Συνεχίζονται οι εγγραφές στο 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

on .

 therino

• Συνεχίζονται οι εγγραφές στο 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» όπως ανακοινώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του.
Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Πανεπιστημιακών του Οντάριο και η κεντρική του δράση θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη του Γένους Σχολή από 2 - 6 Μαΐου 2020. 
Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Fellow του CHS – GR του Πανεπιστημίου Harvard Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη. 
 Το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: «Η διαχρονία της ελληνικής γλώσσας: Ρίζες και προοπτική». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες.

Και δεύτερη δράση
Επιπλέον, φέτος το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο καινοτομεί καθώς εμπλέκει σοβαρά στον κύκλο των δραστηριοτήτων του, τους απόφοιτούς του. Έτσι, οργανώνει και στηρίζει μία νέα δράση στους κόλπους του, στην οποία πρωτοστατεί ο Όμιλος Αποφοίτων ο οποίος λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο διαδικτυακά, με επικεφαλής τον κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου Γλωσσολογίας του Lancaster University κ. Δημήτριο Βαρδαβά. Η δράση αυτή ονομάζεται συμβολικά «Το Μικρό Θερινό» και θα πραγματοποιηθεί από 10-13 Ιουλίου στη Σκιάθο και συγκεκριμένα στο πολιτιστικό κέντρο Μπούρτζι. Το θέμα του «Μικρού Θερινού» θα είναι το εξής: «Η ηθική και η ιδεολογία στη γλώσσα των ΜΜΕ». Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και κυρίως μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

***
Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών: 
Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επιστημονικώς Υπεύθυνη Έργου, 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr