ΟΧΙ να πει η Βουλή στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ που βάναυσα αλλοιώνει την ιστορία μας

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!

- Στο «χέρι» του Ελληνικού λαού είναι να αποτρέψει τώρα τον ενδοτισμό…

- Ανοίγει η όρεξη και  για «Μεγάλη Αλβανία», αφού ο Μπερίσα  ζητά εκτός Ηπείρου, Καστοριάς κ.α. και τους Οθωνούς της Κέρκυρας…

SYLLALHTHRIO MAKEDONIA 21 1 18

 • Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αδιαφορώντας  για την παλλαϊκή αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων  στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, προχώρησε χθες στην ολοκλήρωση και στην ανακοίνωση της συμφωνίας, με την οποία η γειτονική χώρα θα ονομάζεται πλέον Βόρεια Μακεδονία!
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε χθες με… διάγγελμά του να δώσει πανηγυρικό τόνο στη συμφωνία, δήλωσε «βαθιά περήφανος» και έκανε λόγο για «διπλωματική νίκη» και «Ιστορική ευκαιρία» για τη χώρα μας, «ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια», εκτίμησε ότι «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον» και ότι «η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια»!
Ονομασία μόνο για Ελλάδα!
Λίγο νωρίτερα η Κυβέρνηση, με μια άτυπη ανακοίνωσή της, αναφερόταν σε σημεία της συμφωνίας, χωρίς όμως να αποσαφηνίζονται κρίσιμες λεπτομέρειες που είναι εκείνες, οι οποίες τελικά κρίνουν το αποτέλεσμα. Μια από αυτές που προβληματίζει, είναι η αναφορά ότι το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως «Severna Makedonja», χωρίς να γίνεται περαιτέρω αναφορά για την ανάλογη χρήση σε διεθνές επίπεδο. Επίσης προκύπτει ότι οι Σκοπιανοί κατοχυρώνουν γλώσσα και εθνικότητα!
Πανηγυρίζει και ο Ζάεφ!
Την ίδια ώρα που πανηγύριζε για τη συμφωνία ο Έλληνας Πρωθυπουργός το ίδιο έκανε και ο Σκοπιανός ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ,  που στο δικό του διάγγελμα «αποκάλυπτε» εκείνα που μάλλον θέλει να υποβαθμίσει η Ελληνική πλευρά:
«Έχουμε – είπε- μια ιστορική λύση. Με την απόφαση ενισχύουμε τη μακεδονική ταυτότητα. Μακεδόνες, προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα. Τέρμα πια το πΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πλέον διεθνείς συμφωνίες όπου αποφεύγεται η μακεδονική γλώσσα. Ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (με μετάφραση, σε όλες τις γλώσσες). Η υπηκοότητα είναι Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Τα κέρδη μας είναι ανεκτίμητα - μια ενισχυμένη ταυτότητα και εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία».
Η Βουλή έχει το λόγο
Η Σκοπιανή Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει τη συμφωνία με δημοψήφισμα. Η Ελληνική Κυβέρνηση, που κάθε τόσο διατυμπανίζει και ετοιμάζεται να καθιερώσει και στην τοπική αυτοδιοίκηση τα δημοψηφίσματα για μικρότερης σημασίας θέματα, δεν συζητά καν τέτοιο ενδεχόμενο. Αντίθετα θα επιχειρήσει να το περάσει με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή, όπου πιστεύει ότι τελικά – και αν ο συγκυβερνήτης Π. Καμμένος δεν κάνει για άλλη μια φορά πίσω στις θέσεις του- θα βρει τους βουλευτές εκείνους που θα τον βοηθήσουν να περάσει τη συμφωνία, που ήδη από πολλές κατευθύνσεις χαρακτηρίζεται ως «εθνική μειοδοσία», καθώς απεμπολούνται όνομα, γλώσσα, εθνότητα.  Το σχεδιασμό Τσίπρα, έχει χρέος η Ελληνική Βουλή να τον καταψηφίσει και  αν αυτό δεν επιτευχθεί, «στο χέρι» του Ελληνικού λαού, είναι να καταψηφίσει και να σταματήσει τον ενδοτισμό της Συγκυβέρνησης έναντι των γειτόνων μας.  
«Ξύπνησαν» και οι Αλβανοί!
Χρήσιμο είναι μάλιστα να μην υποβαθμίζονται οι ενδείξεις που υπάρχουν για τις αυξανόμενες απαιτήσεις της Αλβανίας έναντι της χώρας μας, οι οποίες θα «πυροδοτηθούν» μετά τις ελληνικές υποχωρήσεις έναντι των Σκοπίων. Ήδη πριν λίγα 24ωρα ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, που μέχρι τώρα είχε κρατήσει γενικά «χαμηλούς τόνους» έναντι της Ελλάδος, επανέφερε τα περί Μεγάλης Αλβανίας, προσθέτοντας στη … διεκδίκηση της Ηπείρου, της Καστοριάς κλπ. και της νήσου Οθωνών της Κέρκυρας!  Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και είναι θέμα χρόνου να πληροφορηθούν και οι Έλληνες πολίτες τι ακριβώς συζητά ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του και ποιες είναι οι παραχωρήσεις που έχει υποσχεθεί στην Αλβανία.
