θεσπρωτία
- Στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός να οδηγεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε 116 κιλά και 110 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
- Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, μεταμεσονύκτιες ώρες συνελήφθη ένας 25χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο αστυνομικών που έγινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον νεαρό βρέθηκε στην κατοχή του ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε 9 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4 κιλών και 740 γραμμαρίων.
Επίσης, σε παρακείμενο σημείο, βρέθηκε και κατασχέθηκε και άλλος ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε άλλα 9 δέματα, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4 κιλών και 600 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, στην παραπάνω περιοχή, εντοπίστηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, ιδιοκτησίας του 25χρονου, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβάσει τη μοτοσικλέτα και τις ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: •μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer) •μία συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος με νάιλον σακούλες και •μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Συνολικά κατασχέθηκαν: •18 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9 κιλών και 340 γραμμαρίων, •δίκυκλη μοτοσικλέτα, •Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, •συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), •συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος με νάιλον σακούλες, •ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, •το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ •κινητό τηλέφωνο.

Στην Άρτα
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στην Καμπή Άρτας, στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για έναν 24χρονο ημεδαπό και μία 27χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και η 27χρονη, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών 22 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 46 κιλών και 385 γραμμαρίων.