Mπορούμε να ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα!..

on .

Καθημερινά, μας κατακλύζουν πολλά γεγονότα, άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά.

Ειδικοί λοιμωξιολόγοι, πνευμονολόγοι, καθηγητές Υγείας, βιολόγοι, ερευνητές κλπ. βγαίνουν στην τηλεόραση και μας λένε για τα εμβόλια, για την πανδημία του κορωνοϊού, για μάσκες, προφυλάξεις, να προσέχουμε για να έχουμε καλή υγεία, κι ακόμη, για Ε.Σ.Υ., Ε.Ο.Δ.Υ., για εμβολιασμένους, για αρνητές, για κορωνοπάρτι κλπ. Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες είμαστε επιρρεπείς στις

ακρότητες, και  τα γεγονότα στο διάστημα της πανδημίας αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε διδαχθεί τίποτε από το παλαιότερο και πρόσφατο παρελθόν. Ήδη βρισκόμαστε σε πόλεμο. Με τα lockdown, τον ιό, τις μάσκες, τα εμβόλια, τις Μ.Ε.Θ., τα Νοσοκομεία, τις διασωληνώσεις, τα διάφορα test, τα υγειονομικά, τα οικονομικά προβλήματα, την ανεργία, τους θανάτους, κ.ά.. Και όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, ζητάς τη ΝΙΚΗ, την έξοδο από τα γεγονότα για να πάνε όλα καλά. Κοινώς, δεν είναι καιρός για δόγματα, για αντεγκλήσεις, για εχθρότητες και ακρότητες. Οι πολιτικοί μας, όταν είναι στην αντιπολίτευση, λένε ότι όταν έρθουν στην εξουσία, όλα θα πάνε καλά. Όταν όμως συμβεί αυτό, κάνουν δυστυχώς τ' αντίθετα. 
 Έχουμε λοιπόν πόλεμο. Κι εδώ πρέπει αγάπη κι όχι μίση. Καταλαγή λοιπόν, σύνεση, συνεννόηση, κατανόηση, και ολική μεθόδευση, για να βγούμε από αυτή τη δεινή θέση, όπου βρισκόμαστε. Το μπορούμε όλοι μας. Άρχοντες και αρχόμενοι κι έτσι θα ξεπεράσουμε τα τόσα σημερινά αδιέξοδα. Κανείς να μη προβαίνει σε άνομες πράξεις. Είναι δύσκολο; Αυτό όμως επιβάλλεται για όλους μας, για την αγαπημένη μας πατρίδα.
Όλα, τα γεγονότα που συμβαίνουν τελευταία μας σοκάρουν και μας προβληματίζουν ως πολίτες αυτής της ένδοξης χώρας. Κοντολογίς, είναι καιρός να συνέλθουμε, για να μη ζήσουμε ακόμη πιο ζοφερές μέρες. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε για καλύτερες μέρες για τον εαυτό μας και για τα παιδιά μας.
Ωστόσο, θα κλείσω με μία σύντομη αναφορά για το μεγάλο θόρυβο που εξακολουθεί να γίνεται για τα εμβόλια. Μια ζωή κάνουμε εμβόλια, από μικρά παιδιά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κάθε εμβόλιο έχει και ορισμένες παρενέργειες, όμως έχει θέσει στο περιθώριο ορισμένες ασθένειες όπως πολιομυελίτιδα, φυματίωση, μυελομηνιγγίτιδα, μυελοσκλήρυνση, ελονοσία, καρδιοπάθειες, ελώδη πυρετό, χοληστερίνη κλπ.. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως από τότε που ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακάλυψε πρώτος το αντιβιοτικό, την πενικιλίνη, έθεσε στο περιθώριο όλες αυτές τις φοβερές αρρώστιες. Η πενικιλίνη έσωσε κόσμο και σώζει ακόμη. Δεν κάνω το σοφό, άλλωστε καθώς έλεγε ο Βακχυλίδης: «έτερος έξ έτερου σοφός τό τε πάλαι τό τε νυν».
Επαναλαμβάνω λοιπόν, θα βρεθεί το φάρμακο κατά του κορωνοιού και η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη και πιο φυσιολογική. Θα νικηθεί ο κορωνοϊός, αλλά πρέπει κι εμείς να κάνουμε όσα χρειάζεται γι’ αυτό.
 
* Ο Σωκράτης Μιχ. Οικονόμου είναι τ. Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής.