Η «ευπαθής» ομάδα των Ρομά και η ...«νόμιμη» ασυδοσία τους!

on .

 ΜΕΓΑ θέμα ηγέρθη στις ημέρες που πέρασαν από το θάνατο ενός νεαρού Ρομά και τον τραυματισμό ενός άλλου από πυρά αστυνομικών. Μαζί με έναν τρίτο, είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο, δε σταμάτησαν για έλεγχο και άρχισε η καταδίωξη, με τους Ρομά να εμβολίζουν τις μηχανές της ομάδας «ΔΙΑΣ» και να τραυματίζουν αστυνομικούς.

Και οι επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν και με χειροπέδες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, για να αφεθούν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, όπως όλως περιέργως και οι δύο Ρομά! Αυτή σε συντομία είναι η υπόθεση, που όμως ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει τους δήθεν ευαισθητοποιημένους «προοδευτικούς», με τη συνδρομή τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και τους ανά την Ελλάδα ομόφυλους των νεαρών Ρομά, όπως λένε πλέον τους γύφτους.

ΑΣΦΑΛΩΣ και λυπούμαστε που χάθηκε μία ζωή, αλλά επρόκειτο για μία καταδίωξη ενός κλεμμένου αυτοκινήτου, με τρεις επιβαίνοντες που δεν υπάκουσαν στο σήμα για τον νόμιμο και επιβαλλόμενο έλεγχο, που δε δίστασαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς, που φυσικά δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τι σκόπευαν να κάνουν. Δε θα μας απασχολήσουν οι άναρθρες κραυγές των δήθεν δημοκρατών, ούτε αν κάποιοι αστυνομικοί είναι αυτό που λέμε «μπουμπούκια», αλλά τα δήθεν «αθώα παιδιά» που κυνηγούσαν και πυροβόλησαν. Αυτά τα «παιδιά» όμως ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί, αδίστακτοι όπως αποδείχτηκε, που καλύπτονταν πίσω από την ...«ευπαθή» ομάδα των Ρομά, που πεισματικά αρνείται να ενταχθεί στην κοινωνία μας.
ΕΧΟΥΝ ευθύνες για αυτό όλες οι κυβερνήσεις που τους χαϊδεύουν και τους επιδοτούν για να έχουν μεταβληθεί στην πλειοψηφία τους σε επαγγελματίες παραβατικούς, να έχουν συστήσει εγκληματικές συμμορίες και να έχουν μεταβληθεί σε μάστιγα. Και μάλιστα σε τέτοια έκταση, που θεωρούν δικαίωμά τους να κλέβουν - ληστεύουν, ως αυτή να είναι μία νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα! «Τι έκανε, ένα αυτοκινητάκι έκλεψε», διακήρυξε ο πατέρας του νεκρού νεαρού! Ή όπως είπε ομόφυλός του για άλλη περίπτωση, ...«Ε, μπήκε στο σπίτι για να κλέψει, να ταΐσει τα παιδιά του» κι ακόμη χειρότερα πέρυσι με την καραντίνα στη Λάρισα, ο «Πρόεδρός» τους ωρύονταν μπροστά στις κάμερες ...«και τώρα πως θα βγαίνουμε να κλέβουμε;»!!!
ΝΑ τσακιστούν να κάνουν καμιά δουλειά, ούτε που το σκέφτονται! Γεννοβολούν και επιδοτούνται, παρανομούν και διαμαρτύρονται αν τύχει και εφαρμοστεί ο νόμος. Ναρκωτικά, όπλα, λαθρεμπόριο, με τους οικισμούς τους να θεωρούνται ως άβατο! Με κάθε σύλληψη κάποιων εξ αυτών, να κλείνουν δρόμους, να πυροβολούν αστυνομικούς, να απαιτούν διαφορετική μεταχείριση, επειδή έτσι θέλουν κι έτσι τους έμαθαν οι Αρχές αυτού του κράτους, που εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όπως άλλωστε συνέβη και στα Γιάννινα πριν από λίγες ημέρες, που συνελήφθη μία γιαγιά επειδή πωλούσε Ελληνικές σημαίες χωρίς να έχει, είπαν οι Αρχές, την απαιτούμενη άδεια! Αλλά δεν μάθαμε ποτέ για σύλληψη «γύφτων», που ό,τι πωλούν (υπαίθριο εμπόριο) συνήθως είναι κλεμμένο και ασφαλώς δε συζητάμε για την ύπαρξη αδειών.
ΑΥΤΑ δε συμβαίνουν σε κανένα κράτος που σέβεται την υπόστασή του και τους πολίτες. Πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν σιδηροδέσμιοι αστυνομικοί που θα καταδίωκαν αυτοκίνητο επειδή πυροβόλησαν αμυνόμενοι, φοβούμενοι για τη ζωή τους. Διότι κι αυτοί έχουν οικογένειες και παιδιά να θρέψουν. Ας αποφασίσουμε τι αστυνομία θέλουμε. Αλλά με την τακτική που ακολουθείται στη χώρα μας και με κάτι τέτοιες τραγικές γελοιότητες σαν κι αυτές που σχολιάζουμε, έχουμε την απαίτηση να διακινδυνεύουν  οι αστυνομικοί τη ζωή τους και μετά να βρίσκουν το μπελά τους; Ή μήπως αμείβονται τόσο καλά που να αξίζει το ρίσκο. Παίρνουν πενταροδεκάρες και σίγουρα πολύ λιγότερα από όσα αποκομίζει ένας Ρομά από τις διαρρηκτικές του επιδόσεις μίας νύχτας! Όχι πως δεν υπάρχουν και φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, που είναι καταδικαστέα. Αλλά όχι και να «ευνουχιστεί» η αστυνομία!