Η «γάγγραινα» του Δημοσίου...

on .

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, αν απαντούν στους πολίτες που θα καλούν το 1555!

Δηλαδή για να κάνουν τη δουλειά τους οι εντεταλμένοι προς τούτο υπάλληλοι του κράτους, τους καλοπιάνει ο υπουργός δίνοντάς τους επιπλέον χρήματα. Αλλιώς θα αφήνουν τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και να αφηνιάζουν καλώντας επί ώρες έναν αριθμό τηλεφώνου χωρίς να απαντά κανείς!
ΑΥΤΗ την εξοργιστική τακτική όμως έναντι των πολιτών, ακολουθούν οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όπως και άλλων υπηρεσιών, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι αγρίως φορολογούμενοι και δεινώς δοκιμαζόμενοι Έλληνες είναι εκείνοι που τους πληρώνουν κάθε μήνα. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά βρήκαν ευκαιρία με τον κορωνοϊό και δεν πηγαίνουν για δουλειά παίρνοντας άδειες... «ειδικού σκοπού» ή τάχα παρέχοντας υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου από το σπίτι τους! Αυτή είναι η λεγόμενη γάγγραινα του Δημοσίου και αυτοί είναι οι βολεμένοι αργόσχολοί του με την αρρωστημένη νοοτροπία.
ΔΕΝ αρκέστηκε όμως σε αυτή την γαλαντόμα χειρονομία (με τα δικά μας χρήματα) ο υπουργός. Μπόνους στους υπαλλήλους πάλι του ΕΦΚΑ, για την ταχεία διεκπεραίωση των αιτήσεων πολιτών για τη συνταξιοδότησή τους! Διότι, λέει, διαπίστωσε ότι καθυστερούν αδικαιολογήτως και για αυτό τους δίνει κι άλλα, πέραν του μισθού τους χρήματα, για να κάνουν το καθήκον τους και να μην αφήνουν χωρίς πόρους ηλικιωμένους, που περιμένουν χρόνια να πάρουν μια ρημαδοσύνταξη να ζήσουν την οικογένειά τους. Το να τους πει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί αλλιώς θα απολυθούν, ούτε που το σκέφτηκε. Προτίμησε να ζητήσει να μας κάνουν χάρη αμειβόμενοι επιπλέον! Να μη χαλάσουν και τη «ζαχαρένια» τους κιόλας οι έχοντες το προνόμιο να δοκιμάζουν τα νεύρα, τις αντοχές και τη δυνατότητα επιβίωσής μας, εκείνοι που συμπεριφέρονται ως το κράτος να τους ανήκει!
ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ από το υστέρημά μας 600.000 (!) μονίμους υπαλλήλους και άλλους 200.000 (!) συμβασιούχους, μετακλητούς και αιρετούς, που αντί να διευκολύνουν τη ζωή μας, συχνά μας κάνουν το... βίο αβίωτο. Που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εισέπρατταν πλήθος απίθανων επιδομάτων, έως και... «έγκαιρης προσέλευσης» ή «αποστολής φαξ» και «πλυσίματος χεριών»! Έτσι και τώρα, για να απαντούν στα τηλέφωνα και να μην καθυστερούν τις συντάξεις, τους δίνουν μπόνους! Για να αποδεικνύεται ότι κουμάντο δεν κάνει η κυβέρνηση, ο υπουργός, αλλά οι αραγμένοι στα ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι γραφεία τους (με τα δικά μας χρήματα), ως πραγματικοί ...ιδιοκτήτες του κράτους, οι υπάλληλοί μας! Που για να πάει ο πολίτης να λύσει το πρόβλημά του, πρέπει να κλείσει ραντεβού για λόγους προστασίας του «αφέντη» από τον κορωνοϊό, ενώ ας πούμε ο κρεοπώλης δεν έχει την ίδια ανάγκη προστασίας έναντι του ιού.
ΝΑ και το άλλο θέμα: Λέει η κυβέρνηση ότι για να πάει ο πολίτης σε μία δημόσια υπηρεσία πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ακόμη και για να πάει σε καφετέρια. Πόσοι όμως από τους δημοσίους υπαλλήλους έχουν εμβολιαστεί; Πόσο θράσος χρειάζεται στην είσοδο μίας υπηρεσίας να ελέγχει τον πολίτη ένας πιθανόν ανεμβολίαστος βλοσυρός δημόσιος υπάλληλος; Τα ίδια και χειρότερα με τους αστυνομικούς, εκ των οποίων επισήμως 30.000 αρνούνται να εμβολιαστούν! Κι όμως σε αυτούς ανέθεσε η κυβέρνηση να ελέγχουν τους πολίτες αν έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, να επιβάλλουν πρόστιμα και να κλείνουν καταστήματα. Που για να μπεις στο Αστυνομικό Μέγαρο, σε θερμομετρούν και σου ζητούν πιστοποιητικά. Κι ας είναι πιθανόν πολλοί από τους ελεγκτές ανεμβολίαστοι! Αλλά για αυτούς δεν υπάρχει πρόβλημα, παρά μόνο για όλους τους άλλους. Για να έχουμε και με τη σφραγίδα του κράτους πολίτες δύο ταχυτήτων!
ΝΑ πούμε και τούτο ακόμη που επιβεβαιώνει αυτή την άποψή μας: ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δήλωσε ότι μελετάται να θεσπισθεί το ακαταδίωκτο και για τους γιατρούς των μονάδων νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό! Δηλαδή, να μην έχει δικαίωμα ο πολίτης να ζητήσει την πειθαρχική ή την ποινική δίωξη γιατρών για πιθανά λάθη τους! Το έκανε αυτό η κυβέρνηση για τα μέλη των επιτροπών των ειδικών που εισηγούνται ή αποφασίζουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κακώς. Αλλά προς τι η επέκταση της προστασίας προς περιθάλποντες γιατρούς αν αυτοί κάνουν λάθη, που επιδείνωσαν την κατάσταση του ασθενούς ή τον οδήγησαν στο να δει τα ραδίκια ανάποδα; Ίσως ρητορικό το ερώτημα, αλλά ουσιώδες: Υπάρχει περίπτωση με κάτι τέτοια να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του κράτους που επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και να πιστέψουν οι πολίτες ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι; Με τίποτε!