Καημένε δάσκαλε, τι σου ‘μελε να πάθεις!

on .

 Δεν σας είναι, βέβαια, άγνωστο το γεγονός στο οποίο αναφέρομαι, αφού το… ευήκοο Ελληνικό ακροατήριο τρέφεται και ψυχαγωγείται μόνο από… αλμυρούτσικα και… ξινούτσικα θέματα. Αν δεν με πιστεύετε, κοιτάξτε και τα μεσημεριανά προγράμματα των καναλιών που βρίθουν σοβαρότητας απ’ την ανάποδη! Τούτο όμως το θέμα, που προέκυψε από προχτές και ξεσήκωσε την… ευαίσθητη Ελληνική

κοινωνία, τoυς δημοσιογράφους πρωτίστως, που τρελαίνονται και απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα… πιπεράτα «μεζεδάκια» των ειδήσεων, για να τα κάνουν πρώτα θέματα και να τα… ξεκοκκαλίσουν, αδιαφορώντας για το «ποιόν θα πάρει ο χάρος», παραέγινε και αξίζει να ακουστούν και άλλες θέσεις.
Τι έγινε λοιπόν σε ένα Γυμνάσιο του Ιλίου; Πού είναι το Ίλιο δεν ξέρω, αφού δεν το ανέφεραν καν οι σχολιαστές του γεγονότος. Πήγε ένας μαθητής της πρώτης Γυμνασίου στο σχολείο και μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας φορώντας όχι παντελόνι αλλά φούστα, μίνι ή μάξι, επίσης δεν ξέρω. Ο δάσκαλος τον έδιωξε όπως λένε οι δημοσιογράφοι, σκαιώς, ντροπιάζοντάς τον. Και κατά τους σχολιαστές, τους γονείς, τους άλλους μαθητές και τους πάντα εύκολους κριτές της κοινής γνώμης, ο δάσκαλος, είναι για το… πυρ το εξώτερον!
Κι εγώ διερωτώμαι: Ήταν η συγκεκριμένη εμφάνιση μαθητή, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, γιατί από αύριο θα δούμε τι θα γίνει, συνήθης εμφάνιση; Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει ο δάσκαλος; Να ανεχθεί σιωπηρά αυτή την απρέπεια, όπως έχουμε ανεχθεί και κάθε άλλη απρέπεια, αφού έγινε πια τόσο ανεκτική η κοινωνία μας, που πλέον κανένας φραγμός δεν υπάρχει σε τίποτε; Ο συγκεκριμένος δάσκαλος σήκωσε το ανάστημά του και είπε θαρραλέα και σε πείσμα όλης της ένοχης ανεκτικότητας, που μπορεί να είναι φόβος και αδυναμία της κοινωνίας μας σε αντίδραση: ΟΧΙ άλλη κατρακύλα στο Σχολείο! ΟΧΙ άλλη ένοχη ανεκτικότητα στο Σχολείο.
Μπορεί να είναι η κάθε φούστα και κάθε εμφάνιση ανεκτή, δεκτή ή και αδιάφορη, στο δρόμο, στη διασκέδαση, στη γειτονιά σου, αλλά δεν είναι στη δουλειά σου. Κι αφού δεν είναι ούτε εκεί, παρ’ ότι είναι κανείς ελεύθερος και ακαδημαϊκός πολίτης, πώς θα είναι ανεκτός στο Σχολείο φορώντας την;
Αγαπητοί ξεστρατισμένοι γονείς, δάσκαλοι, επικριτές δημοσιογράφοι και παραπαίουσα Ελληνική κοινωνία, θα σας θυμίσω, αυτό που ξεχνάμε όλοι και γι’ αυτό φτάσαμε στο σημείο Ελληνικά Πανεπιστήμια να γίνονται «άντρα κακοποιών» και… άσυλα αιώνιων φοιτητών, ναρκομανών και ταραχοποιών, ότι: Στο σχολείο, στέλνουμε τα παιδιά, να μάθουν γράμματα για να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Για να μάθουν, πρώτα από την οικογένεια αλλά κυρίως από το σχολείο, γιατί η οικογένεια μπορεί να είναι και ανίκανη να το διδάξει, δυστυχώς συμβαίνει και αυτό, ότι στη ζωή, δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα αλλά και καθήκοντα και νόμοι και κανόνες, που ξεκινάς να τους εφαρμόζεις, σου αρέσει ή όχι, από το σχολείο πρώτα, και μάλιστα από το νηπιαγωγείο ήδη.
Έ, πώς να το κάνουμε; Ανεχτήκαμε τα σκουλαρίκια, τα κολιέ και τα… πανκ μαλλιά στα αγόρια. Τις τουαλέτες, τα πολύωρα βαψίματα, τις περίτεχνες και ανόητες κομμώσεις και τις προκλητικές ή… βαμπ εμφανίσεις των κοριτσιών στα σχολεία, λες και έγιναν οι τάξεις «πασαρέλα», με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για τα χρήματα γονέων και μαθητριών πλέον… Κακώς, κάκιστα τα ανεχτήκαμε όλα αυτά, αφού συγχρόνως δεν ανεβάσαμε, διδάσκοντας το ιδανικό: Άνθρωπος! Γυναίκα! Άνδρας, σπορέας της ζωής! Μαθήτρια και Μαθητής! Και αφού τα Πρότυπα, τα Ιδανικά που προβάλλουν οι Ελληνικές τηλεοράσεις δεν είναι παρά άτομα του τρίτου φύλου!
Όχι, φίλοι μας, δεν καταδικάζουμε κανέναν. Ο καθένας, μπορεί να έχει την ιδιαιτερότητά του, την οποία όμως ελεύθερα μπορεί και όσο εξτρεμιστικά θέλει να ασκεί ως ακαδημαϊκός, υπεύθυνος και ελεύθερος πολίτης και όχι ως μαθητής.
Ως μαθητής διδάσκεται να σέβεται όλους τους ανθρώπους, να ξεχωρίζει και να θαυμάζει τα ιδανικά πρότυπα που η Επιστήμη και η Ιστορία του κόσμου του προβάλλουν στο σχολείο και να σέβεται τη Φύση, που ποτέ δεν κάνει τόσα λάθη…
Δεν πιστεύουμε τις δημοσιογραφικές υπερβολές των καναλιών για την αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο συγκεκριμένος δάσκαλος στην εμφάνιση του μαθητή με τη φούστα, αλλ’ είναι βέβαιο, ότι θα τον έδιωξε για να επιστρέψει ντυμένος σα μαθητής. Και φυσικά και κατά τη δική μας γνώμη θα έκανε άριστα!