Εμβολίου το… ανάγνωσμα!

on .

Η υπόθεση του εμβολίου στη χώρα μας, έχει επισκιάσει όλα τα προβλήματα που «περικύκλωσαν» την ελληνική κοινωνία! Σε δεύτερο και τρίτο πλάνο πέρασε ο ορυμαγδός των αυξήσεων όλων των προϊόντων, η φτώχεια που άγγιξε και την πόρτα «εχόντων και κατεχόντων», πόσο μάλλον εκείνων που η τσέπη τους είναι άδεια από καιρό!
Όλο το βάρος έπεσε και εν μέρει δικαιολογημένα στον κορωνοϊό!
Πέρα από τις «μάχες» στα νοσοκομεία (αυτές είναι οι πραγματικές…), δίνονται μάχες και σε άλλα επίπεδα.
Μάχες με θέμα την πανδημία, πρωτίστως στα κανάλια, σε πολλά υπουργεία, αλλά και στα… καφενεία! «Ειδικοί και μη» παίρνουν θέσεις, ξεδιπλώνουν τα «επιστημονικά τους επιχειρήματα», αγνοώντας τη φτώχεια και… τα χρήματα!
-Θα αφήσουμε τους πραγματικά ειδικούς, να ασχοληθούν στο «υγειονομικό πεδίο» και εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με τις «μάχες στο καφενείο»!
Εκεί ο χώρος προσφέρεται για τα πάντα! Άλλοι «στήνουν κρεμάλες» στους ανεμβολίαστους, άλλοι καθυβρίζουν… το Βασιλακόπουλο, άλλοι αναθεματίζουν τον παπά της ενορίας που έχει δικούς του κανόνες… ανοσίας! Και οι αρνητές μάχονται τους εμβολιαστές!
Ο Μήτσος και ο Θύμιος είναι οι κύριοι εκφραστές των δύο πλευρών! Τα δύο «αντίπαλα στρατόπεδα» έχουν πιάσει τις δύο άκρες του καφενείου, για… ευνόητους λόγους! Και με εξασφαλισμένη την απόσταση ασφαλείας, ξεδιπλώνουν τα επιχειρήματά τους!
Ο Μήτσος, αρχηγός των εμβολιασμένων, δεν θα… μακρυγορήσει!
-Η υπευθυνότητα, τους είπε, και το εμβόλιο θα μας κάνουν «να πάρουμε τη ζωή μας πίσω»! (Τη φράση… την έκλεψε απ’ τον Βασιλακόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε «περαστικά» για το επεισόδιο… της Καλαμπάκας!).
Ο Θύμιος, από την άλλη πλευρά, αφού… έβηχε περίεργα και προβλημάτισε το κοινό, άρχισε να… αναπτύσσει τις θέσεις των αρνητών!
Πότε έμαθε τόσους επιστημονικούς και ιατρικούς όρους, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! (Πόσο… φροντιστήριο έκανε, αυτός 15 ώρες τη μέρα είναι… με τα ζώα!).
Προς το τέλος της ομιλίας του, ανέφερε… πλήθος παρενεργειών που κάνει το εμβόλιο στο σώμα και την ψυχή!
Με έμφαση υπογράμμισε στο κοινό, που ήταν όλοι… ηλικίας 75 άνω, πως το εμβόλιο, πέρα από όλα τα άλλα, επηρεάζει και τη… σεξουαλικότητα!
Και ο κόσμος ξεσηκώθηκε, λέγοντας με μια φωνή: Αυτή… την επισήμανση έπρεπε να μας την κάνεις… 50 χρόνια πριν! Τώρα το… πουλάκι πέταξε, Θύμιο!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.