Διαδικτυακή φιλία…

on .

Είπαμε, πολύ καλή η τεχνολογική επανάσταση, που μπήκε στη ζωή μας… πάτησε στο σβέρκο… τη γραφειοκρατία, έφερε πρόοδο, ταχύτητα στην πληροφορία, έδωσε λύσεις σε προβλήματα, με το πάτημα ενός κουμπιού!
Δεν μας είπαν όμως, πόσα άλλα προβλήματα δημιούργησε στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους! Αδράνεια, ακινησία, παχυσαρκία…
Τέλος η σωματική άσκηση, τέλος και η κοινωνική επαφή! Φιλίες, μόνο μέσα… στο «κουτί»! Η μπάλα, στην αυλή του σπιτιού, εγκαταλελειμμένη!
Τα δυο εγγόνια είναι στο σαλόνι και δίνουν τις «μάχες» στο video game! O παππούς και η γιαγιά, στην αυλή, … προπονούνται με τη μπάλα των εγγονών!
Η γιαγιά είναι σχεδόν «έτοιμη» για τη… γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου!
Το Facebook, τα τελευταία χρόνια, «πήρε φωτιά»! Όμως, σε λίγο καιρό «πεθαίνει», έρχεται το META, πιο προηγμένη τεχνολογία! Ο Ζούκερμπερκ, βάλθηκε να τρελάνει τον κόσμο!
Τώρα, θα… καλωδιώνεσαι και θα κάνεις… παρέα, με το διαδικτυακό σου φίλο, στην… Αμερική! Θα πάτε μαζί σε εστιατόριο, θα φάτε το φαγητό, θα πιείτε το ποτό!
Όλα αυτά «εικονικά», όχι όμως… και οικονομικά! Θα πληρώσετε κανονικά, χωρίς να έχετε φάει τίποτε! (η πείνα παρούσα…)
Ζούμε λοιπόν την εικονική πραγματικότητα, στο τρισδιάστατο περιβάλλον! Η τεχνολογία, άλλαξε τη ζωή μας, άρδην!
Κυρίως οι νέοι, στο σαλόνι, με τα μάτια στην οθόνη, απελπιστικά μόνοι, ακίνητοι και ασφαλώς δυσκίνητοι!
Και η γριά, στην αυλή, παίζοντας τόπι, βρίσκεται… σε άριστη φυσική κατάσταση! Τα εγγόνια όμως, όχι! Και έχασαν και τους φίλους της… γειτονιάς!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.