Θα μείνει «Μακεδονία»…
Αλβανία και Σκόπια έχουν ένα κοινό σημείο: Είναι εκείνες οι χώρες που βιάζονται να πετύχουν συμφωνίες με την Ελλάδα σε ζητήματα που υπάρχουν διαφορές. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις κανένας   δεν πιστεύει ότι σε λίγα χρόνια και εφόσον οι Σκοπιανοί πετύχουν το σκοπό τους και ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν «κόψουν» τελικά το «Βόρεια» και θα μείνουν με το σκέτο «Μακεδονία». Όσον αφορά το erga omnes που επικαλείται η Ελληνική Κυβέρνηση, αυτό «το έναντι όλων» πρακτικά δεν σημαίνει τίποτε ενόσω η ονομασία περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Τα «πήραν όλα»!
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, ο Ζάεφ στην πραγματικότητα, αξιοποιώντας και το «χαρτί» του δήθεν σκληροπυρηνικού Προέδρου Ιβάνοφ τα «πήρε όλα». Οι αναφορές δε ότι «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον» και ότι θα αλλάξει η ευρύτερη περιοχή, αποτελούν επιχειρήματα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, αφού όλα αυτά μπορούν να γίνουν και πριν, χωρίς να εμποδίζει σε τίποτε το όνομα.  
Το Κίνημα Αλλαγής
«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης» τονίζεται στην απόφαση του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου. Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνονται οι προϋποθέσεις: «Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις».
«Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές» καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.
ΚΚΕ και Λεβέντης
Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Πρωθυπουργό, είπε ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να  ακυρωθεί  η συμφωνία.
* * *
Σ.Σ.: Μειοδοσία: Βλάβη ασυγχώρητη των εθνικών συμφερόντων κατά την άσκηση μιας πολιτικής (Μεγάλο Λεξικό ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ- ΦΥΤΡΑΚΗ)
Μειοδότης: Αυτός που από ιδιοτέλεια ή ανικανότητα προδίδει την πατρίδα του ή βλάπτει τα εθνικά της συμφέροντα. (Μεγάλο Λεξικό ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ- ΦΥΤΡΑΚΗ)

* * *

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το Μεγάλο «ΝΑΙ» του Αλ. Τσίπρα, Μεγάλη Ντροπή για την Ελλάδα

• Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για τον Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε  ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Αθήνας, για τη συμφωνία με τα Σκόπια.
«Η χώρα μας- αναφέρει- σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

• Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία, την οποία ζήτησε να του διαβιβαστεί, ώστε – όπως είπε- να μη μαθαίνει στοιχεία της από διαρροές.
Σήμερα δεν θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.  Χθες το βράδυ και μετά το διάγγελμα Τσίπρα, σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει συμφωνία, η οποία δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Ύστερα από έξι μήνες μυστικής διπλωματίας, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με τον κ. Ζάεφ να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία για την επίλυση της εκκρεμότητας με την γείτονα χώρα.   Το έκανε, αφού περιφρόνησε τον Ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του.  Και αφού αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή.
Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος.  Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία  δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του.  Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.   θα ενημερώσω άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεσμικό εγγυητή του πολιτεύματος, για αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη».