Βουλή… απείρου κάλλους!

on .

 Όποιος είχε χρόνο και ενδιαφέρον να παρακολουθήσει τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, θα ένοιωθε πολύ άσχημα ακούγοντας κάποιους από τους βουλευτές και αρχηγούς Κομμάτων. Και διερωτάται με πόνο και ντροπή: Είναι δυνατόν, αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν ένα λαό και να αποδεικνύονται τόσο μικρόψυχοι, μικρόνοες, ιδιοτελείς, όταν στοχεύουν μόνο στην ΨΗΦΟ και στην ΕΞΟΥΣΙΑ, για την οποία, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε όριο ψευτιάς και αναξιοπρέπειας; Είμαι σίγουρη πως όσοι παρακολούθησαν την Βουλή έφτασαν να σκεφτούν ότι: Πολλοί της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θα μπορούσαν από κομματικό φανατισμό και από τη... δίψα της Εξουσίας, να βλάψουν αντί να υπερασπιστούν τη χώρα. Ακούστηκαν τόσο τρελά, άκαιρα ερωτήματα και θέσεις τόσο παράλογες και ανεπίκαιρες, που σε άφηναν έκπληκτο!
• Ο κ. Κουτσούμπας του Κ.Κ.Ε, π.χ, στην ομιλία του, ρωτούσε με επιμονή: Τι τις θέλουμε εμείς τις κοινές επιχειρήσεις και τις ασκήσεις με τους Γάλλους και τους εξοπλισμούς, από τα μονοπώλια της Αμερικής και της Ευρώπης; Ή το… χαριτωμένο: Τι είναι για μας η Γαλλία, όταν πριν εκατό χρόνια, συνεργάστηκε με τον Κεμάλ Ατατούρκ; Τι να πεις; Να μη συνεργαστούμε εμείς τώρα, με τον Μακρόν και τη Γαλλία, και να εγκαλέσουμε τον Μακρόν, για τον Κεμαλ, πριν εκατό χρόνια!
• Για να μην πούμε τις.. απείρου κάλλους θέσεις και αιτιάσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν καταλάβαινε και ρωτούσε και ξαναρωτούσε: «Γιατί τόση βιασύνη, εν μέσω κορωνοϊού για τους εξοπλισμούς της χώρας;». Αλήθεια, γιατί τάχα κύριε Τσίπρα; Λέτε να έχει κάποια σχέση ο... φίλος μας και ειρηνιστής Ερντογάν; Έτσι από απλή περιέργεια ρωτάει ο κ. Τσίπρας. Και οι δύο του ομιλίες, τόσο η πρωτολογία όσο και η δευτερολογία, βρίθουν… αλήθειας! Τόσο που οι έντυπες διαψεύσεις από πλευράς, Πρωθυπουργού, γέμισαν τα πρακτικά της Βουλής!
Η κορυφαία θεατρική παράσταση, ήταν αυτή των «θυμάτων Αράβων, με τις σημαίες που σκέπαζαν τα κορμιά των παιδιών και των μανάδων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους εκεί»!
Τι κι αν είπαν και ο κ. Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών, κι αν διάβασαν τη συμφωνία και αν ντράπηκαν όλοι για το....γελοίο του πράγματος και τον... κιτρινισμό του θεάτρου, που καταντά «αθλιότητα», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης. Σημασία έχει, ότι: Όποιος παρακολούθησε τη Βουλή, και μάλιστα από το πρωί μέχρι και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σαν Έλληνας ντράπηκε πολύ! Ευτυχώς, χάρηκαν οι Τούρκοι και οι εφημερίδες τους!!!